powercolor hd 48501 sorunu?

HPQ-User
28-08-2008, 18:59   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

SAT sormuş:
Sorunum bugün elime gecen POWERCOLOR HD 4850 ekran kartı aldığıma pişman oldum desem yalan olmaz daha bu markadan uzak duracağım gelen kutusunun içindeki drıvers dvdsi birtürlü okutamadım dvd parcalıcak nerdeyse biraz sekil almıs sanırım herneyse onu bi kenara attım atınin kendi sitesinden vistaya uyumlu sürücülerini indirdim ne varsa basarı ile yüklendiğini söyledi cry sıs bi acıp denemek istedim önce oyun acıldığında seslerde problem olmaya basladı kesik kesik ses geliyor ve ekran arada donma yapıyor hatta arada değil o demolardaki görüntüleri izleyemedim sinirden patladım zaten verdiği dvd si bastan kızdırmıstı beni buda hep mahvetdi beni sizce bu sorun ne olabilir önceki ekran kartının sürücülerini kaldırmıstım oda atıydi zaten bundan olabilirmi oyunu oynamaya basladığımda ekranda donma olmadı ama ses hala bozuktu kesik kesikti feel kasa kullanıyorum üztündeki psu 460w acaba düşünüyorum yetersiz gelebilirmi sisteme yeteri kadar güç sağlayamazsa olur böyle ama ses hala kafama takıldı 2. Bilgisayarı illa tekramı yüklemem gerekir belki eski ekran kartının sürücüsü bi iz bırakmıstır ve verilen dvdsinden yükleme ypılsaydı acaba bu sorun hala olurmuydu bu ürünü alan arkadasımız veya en ufak bir bilgisi olan varsa sevinirim ne yapmalıyım simdiden tesekkürler

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
GIGABYTE - MA78GM-S2H ANAKART
AMD 6000X2 İŞLEMCİ
CRUCIAL 1066 2GB BELLEK
POWERCOLOR 4850 512 EKRAN KARTI
CRETIVE AUDGY LS SES KARTI
250x2 SATA2 HDD 16MB

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

SAİNT
28-08-2008, 19:04   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

valla kardeş ben sapphire aldım no problem cd temizleseydin bir öle baksaydın. eğer şansın varsa kasadaki fanları söküp kısa bi süreliğine işlemci hariç power yetip yetmediğini en azından böle bi dene derim birde sesin driverla alakası var sanırım bendede oldu. ben ilk ekran kartı driverini yükledim ve ardından anakart cd den sesi yükledim düzeldi. ve en son olarak aklıma gelen acaba kartı düzgün bağladınmı bunlara ayrı bir güç kablosu olduğunu bildiğini var sayıyorum 6 iğneli. zaten onu takmasan hiç görüntü gelmez.

SAİNT
28-08-2008, 19:11   |  #3  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj

bired ekran kartı büyük olduğu için acaba ram'ları çıkarttınmı ve ekran kartının tam oturduğuna dikkat et enterasan bir olay yani eski kart olsa dicem daha sıfır bir kart. belki ekran kartındada bi sorun olabilir.

alacakll
28-08-2008, 19:13   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
69 mesaj

dvd yi cok sildim sanki bana biraz ince gibi geldi baska cd koyuyorum hepsini hemen acıyor sorun muhakkak dvd sürücüsünde ya sekil aldı yada malzeme kalitesi cok kötü anlamadım içine koyduğumda bir türlü alamıyordu dvdyi dönderemedi öyle ses cıkarıyorduki dedim parcalıcak dvdyi basıma bi keresine geldi unufak olmustu cd  ondan biliyorum sesi tekrar senin dediğin gibi yeniden yüklerim güç kablosunu takmıstım zaten dediğin gibi fanlarıda sökerim bi denerim ama hepsi yarın olur anca saol ilgin için

Feel Good
28-08-2008, 19:13   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj

diğer ekran kartı takılıyken ses geliyordu herhalde. Bu ekran kartını takınca ses bozuldu. Belki ekran kartını takarken ses kartını yerinden oynatmış olabilirsin. Bi bak istersen tam oturup oturmadığına.

