Arkadaşlar lütfen port nedir bana portlar hakkında bilgi verin portları nasıl kapatacam rica etsem ayrıntılı olarak anlatır mısınız...
port nedir bana portlar hakkında bilgi verirmisin
CurrPortS v1.11 freeware evet orayı detaylı olarak inceledim bu programı indirdim ama bu program hakkında hiç birşey bilmiyorum bilen arkadaşlar var ise bana yardımcı olsun nereden kapatılıyor burdan
CurrPortS bilgisayarınızdaki portları detaylı olarak tarayıp, açık portları tespit eden minik bir yazılım. En önemli özelliğide benzerlerinde bulunmayan port kapatma özelliği. Düşük seviyedeki bilgisayar kullanıcıları için düşünülmüş bu özellik sayesinde açık olan portunuzu bir tıklama ile güvenli hale getirebiliyorsunuz. Ayrıca tarama raporlarını .html ve .xml şeklinde kaydedebilmenize olanak veriyor.
bir de şuna bak
VİRTUAL İT MANAGER
Ürün, bilgisayar bakımı ve ağ güvenliğinin sağlanması konusunda da kurumlara zaman kazandırarak bilgi işlem giderlerini asgari düzeye indirebiliyor. Yazılımı kullanarak LAN,WAN ve internet ortamındaki tüm bilgisayarlara erişip destek vermek ve bilgisayara bağlanıp sorunları uzaktan çözmek mümkün. Bilgisayarlara ait ayrıntılı yazılım ve donanım envanteri tutabileceğiniz yazılım, bilgisayara eklenen ve çıkarılan yazılımlar için de yöneticiyi uyarabiliyor. VIT Manager'ın 68 farklı kısıtlama ve web süzme özelliği ise amaç dışı kullanımı engelleyerek çalışanlarınızın işyeri verimini de artırabiliyor. Ayrıca yazılımı kullanarak internet erişimi verdiğiniz kullanıcılar için portları kapatma, dosya transferini engelleme ve kullanım saatleri belirleme gibi kısıtlamalar da gerçekleştirebiliyorsunuz.
Sonuç: Büyük bir yerel ağa sahip olsanız bile tek bir yönetici ile tüm ağı kontrol etmenizi sağlayacak başarılı bir yazılım.
Merhaba Emrah,
Şimdi ilk önce şuradan* port nedir öğrenelim.
*--
"Açık portlarım var, nasıl kapatırım ?" diyorsanız işi ilk önce modemde bitirmelisiniz.Mesela hiç 23. portu (telnet) ya da 21. portu (FTP) kullanıyor musunuz ? Eğer cevabınız hayır ise bunları modemden halletmelisiniz.
Ayrıca Windows'un kendi güvenlik duvarı, ağda çalışan bazı programlar eğer özel olarak açılmasını istediği bir port varsa, bunun açılması ya da açılmaması ile ilgili size soru yöneltir ve eğer evet derseniz açar.Ancak birkaç gün sonra ya da siz o programı kullanmadığınızda o port açık durur.Bir nevi, içinden süt akmayan süt hortumu gibi.Normalde bu güvenlik duvarı o portu sadece o uygulama kullanır der; yani süt hortumundan sadece süt akar mantığı.
Ancak bazı usta kişiler ya da fırlamalar bu hortumdan size süt akıtacağını söyleyebilr ve belki de inandırabilir.Eğer ki inanmadan önce kötü niyetlerini ve süt bidonunu pisleteceklerini halledebilirseniz şanslısınız demektir, bidon pislenmeyecek.Ama ne yazık ki windows güvenlik duvarı sadece içeriden dışarıya çıkacak olan veriler için koruma sağladığından, dışarıdan birisi süt hortumundan yağ akıtırsa sizin bidonunuz pislenecek :)
Bunun için sağlam bir firewall yani güveenlik duvarı kullanmalı ve onun sizin açık portlarınızı taramasını ve kullanılmadığı zamanlarda da uçlarına parmağını sokmasını :) sağlamasınız (yani kullanılmayan hortumu kapatırım ben demesi lazım)
Anlatabildiysem ve yukarıdaki linki okuyabildiyseniz ne mutlu bana.
Hoşçakalın.İyi günler, iyi çalışmalar...
Arkadaşlar bilgileriniz için çok çok teşekkürler
arkadaşlar benim bilgisayarda şu anda 135 139 445 portları açık bunları regedit ile nasıl kapatabilirim.
(başlat\çalıştır\regedit==>yolu ile port kapama)
PORT GÜVENLİĞİ
port güvenliğini sağlamak için öncelikle hangi protların açık olduğunu anlamak gerekir.
Eğer açık portunuz var ise bu portların bilgisayar içinde hangi servisleri veya programları kullandığını ögrenerek bunları kapatabilirsiniz.
* Bu servisleri Bilgisayarımın Yönet / Hizmetler bölümünden yapabilirsiniz.. buradan programı kapatabilirsiniz bu şekilde programın kullandığı port kapatılmış olur.
1. MİCROSOFT-DS (445) PORT GÜVENLİK
Bilgisayarım 'ı tıklayın ve açın adres çubuğuna \\ipadresinizi yazın. Entera bastıktan sonra sayfanın açılmasını bekleyin.
