Merhaba arkadaşlar benim şöyle bi sorunum var. Bilgisayarımın özellikleri şöyle ;
PENT 4 , 3.00 GHZ (2tane yazıyor)
4GB RAM , Geforce 9600GT 1GB 256bit Ekran Kartım
350W Powerım var.
Sorum şu ; Online oyunlarda bu özelliklerle gerekli performansı alamıyorum. fps düşüşleri yaşıyorum.Bir Sitede PC özelliklerimi yazarak gereken power gücünü hesapladım ve 550W cıvarı bişey çıkdı.( Site :http://net.cizgi.com.tr/site/psu.aspx ) Bir kaç arkadaşımda ekran kartın çok iyi ama power'ın az dedi performansı etkiler dedi. Bende Yeni power almayı düşünüyorum. Yani power'ım yetersizmi ? Yetersizse bu pc özellikleriyle 550W power alırsam performansı nasıl etkiler yararı olurmu ? Eğer olucaksa yeni Power Alıcam. Yardımlarınızı Bekliyorum..
2 Tane power önerdiler alıcak olursam onlarda şunlar(sizde power almam konusunda aynı düşüncedeyseniz fikir verebilirsiniz. 170TL cıvarında power almayı dusunuyorum)
1 - http://www.vatanbilgisayar.com/o ... ils.aspx?I_ID=37351
2 - http://www.vatanbilgisayar.com/c ... ils.aspx?I_ID=39315
Power Supply Performansı Etkilermi ? Yardım
O sisteme 450W PSU rahat rahar yeter.
Çizgi TAGEM'in güç hesaplayıcısı yanlış.Sanırım tam yük altındaki güç değerlerini hesaplıyorlar.Ama o kadar yüksek çıkmaması lazım.
PSU'ya o kadar para vermene gerek yok.
500W'lık sağlam kaliteli PSU al, fazla fazla yeter.
HIGH POWER PLUS+ POWER 500W GÜÇ KAYNAĞI (80+ verimlilik sertifikalı)
Power aslında kurtarır ama dandik bir markaya yetmemesi normal... İsterseniz o yazdıklarınızdan birini alabilirsiniz yalnız ben performansın işlemci den dolayı düştüğünü düşünüyorum pek iyi bir işlemci değil .... Eğer Power alacaksanız OCZ olan daha iyi...
power almayı düşünüyorum ama performansı etkilicekse alıcam. yani bu fps düşüşleri filan kasmalar powerımın 350W olmasından kaynaklanıyorsa eğer power alırım ama başka fikri olan işlemciden filan kaynaklanıyor diyen varsa ona göre bi çözüm yolu bulucam. :/
Power Sisteme Düşük Geldigi İşin Makinede Perofrmans Kaybı Oluyor Ancak İşlemcide Eski Sadece Power Alırsan Cok Bi Fark Cıkmaz Belki Ama İşlemci Alıcam Dersen O Zaman Powerda Şart 350 W Power Bilgisayarı Nasıl Çalıştırıyor Onu Bile Anlamadım:)</p
350W PSU'n var, ama markası nedir?
Eğer kaliteli bir şeyse o sisteme yeter.Ama değilse her halükarda PSU değiştirmen faydalı olacaktır.
İkincisi, işlemcin çok zayıf.Bununla birlikte anakartta eski olduğundan güncel işlemcileri takamazsın.
Eğer belirli bir bütçen varsa, anakart + işlemci + PSU al.Sorunu kökten çöz.
Hatta RAM'lerini satmayı düşünürsen, DDR2 illetinden kurtulup DDR3'e geç.Çünkü DDR2 RAM'ler üretilmiyor, sayıları azalıyor, fiyatları artıyor.
350W PSU markası bu aynısı : http://www.sanalmarketim.com/uru ... F-POWER-SUPPLY-300W
Anakartda : Asus p5kpl eski bi model mi ?
hayla bi karar veremedim :/
1. psu yu almanı tawsiye ederim :D işlemcin we anakartın eski u yüzden anakart+cpu+psu alman daha ii olucak ama şimdi psu al sonra pek bi fark olmazsa cpu+anakart alman daha ii olr :D ekran kartı hariç dier parçaları değiştirirsen kat kat performans artışı olur :D
PSU'yu değiştirmen performansı çokta arttırmaz.Ama faydalı olur.
Ekran kartından daha fazle verim alırsın, elektrik faturan azalır.Aynı zamanda ileride daha güçlü bir ekran kartı aldığında tekrar PSU almak zorunda kalmazsın.
Ama kökten çözüm istiyorsan anakart + CPU almalısın.Çünkü Pentium işlemciler çok zayıf.Ekran kartına darboğaz yapar.
Özellikle de AMD sisteme geçersen daha faydalı olur.Çünkü Intel Soket 775'e yatırım yapılmaz.1156 sokette pahalı.AMD AM3 soket daha uygun.
PSU alacaksan da 550W PSU'ya garek yok.Önerdiğim 500W rahat rahat yeter.Gereksiz para harcama.
http://www.vatanbilgisayar.com/h ... ils.aspx?I_ID=30665
Öncelikle yeni üye olduğumdan nereye nasıl konu açacağımı bilmediğim için size yönelteceğim sorularımı.
İki sorunum var; birisi zaman zaman işlemciyi %50lere varan oranda meşgul eden dmiy.exe
dmiy.exe nedir zararlımıdır deilmidir nasıl önlenir bilginiz varmıdır.İkincisi ise açılışta güçkaynağımdan gelem rahatsız edici gürültü daha snra hafif bi dokunmamla ses gidiyor ancak tuhaf olan şudurki,
fişi çıkarmassam aynı sorunu yaşamıyorum ama çıkartırsam tekrar takıp açtığımda aynı sorunu yaşıyorum.
Şimdiden teşşekür ediyorum.
1-)Gücü hesapladığın site senin alman gereken en yüksek güç kaynağını söylüyor.
2-)Güç kaynağı kesinlikle performansı etkiler.PC'ye yeterli güç gitmezse donanım bileşenleri tam güçte çalışamaz.Doğla olarak daha düşük hızda çalışırlar.
3-)Sistemine sağlam bir 450W almanı tavsiye ederim.
4-)Alacağın güç kaynağı markalı olsun.80 Plus sertifikası olmasına da dikkat et.
KOBRRA cevap için teşekkür ederim. Bugün akşama kadar beklicem ve konuya atılan cevaplara göre karar vericem hayla tavsiyelere açığım.
Aynı sorun benim pcdede var ama güç kaynağından mı bilmiyorum...Pc: INTEL DUAL CORE 2.4 GHZ CPU,1 GB VERİTECK 800 MHZ RAM+1 GB VERİTECK 666 MHZ RAM,512 MB NVIDIA ZOTAC 8400 VGA,FOXCONN ANAKART,300 W FPS POWER SUPPLY...Bilgisayarım bu özelliklere göre yavaş çalışıyor ve stabil degil...1'de dvd den bir şey kopyaladığımda bilgisayarın sesi titriyor ve aşırı yavaşlıyor...Acaba psu yetersiz mi sizce...Şimdiden teşekkürler...