alacakll
28-08-2008, 19:17   |  #6  
Üye
69 mesaj

ses kartını kullanmıyorum anakartdakini kullanıyorum suan ona bağlı ekran kartı cok büyük gercektende hdd nin birini yukarıya cıkarmam gerekti uğrastırdı beni baya evet diğeri takılıyken sorun yoktu ram felan cıkarmadım saint sadece ana fişi cektim baska hiçbişey yapmadım

Feel Good
28-08-2008, 19:19   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj

O zaman ramlerle ilgili bi sorun deil. Anafişi çekmen de zaten çok doğal.

SAİNT
28-08-2008, 19:22   |  #8  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj

evet bunlar devasa boyutta bende hdd yerini değiştirmek zorunda kaldım.

Feel Good
28-08-2008, 19:25   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj

Neyse benim aklıma başka bişi gelmedi doğrusu. Biraz sonra diğer arkadaşlar da yardımcı olmaya çalışacaktır eminim. Sen bir de onları dinle. İnşallah sorunun çözülür..

SAİNT
28-08-2008, 19:26   |  #10  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj

umarım sorun pc değil çünkü ekran kartını değiştirebilirsin ha bide bi arkadaşın varsa onda dene dvd olsun ekran kartını olsun yani yarın gidip kardeş sizin bu verdiğiniz kart bozukmuş dersin onlarda bunun bozuk olmadığını kanıtlarsa diye iyice emin ol. dvd başka bir pc dene açarsa flash bellek tipi bişeye at buda bi fikir.

Feel Good
28-08-2008, 19:29   |  #11  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
saint
umarım sorun pc değil çünkü ekran kartını değiştirebilirsin ha bide bi arkadaşın varsa onda dene dvd olsun ekran kartını olsun yani yarın gidip kardeş sizin bu verdiğiniz kart bozukmuş dersin onlarda bunun bozuk olmadığını kanıtlarsa diye iyice emin ol. dvd başka bir pc dene açarsa flash bellek tipi bişeye at buda bi fikir.
bence deBeğendim

alacakll
28-08-2008, 19:29   |  #12  
Üye
69 mesaj

vallahi aldığım yer bi internet mağazası nasıl oluyor bu gibi sorunlar cıktığında orayamı yolluyoruz yoksa servislerinemi

Feel Good
28-08-2008, 19:30   |  #13  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj

Sen ilk önce aldığın yere telefon et bi onlar seni yönlendirir sanırsam! Bu arada hangi internet mağazası bu?

Son Düzenleme: Feel Good ~ 28 Ağustos 2008 19:31
alacakll
28-08-2008, 19:31   |  #14  
Üye
69 mesaj

gigatek diğer aldıklarımda böyle bi sorun yoktu ama ürün acılmamıs bi ürün bize rastladı işte

Son Düzenleme: alacakll ~ 28 Ağustos 2008 19:33
SAİNT
28-08-2008, 19:33   |  #15  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj

ilk önce telefonla bildir. daha sonra emin olduğunda kargoyla gönder ancak haberleri olsun müşteri destek hattından ulaş illaki numaraları vardır.

Feel Good
28-08-2008, 19:39   |  #16  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
alacakll
gigatek diğer aldıklarımda böyle bi sorun yoktu ama ürün acılmamıs bi ürün bize rastladı işte
yok bence umutsuz olma kartta sorun yoktur. Belki biraz sonra bilen birileri yardım eder. Sen onu bence başka bilgisayarda yarın bi dene.

Son Düzenleme: Feel Good ~ 28 Ağustos 2008 19:39
SAİNT
28-08-2008, 19:46   |  #17  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj
mystical93
yok bence umutsuz olma kartta sorun yoktur. Belki biraz sonra bilen birileri yardım eder. Sen onu bence başka bilgisayarda yarın bi dene.

