Skm arkdalar port açmanın torrent indirme hızını 2 katına çıkardığını dudum bu doğrumu eğer doğruysa bunun nasıl yapıldığını ve iyi ve kötü taraflarını mererak ediyorum .Modemim marka modeli
Airtires rt 103 Torrent indirmek için Azureus kulanıyorum.
Port açmak ne demek?
Port konusunda uzmansan gerekli ayarları hem bilgisayarından hemde modem üzerinden yapman gerekir. Genel olarak kötü yanı şu olabilir : Hackerlar bir bilgisayara server yerleştiricekse port açıklarını kullanırlar şayet bilgisayarda da anti-virüs yoksa bilgisayarın tamamen savunmasız kalır. İyi tarafı ne olur orasını bilemem ama downland hızını arttıyor demişsin onu iyice bir araştırmanı öneririm..
Yalnızport açmak indirme hızını 2 katına çıkartmaz sadece kullandığın ADSLtarifene göre yapabileceğin en yüksek hızla dosyaları indirmeni sağlar.Örneğin 1MBit kullanalar için en fazla 110 KB/s 120KB/s değerlerineulaşabilirsin eğer o da paylaşım yapan çoksa.
arkadaşlar gerekli cevapları vermiş ama şöyle bir derleyip toplarsak temiz cevap olarak...
port bilgisayarın net ile bağlantısını sağlayan kapılardır veri giderken ve gelirken portları kullanır...
internet port numarası 80 ftp 21 gibi örnekleyeyim..
torrentte port açmak hızı bazen arttırabiliyor ama genelde çok değil ve arkadaşların dediği gibi porttan daha önemlisi bağlantı hızın ,
1mbps örneklemesinde maksimum 125-130 kb ile indirirsin saniyede...
bunda portun,torrent kaynağının ve hızın etkilidir.. port en etkisizi..torrent kaynağındaki seed ve peer değerleri indirmende hızlılık sağlar...
gereksiz port açmanın güvenlik açısından tehlikesi var ama günümüzde porttan pcye dalcak hacker sayısı çok yok türkiye için.. genelde hackerların programlarını kullanan lamerler mevcut onlarada bilinçli olarak önmlemini almış olursun... son olarak azureus programını bende önermiyorum chipte torrentle ilgili makaleler vardı araştır en iyi torrent programını ve torrent sitelerini öğren.. kolay gelsin..