PowerPointte Müzik Gömme ((RESİMLİ ANLATIM))

karatutku49
10-05-2009, 15:32   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
321 mesaj

Müzik gömme ha ekleme değil.
Uzantısını değiştirdiğimiz dosyanın özellikleri bölümünde yazan boyutunu hesap makinesi ile 1024 ile çarpalım.(örnğin: bi sarkının boyutu 18,0 ise bunu 1024 ile çarpalım.18,0*1024=…) şeklinde.Daha sonra bu müziği ekleyeceğimiz sunuyu açalım.Bu sunuda ARAÇLAR sekmesinden – GENEL bölümüne girelim.O pencerede Şöyle bir yazı var “ses bağlanacak dosyanın alt sınırı : Oradaki bölüme , şarkının boyutunu çarptığımız 1024 ile çıkan sonucu o bölüme (kb) yerine yazalım.Ve TAMAM deyip çıkalım.Şimdi sıra geldi şarkıyı eklemeğe.EKLE bölümünden sunuya gömmek istediğimiz şarkıyı ekleyelim.Gelen uyarıda hemen OTOMATİK OLARAK kısma tıklayalım.Artık şarkı eklendi,Şimdi sıra son işlemlerde.Daha sonra sunuya gelen hoparlör işaretine sağ tıklayıp ÖZEL ANİMASYON seçeğine tıklayalım.Sağ tarafta özel animasyon çubuğu geldi.Oradan ise ZAMANLA bölümüne tıklayalım.
IMG]http://img21.imageshack.us/img21/2706/50720466.png[/IMG][/URL]

Daha sonra gelen pencerede EFEKT Bölümüne gelelim. Efekt bölümünde ise “BAŞLANGIÇ ZAMANI yazan yere bir sayı girelim. Mesela : “00.04”.Bunu girersek müzik sunu başladıktan 4 saniye sonra başlar. Sonra “YÜRÜTMEYİ DURDUR” yazan yerde ise “… SLÂYT SONRA” … ile belirttiğim yere bir rakam girin. Bana bakarsanız; kaç tane slayttınız varsa o rakamı girin.

Daha sonra gelen pencerede EFEKT Bölümüne gelelim. Efekt bölümünde ise “BAŞLANGIÇ ZAMANI yazan yere bir sayı girelim. Mesela : “00.04”.Bunu girersek müzik sunu başladıktan 4 saniye sonra başlar. Sonra “YÜRÜTMEYİ DURDUR” yazan yerde ise “… SLÂYT SONRA” … ile belirttiğim yere bir rakam girin. Bana bakarsanız; kaç tane slayttınız varsa o rakamı girin.
Ve şimdi sıra geldi  hoparlör işaretini gözlemeye onu da aynı pencerede “SES AYARLARI” bölümüne gelip “SLAYT GÖSTERİSİ BOYUNCA BU SES SİMGESİNİ GİZLE” seçeğine tıklayalım.Ve artık simge gizlenmiş oldu.

Ve şimdi sıra geldi  hoparlör işaretini gözlemeye onu da aynı pencerede “SES AYARLARI” bölümüne gelip “SLAYT GÖSTERİSİ BOYUNCA BU SES SİMGESİNİ GİZLE” seçeğine tıklayalım.Ve artık simge gizlenmiş oldu.

Ve son olarak da bu sunuyu DOSYA-KAYDET i tıklayalım.Gelen pencerede DOSYA TÜRÜ bölümünde ise POWERWOİNT SUNUSU OLARAK DEĞİŞTİRİN.

SUNUMUZ ARTIK KULLANIMA HAZIR.F5 E BASIP SUNUNUZU MÜZİK EŞLİĞİNDE İNCELEYEBİLİRSİNİZ.

Son Düzenleme: karatutku49 ~ 10 Mayıs 2009 15:35
Mustafa Can
10-05-2009, 16:18   |  #2  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

biliyordum zaten bunu POWERWOİNT SUNUSU yapmayınca dosya ile birleşmiyor sorun yaratıyor Ağzı kulaklarına varıyor

karatutku49
10-05-2009, 16:42   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
321 mesaj

E tabi bunu kaydedince POWERPOİNT SUNUSU YAPMALIYIZ.
Powerpoint sunusunun bir avantajı daha var : Tıklayınca sunu otomatik olarak açılıyor...