power supply arızasından sonra sistemin

HPQ-User
28-05-2009, 14:40   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

isozdilek sormuş:
pc normal çalışırken bekleme ye aldım. bir süre sonra hafif bir patlama sesi ve hafif bir koku geldi.ardından kasa çalışmaya başladı ama  görüntü gelmedi. bunun üzerine fişi çektim. daha sonra power supply söktüğümde bir kondansötör şiişmiş ve bir de transistör çatlamış. 450W lık bir power supply aldım ve kasaya monte ettim . elektrik açık olduğunda kasanın önündeki power ışığı ve kırmızı ışık yanık kalıyor.power düğmesine basılı tutarsam çalışıyor ama hiçbir şey ekrana gelmiyor bios dahil.düğme ye basmayı bırakırsam çalışmıyor ama ışıklar yanmaya devam ediyor.bu işlemler esnasında fanlar , harddisk ve ekran kartının fanı çalışıyor.anakartın ledi yanıyor.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
amd athlon 3000 işlemci
1,5 gb ram
asus k8n marka anakart
geforce 5500 ekran kartı
400 W power supply

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)

myduroc
28-05-2009, 17:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
150 mesaj

Powersubbly alırken hangı işllemciyi kullanıdığını umarım sormuşlardır.Biliyorsunki işlemcişlerin türüne göre powersubbly alınmalı.Birzamanlar bende powersubly patladığında başka bi tane aldım sadece fanlar çalışıyordu görüntü yoktu sonra işlemcime uyumlu alınca düzeldi :)

isozdilek
28-05-2009, 17:43   |  #3  
Taze Üye
2 mesaj

cevbın için sağol myduroc. sormadım ama power supply üzerinde amd ve intel için uyumlu ibaresi var. herşey çalışıyo gözüküyor ama hiçbirşey gelmiyor.birçok denedim ama nafile(pil, ram , hardisk  ekran kartı )

mustafaasil66
28-05-2009, 18:07   |  #4  
Yıllanmış Üye
373 mesaj

Peki güç kaynağının anakarta zarar vermediğinden eminmisin anakartına bi bak derim yanık varmı veya anakartın tam çalıştığından emin ol güç kaynağı yandı diye diğer parçalar sağlam anlamına gelmez. Büyük ihtimal anakartında da birşey olabilir.
Umarım anakartında problem yoktur kolay gelsin.

isozdilek
28-05-2009, 18:12   |  #5  
Taze Üye
2 mesaj

anakartda gözle görülür bir anormallik yok ince ince baktım kartdaki led yanıyor anakartı başka nasıl kontrol edebilirim acaba

mustafaasil66
28-05-2009, 18:36   |  #6  
Yıllanmış Üye
373 mesaj

Benim anakartım 4 slotlu son sondaki slot bozuk gözle görülür birşey yok ama rami ona taktığımda çalışmıyor yani kısaca deneyerek bulacaksın başka bi anakart var ise diğer parçaları tak ve dene...