Örnek : \\123.123.123.123 Ip adresiniz ögrenmek için www.tcpsecurity.com/proxytest.php
* Şifre penceresi açılırsa kendi belirlediğiniz şifre geçerli olur ve Microsoft-ds (445) portu şifreli olarak korumalıdır.
* Yazdığınız sayfaya ulaşılamıyor gibi bir mesaj gelirse Microsoft-ds (445) portunuz kapalı ve korumalıdır.
* Yazdığınız adres Şifresiz ve direkt olarak açılırsa tehlikelidir ve Microsoft-ds (445) portunu kapatmalısınız.
Microsoft-DS (445)Windows işletim sistemlerinin güvenliği için önemli bir porttur.Açık olması demek Internette bulunan saldırganların bu port üzerinden bilgisayarınıza her türlü zararı vermesi demektir.
Bu portu kapatmak için yapmanız gerekenler
*Başlat / Çalıştır / kutu içine cmd yazarak Dos penceresini açalım netstat - an komutunu yazarak Entera basalım 445 portunun olup olmadığına bakalım.
*sonra: Başlat --> Çalıştır --> komut satırına regedit yazalım. Açılan Kayıt defteri düzenleyicisi menüsünden sırasıyla HKEY_LOCAL_MACHINE --> SYSTEM --> CurrentControlSet --> Services --> NetBT --> Parameters yi tıklayalım yan taraftaki listeden TransportBindName seçeneğini açarak \Device\ verisini silelim Tamam diyerek pencereyi kapatalım. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra portları kontrol ettiğimizde 445 numaralı portun kapandığını görüceksiniz.
* Kayıt Düzenleyici Defteri Penceresini kapatarak Bilgisayarmızı yeniden başlatalım böylelikle ayarlar kayıt edilmiş ve uygulanmış olucaktır.
* Başlat / Çalıştır / kutu içine cmd yazarak Dos penceresini açalım netstat - an komutunu yazarak Entera basalım 445 portunun olmadığını görebiliriz.
--
2. NETBIOS ( 137, 138, 139 ) Port Güvenlik
* Başlat / Çalıştır / cmd komutunu yazarak Entera basın
* Açılan Dos penceresinde netstat -an yazıp Entera basın
* Yerel adres bölümünde veya Yabancı adres bölümünde 137, 138, 139 portlarını görüyorsanız bu portları şu şekilde engellemeniz mümkün.
* Bilgisayarımı aç / Ağ bağlantılarım / Ağ bağlantılarımı görüntüle / Kurmuş olduğunuz Modem bağlantısının özelliklerini açın
* Yerel Ağ bağlantısı Özellikleri penceresinin orta bölümünde bulunan "Internet Iletişim Kuralları ( TCP/IP) yazan yeri çift tıklayarak açın
* Gelişmiş seçeneğinden WINS bölümüne geçin
* En alta bölümde NETBIOS ayarı yazar.Burada "TCP/IP üzerinde NETBIOS ' u etkileştir" seçeneğini seçerek Tamam ' ı tıklayıp işlemi bitirin.
* Bilgisayarını ve modemini yeniden başlatarak ayarların kayıt edilmesini sağlayabilirsiniz.
* Tekrar Dos penceresine giderek netstat -an yazıp sonuca bakın portların kapandığını görüceksiniz.
--
3.DCOM,RPC(135)Port Güvenlik
* Başlat / Çalıştır / regedit yaz.
* Açılan "Kayıt Defteri Düzenleyicisinde" sol taraftaki menüden "HKEY_LOCAL_MACHINE" yanındaki
* Açılan menüden Software\ Microsoft \ OLE yolunu takip et "Ole" üzerine tıkladığında yan sayfada "EnableDCOM" görüceksin üzerine tıkla ve aç değer verisi bölümüne büyük harf ile N harfini gir. Tamam de pencereyi kapat.Eğer aynı bölümde "EnableRemoteConnect" diye bir seçenek yoksa boşluğa sağ tıkla Yeni / Dize Değeri oluştur oluşan dize değerinin ismini EnableRemoteConnect olarak değiştir.Üzerine tıkla ve değer verisi olarak büyük harf ile N yaz.Tamam diyerek pencereyi kapat.
* Software \ Microsoft \ RPC yolu üzerinden Rpc yi tıkla.Sağ tarafta bulunan pencereden "DCom Protocols" değer adının üzerine tıkla ve aç.İçinde bulunan değer verisi isimlerinden sadece ncacn_ip_tcp olanı sil. Tamam diyerek pencereyi kapat.
* Kayıt düzenleyiciyi kapatarak ayarların etkin olması için Bilgisayarı yeniden başlatın.
* Başlat / Çalıştır / cmd yazıp dos penceresinde netstat -an yazdığınızda çıkan sonuçta 135 numaralı portun kapanmış olduğunu göreceksiniz.
CHİP DERGİSİ VE BÜTÜN ÜYELERİNE SAYGILARIMI SUNARIM ÇOK ÇOK SAOLUNNNN
ARKADAŞLAR CMD YAZIP NETSTAT -AN YAPIYORUM KARŞIMA SAYILAR VE KARŞISINDA LISTENING YAZIYOR YANİ BUNLAR AÇIK MI OLUYOR