biliyorsunuzudur securitymetrics den bedava olarak portlarız ve ateş duvarınızın güvenlik seviyesini ölçebiliyorsunuz. yaklaşık olarak 2 hafta evvel format atmadan önce "avira antivirus 7 free" yi kullanıyordum ve o zamanlarda site port güvenliğimi tam (stealth) olarak gösteriyordu. herhangi bir ateş duvarı da kullanmıyordum. sadece bir ara comodo firewall'ı yükleyip kaldırmıştım.
şimdi ise lisanslı olarak avira premium security suite 7 yi kullanıyorum. güncellemelerim tam ama site port güvenliğimi orta seviye (closed) olarak gösteriyor (bkz: http://img405.imageshack.us/img405/6619/balksz1ee4.jpg) 135, 139, 445 gibi portlarımı el ile de kapattım. bu işin sebebi nedir acaba? port güvenliğimi kasmadan nasıl üst seviyeye çıkartabilirim? acaba avira mı yetersiz? bu arada avira security suite de sadece firewall ile virüs korumasını yükledim. web taramasını yüklemedim. şimdiden teşekkürler..
Stealth: Bir gizli işlemci portu durumu.. bilgisayar portu durumunuzun süzüldüğü anlamına gelir. portunuz açık ya da kapalı olsaydı serversimiz karar veremezdi. Bu değerlendiren en iyi durumdur. (Portlarınızın koruması iyi)
Closed: Port durumunuz süzülmez. Saldırganlar
bilgisayarınızı analiz edebilirler. (Saldırılarda korumanız yetersiz)
Open: Port durumunuz süzülmez ve açıktır. Bu tehlikelidir. Detaylı bilgiyi edinin. Bilgisayarınıza erişmek için bir saldırı içinde bulunanlara açıktır. Bu durumu siz temin ediyorsunuz saldırılara. (Durum Vahim)