Beğendimama bi konuda sana katılmıycam hiç kimse pc kesin başında görmeden kendi kesin ben çözdüm diyemez ama tahmin eder sorulan soruya göre bi sorunu kendinin yaşaması var birde 2 şahıs olarak sorunu okumak var. umarım İNŞALLAH sorunun kimseyle papaz olmadan kendin çözebilirsin ama biz yinede burdayız kesin diyemesekte uygun ve makul tavsiyelerde bulunabiliriz.

alacakll
28-08-2008, 19:51   |  #18  
Üye
69 mesaj

tesekkürler arkadaslar

mladenbmv
29-08-2008, 01:46   |  #19  
mladenbmv avatarı
Yıllanmış Üye
497 mesaj

kartı aldığına neden pişman oldun sanki başka marka alsan o arızalı çıkmıcakmı ayrıca cd ve dvd lerde sende kayıt yaptıysan ara sıra kayıt olmadığını görmüşsündür buda normal.kart ta arızalı olabilir onu öğrenmenin tek yolu başka pc ye takıp denemen aynı arıza yı ordada yapıyorsa demekki kart bozuk servise gönderirsin gelir yenisi.

DallasPage
29-08-2008, 13:02   |  #20  
Yıllanmış Üye
262 mesaj

PSU dan olma ihtimali var .

alacakll
29-08-2008, 17:41   |  #21  
Üye
69 mesaj
mladenbmv
kartı aldığına neden pişman oldun sanki başka marka alsan o arızalı çıkmıcakmı ayrıca cd ve dvd lerde sende kayıt yaptıysan ara sıra kayıt olmadığını görmüşsündür buda normal.kart ta arızalı olabilir onu öğrenmenin tek yolu başka pc ye takıp denemen aynı arıza yı ordada yapıyorsa demekki kart bozuk servise gönderirsin gelir yenisi.
Arkadasım sen benim yerimde olsan belki aynı düşüncede olabilirdin burdan böyle demesi iyi ben bu parcayı cok secerek aldım ve isdeim onun gelmesini bekledim geldiğindede bu gibi sorunlar yasanırsa nalet edersin ben ekran kartına gene bişey demiyorum verilen dvd ye bakıcaksın bu kadarmı basit olur herneyse sorunum hala devam ediyor Beğenmedim

SAİNT
29-08-2008, 17:48   |  #22  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj
alacakll
Arkadasım sen benim yerimde olsan belki aynı düşüncede olabilirdin burdan böyle demesi iyi ben bu parcayı cok secerek aldım ve isdeim onun gelmesini bekledim geldiğindede bu gibi sorunlar yasanırsa nalet edersin ben ekran kartına gene bişey demiyorum verilen dvd ye bakıcaksın bu kadarmı basit olur herneyse sorunum hala devam ediyor Beğenmedim
Beğendim üzüldüm valla bilirim bende yaşadım kartı taktım çalışmadı moralim alt üst oldu ama güç kablosundanmış neyse dün baya yazıştık fikir beyan ettik acaba dediklerimizi uyguladınmı hani başka bir pc'de felan

alacakll
29-08-2008, 17:57   |  #23  
Üye
69 mesaj

denicem bir pc yok suan için suan için kendimide üzmüyorum zamana bırakacam haftaya baska yere götürmeyi düşünüyorum kasayı ozaman denicem tekrar henüz yapmadım dediklerini saint yapıcam ama bunaldım bu aralar müsait olduğumda yapıcam birde dvd kırılana kadar cıkarmadım içinden 15-20 denemeden sonra hemen ımajını aldım nerpyla kopyaladığım dvdden acıyorum suan dvd icerisinde cyberlink dvd yazılımı var ama yüklenmiyor cd key istiyor anlamadım bunun vermiş olduğu program değilmi bu neden hala cd key istesin dvd içerisinde bulamadım key felan hem program veriyor hem key istiyor değişik bi durum

SAİNT
29-08-2008, 18:16   |  #24  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj

allah allah hem  veriyor hem keymi istiyor enterasan bi durum fazla sıcağı geçmeden icabına bakta mırın kırın yapmasınlar. iyi sıkma canını yaw değmez.

DallasPage
29-08-2008, 20:56   |  #25  
Yıllanmış Üye
262 mesaj

Yaw bozuk olma ihtimali çok az bence başka makine de kesin çalışır bence