pop2 %100 işlemci kullanıyor.

intikam85
02-07-2009, 23:41   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Prince of persia warrior within oynuyorum.İşlemci %100 kullanılıyor.Buna görede sistem aşırı ısınıyor.
İşlemcim p4 3.2 ghz 1 mb önbellek. Oyunun sistem gereksinimlerini araştırdım.Sadece 1 ghz işlemci istiyor ama benim bu 3 katı işlemciyi nasıl %100 kullanıyor merak ettim.Bana yardım ederseniz çok sevinirim.Çok teşekkür ederim.

PcMaKeR
03-07-2009, 00:01   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Oyun olduğundan olabilir mi acaba.
Oyunların doğası gereği işlemci %100 kullanılır.
Çünkü herşey anlıktır.

Yapay zeka, müzikler, yaprak hareketleri doğal hareketler sinekler ıvır zıvır. milisaniyelik güncelleme ile çalışıyor. Olsun o kadar.

O işlemci gereksinimi takılmadan oynamak için gerekli minimum düzeyde işlemci önerisidir genellikle ki bu en üst seviye işlemcin olsada tam kullanılmayacak anlamına gelmez ;)

ceyhunataykan
03-07-2009, 00:11   |  #3  
Yıllanmış Üye
103 mesaj

Ya dostum dediklerin okey de yinede işlemciyi %100 hiçbir oyun kullanmaz mesela GTA 4  COD 5 gibi baba oyunlarda işlemci durumu ne bir bak bakalım kaç ta ? en fazla taş patlasın arada 80 ile çalışıyor genelde 30 ve 40 arasında.Bende aynı problemi yasadım metal gear solid 2 oyunu %100 işlemci harcadığı için ve asırı ısınmadan dolayı oynayamadıım , çözümde bulamadım.

PcMaKeR
03-07-2009, 00:20   |  #4  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
Alıntı: ceyhunataykan  
Ya dostum dediklerin okey de yinede işlemciyi %100 hiçbir oyun kullanmaz mesela GTA 4  COD 5 gibi baba oyunlarda işlemci durumu ne bir bak bakalım kaç ta ? en fazla taş patlasın arada 80 ile çalışıyor genelde 30 ve 40 arasında.Bende aynı problemi yasadım metal gear solid 2 oyunu %100 işlemci harcadığı için ve asırı ısınmadan dolayı oynayamadıım , çözümde bulamadım.

Denetim masasına git. Performans bölümüne gir yeni bir performans sayacı ekle ve işlemciyi seç ordan.

Sonra oyuna gir bak bakalım işlemci ne kadar kullanılıyor. Hiç oyunun nasıl yazıldığını inceledin mi? her bir nesne için hem ekran kartı işlem yapar hem işlemci. ekran kartı klavyeden gelen vb şeyleri işlemci sayesinde alır ki işlemcide durmadan bunları dinler. DX 11 ve öncesi için bu geçerliydi. DX 11 ile gelecek oyunlarda ekran kartı daha etkili kullanılacak çünkü grafiksel anlamda ekran kartları işlemciden daha hızlıdır.

Anlatabildim mi. senin baktığın görev yöneticinden Allah bilir oyunu simge durumuna getiriyorsundur sonra işlemci kullanımına bakıyorsundur. Eğer öyle bakıpta yukarıdakileri bana yazdıysan gülerim. Çünkü oyunlar simgedurumuna düştüğünde işlemci kullanımını azaltırlar ki ekrana oyun görüntüsü gelmediğinden dolayıdır.

Bak ms nin dandirik oyunu bile nasıl işlemci kullanıyor iki üç hareket yapıyorsun hemen işlemci %70lere falan çıkıyor.

ceyhunataykan
03-07-2009, 00:31   |  #5  
Yıllanmış Üye
103 mesaj

Ben xp kullanıyorum :D:D:D

PcMaKeR
03-07-2009, 01:23   |  #6  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
Alıntı: ceyhunataykan  
Ben xp kullanıyorum :D:D:

İlahı ceyhun onda da var performans görüntüleyici. aynı işlemler onda da olur ;)

Şu DX 11 destekli kartlar bir çıksa işlemciler nefes alacak emin ol :D