Arkadaslar 2 hafta önce Biri adslle evime internet bağlattım fakat
internetim 15 dakikada bir kesiliyor ve internetin gelmesi 5 dakikayı alıyor
Modemimin yapılandırma ayarlarına girdiğimde PPP ip adresinin her kesintiden sonra değiştiğini farkettim
acaba Neden böyle bi sorun yaşıyorum PPP ip değişiyor ve haliylede değişince internet kesiliyor ve gelmesi 5 dakikayı buluyor
Formatta attım düzelmedi
Biri adsl telefon hizmetlerini aradığımda sorunun benden kaynaklandığını söylediler ve yapabilecekleri birşey olmadıgını söylediler Benimde tüm işim internette 5 dakika kesilince eşşekten düşmüşe dönüyorum arkadaşlar
Lütfen bana bir çözüm bulun arkadaşlar çok acil
PPP sorunu
Dostum Aldığın modemini güncelle aldığın modemin eski olabilir bunu dene sorunun çözülebilir birde biri'yi arayıp bu sorunun çözülmezse sizden kaynaklandığını söle... Birde şöle söle deki bu ıp adresini siz veriyorsunuz ve PPP ışığı dSl ışığından sonra yanar yani bütün kablolar takılı olunca DSL yani (Cat5 kablon telefon kablon gibi ) PPP ise biri hizmetine başvurduğunuzdaki aldığın bilgilerin modeme doğru olarak girildiğinde yanar yani sorun modemi günvelledikten sonrada düzelmezse böle bi yol izle arayıp Arıza kaydı yaptır
Yok be kardeş modem eski dandik birşey olsa içim yanmayacak 2008 üretimli E-con 1 port adsl2/2 + Vulcan
birde ben bu econu nerden guncelleyebilirim
bence ppp mode hatası.. firmware güncelleme yap ve pppoe i seç
econ nasl guncelleme yapıcagımıda soylerseniz cok memnuun olurum tesekkurler
kardeş modemin markasına bağlı olarak ilgili siteden firmware dosyalarını indirecem.. modemde firmware update menüsünü bulacan ve yükleyecen gözat diyip dosyayı gösterecen açacak kapatacak tamamdır.. modemin adını modelini yaz ben bakayım istersen
modem yapılandırma ayarlarında firmware update diye bi seçenek yok :(
econ GNA 2+ Ethernet Router
1 port adsl 2/2+
serial number MR51431768
H/W Version: 810100 S/W Version: 2.5.050830e
ECon'nun kendi sitesi vardır biraz nette tara ondan sonra ordan senin modemin nosunu bul yeni güncellemesi warsa indir sonra modemin içinde araçlardan yada yönetten firware güncellemesi seçeneği var göz at diyip indirdiğin driver'ı yükle ama sakın yüklenirken elektriği kesme yoksa modem yalan olur
Ustam econ kore üretimli bir modem olduğu için şirketi kapatılmış doğal olarak da sitesi yok başka modemlerin driverleri oluyor diyorlar gözat yapıp yüklemeyi biliyorumda updatesini cok aradım bulamadım
sende bulamamıssın heralde ne yapacagımı sapıttım yaf :S
hmm ben arıycam biraz bakalım
eyvallah kardeşm bende arıyorum bilgisayarcıya götürdüm oldu dedi yapamamıs adam
P/N 81080201
Bu arada modemin pn numberi
P/N number 81080201