Pocket PC PDA nedir???

emoz159
18-05-2007, 01:18   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 3
96 mesaj

Pocket PC ile PDA arasinda ne gibi bir fark var. Duydugum kadariyla PDA lari telefon olarak da kullanabiliyormusuz ama her PDA icin gecerlimi, ya da pocket PC de telefon özelligi varmidir???

Su an kendime yeni bir telefon almak istiyorum. Arkadasimin biri bana telefon almaktansa PDA al daha iyidir dedi.

Okudugum bölüm geregi böyle yeni teknolojileri kullanmaya alismam gerekiyor, ama ne yapayim bi PDAm bile yoksa Islık

Bu pda ya da Pocket PC bataryasi ne kadar gider. Mesela 5-6 saatte bir doldurmami isteyecekmi. Sonra cep telefonlarindaki özellikler varmidir(Titresim, sms yollama vs vs)

Özetle bana bir PDA tavsiye edebilirmisiniz??? Fiyati cok ucuk olmayacak, telefon olarakda kullanabilecegim, GPS olsa tam süper olacak, WI-FI ve bluetooth(Kizil ötesi cok önemli degilGöz kırpma) olacak birsey...

Simdiden tesekkürler...

benersince
18-05-2007, 08:35   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

Cep bilgisayarı - PDA (Personal Digital Assistant - Kişisel Sayısal Yardımcı), taşınabilir küçük cep bilgisayarları.

Küçük boyutlu bu bilgisayarlarda isim ve adreslerin saklanabildiği bir veritabanı, not defteri ve iletişim kurmayı sağlayan bölümler yer alır. Gelişen elektronik ve bilgisayar teknolojisi cihazların boyutlarını küçültmüş ve özelliklerini arttırmıştır. Cep telefonu, video ve fotoğraf çekimi, GPS gibi özellikleri olan örneklerinin üretilmesi ile cep bilgisayarlarının kullanımı yaygınlaşmıştır.wikipedia.org/wiki/Cep_bilgisayarı - 29k
İşletim Sistemi  [değiştir]PDA'lar yaygın olarak PalmOS, Windows CE veya Windows Mobile işletim sistemleri ile çalışırlar.
Bu tip cihazlara program hazırlamak için Appforge firmasının üretmiş olduğu visual studyo.net ile birlikte çalışan crossfire kullanılabilir Cep bilgisayarlarında, uygun yazılım kullanarak neredeyse bir masa üstü bilgisayarında yapılabilen her işi yapabilmek olasıdır.

alıntı