power düğmesi

mnf
10-03-2009, 22:29   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

Arkadaşlar dizüstü bilgisayarın açma/kapama power tuşunda bilgisayarı kapattım bilgisayar bir daha açılmadı bir gariplikte şu normalde bilgisayarı şarja taktığımda laptopdaki şarj ışıgının yanması ve batrayayı şarj etmesi veya haazır hale gelmesi gerekiyor
ancak bizim lapopda şarj aletini taktığımda bilgisayar çalışıyor daha doğrusu şarj altini takınca power tuşuna basmış gibi işlem yapıyor bilgisayar hiçi bir görüntü hareketlilik yok
forumlarda anakart veya ekran kartı problemi diyor ama bilemiyorum şarj aletinin yaptığı olay kafamı karıştırdı işin kötü tarafı dizüstünün garantisi yok
ne yapmam gerekiyor çok masraf varmıdır

mnf
10-03-2009, 22:38   |  #2  
OP Yeni Üye
24 mesaj

Arkadaşalar bu gece rahat uyku haram galiba anakart dan değildir diyen arkadaş yokmu
şöyle basit bir hata olabilir diyen bir arkadaş yokmu

trinity
10-03-2009, 22:42   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj

şarj aletini çıkaraın fişi prize takın yani bataryasız şebekeden besleyin bide öyle start verin

mnf
10-03-2009, 22:53   |  #4  
OP Yeni Üye
24 mesaj

sadece bataryayı kullandığımda power düğmesine bastığımda bilgisayarda hiç bir işlem gerçekleşmiyor...

şarj aletiyle yada sadece şarj eletiyle yani bataryasız yaptığımda şarj aletini pirize taktığımda bilgisayar açlır vaziyete geliyor açılır derken bilgisayarda yine görüntü yok

trinity
10-03-2009, 22:56   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj

o zaman arkadaşı gerçekten ekran kartın özellikle ekran kartın yanmış olabilir zaten onda onboard vardır ama anakartttan da kaynaklanabilir zaten onboard olduğu i.in ekran kartı yanarsa anakarttanda mutlaka başka arzalar çıkabilir sen iyisimi onu bi teknik servise götür senin yapabileceğin evde bişey olduğunu sdanmıyorum

mnf
11-03-2009, 08:55   |  #6  
OP Yeni Üye
24 mesaj

inanılmaz bisey oldu bilgisayarı açık vaziyette yani görüntü olmamasına ragmen açık bıraktım bataryasının bitmesini sağladım bir kaç saat sonra bilgisayarı açmaya çalıştığımda hiç bir şey olmamış gibi açıldı su an bilgisayarımı kullanıyorum
Bunun nedenini merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim.