power on

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
alizalin
03-04-2005, 01:23   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj

arkadaslar nette aradım ama bulamadım, bilgisayarın saati ayarlayarak istenilen bir zamanda calışmasını saglayan bir program var mı acepa.

yane isin aslı bilgisayarı calar saat gibi kullanabileceğim bir programa ihtiyacım var, yoksa yakında isten kovulacagım Karizma

ilginize tesekkur ederim

theironman
03-04-2005, 08:56   |  #2  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

http://www.inndir.com/program.php?id=26523   bu linkteki program işini görecektir.

Banned
03-04-2005, 09:43   |  #3  
Banlandı
46 mesaj

İki şey sorucam ona göre cevap vereyim..Bilgisayarın kapalıyken otomatik olarak mı açılıp devreye girmesini istiyorsun yoksa bilgisayarın açıkken birden winap tarzı bir şeyin çalmasını mı istiyorsun..Hangisi istiyorsan onu söyle sana nasıl yapacağını söyleyim...Hiç bir programada ihtiyacın ..Ama yok programla ile yapıcam dersen elwis32 arkadaşı dinleyebilirsin...

SilencE
03-04-2005, 13:20   |  #4  
Yıllanmış Üye
150 mesaj

Bak eğer bilgisayar kapalıyken ( fişi sakınlı olcak tabii ) çalar saat gibi sabah saat falanda beni uyandırsın diyorsan açıklayayım:

Önce bigisayarı kapat ve yeniden aç. Açılırken ilk ekrenda "dell" düğmesine basıp bios a gir. Biosta boot yada start up benzeri bir bölüm olmalı, oraya gir. Automatic power up benzeri bir seçenek olması gerekir. Onu bul ve enabled seçeneğini aktif et. Altına bir satır daha çıkmalı, orayı seçip saati gir. Arkasından da değişiklikleri kaydedip çık. Bilgisayar otomatikman resetlenir, normalce windowsa gel, zamanlanmış görevlerden istediğin programı( mesela winamp'ı )
başlangıçta çalışçak şekilde ayarla. İşte olay bu kadar.

alizalin
03-04-2005, 18:36   |  #5  
OP Yeni Üye
30 mesaj

arkadaslar ilginize tesekkur edirm, bios ayarlarından hallettim
istedigim saatte bilgisayar kendi kendine acılıyor fakat zamanlanmış gorevi calıstıramadım "yeni gorev yaratıldı fakat calısmayabilir çünku hesap bilgisi ayaralanımıyor" die bir hata veriyor.  ben de bilgisayarı "hazırda beklet" konumunda kapatıyorum, bolece acılısta winamp la baslıyorKahkaha

yas
03-04-2005, 22:56   |  #6  
Yıllanmış Üye
592 mesaj

Çalmasını istediğin parçayı "başlangıç" klasörüne kopyalarsan bilgisayarın açıldığında winamp otomatik olarak başlayıp parçayı çalmaya başlayacaktır.

Başlat düğmesine sağ tıkla ve "Aç" de, gelen pencerede programların içine girdiğinde Başlangıç klasörünü görebilirsin.