Arkadaşlar şöyle bir sorunum var. PSU dan garip garip sesler geliyor (ama herzaman değil arada sırada) , ses fanda bişe takılması gibi çıkıyor. Buna karşı fana baktım etrafına baktım kaçan bişe göremedim içine , üstüne supply ın içini açtım fanı tamamen çıkardım kanatlarını felan temizledim taktım yine aynı ses. Sanki birşey takılıyormuşta sonra kurtulup normal çalışıyormuş gibi bir korkutucu ses çıkıyor. Bu sesleri duymaya başladığımdan beri data aktarım hızında ve garfik işlemci hızında yavaşlama tespit ettim. Sanırım bu ses beraberinde PSU nun az soğumasını ve buna bağlı olarak enerji aktarımını iyi yapamamasını doğurdu. Nekadar doğru bu tespitlerim bilemiyorum ama sorum şu PSU fanında herhangi madde olmaksızın böyle bir ses nasıl çıkar? Fandan sanıyorum sesi çünkü gerçekten bişe takılıyomuş gibi ses çıkarıyor ama takılan bişe yok ne olabilir bu , fanın direk kendisinde mi sorun var?
Not: Ses bilgisayarı tamamen kapatıp 1-2 saat sonra açmalarımda oluyor genelde ve 3-4 saat gibi bir sürede değişik sesler çıkarıyor.
Sistemim: Asus P5GDX , P4 3.0 , 1024 ddr2 , GF4 GF 6600 GT Extreme , 200 gb HDD , PSU Gücü 450 Watt (Valla üstünde öle yazıyor ama nekadar doğru bilemiyorum).
Teşekkürler...