Pro2000 PROG7250 markalı bir bilgisayar aldım. Vatan bilgisayardan aldığımda ilk olarak restleme yapıyordu, servise gitti değiştirdiler ürünü. Sonrasında gelen üründe aynı sıkıntı bu, ek olarak da mavi ekran hatası veriyor. Aşağıda mavi ekranı çekip verdim. Tabi bu süre sarfında da bizim bilgisayar 15 günü geçti servislerde ve değişim ve iade süresi doldu. Mahkemeye verecem ama makineye güvenmediğim için bilirkişi de yapmaz diye korkuyorum. Neyse bu konuda yardımlarınız bekliyorum.
Bilgisayarın Özellikleri :
- Marka : PRO2000
- Model : PRO2000 G serisi 7250
- Kod : PROG7250
- İşlemci : AMD FX-6100 X6 3.3 GHz 14 MB AM3 + 95 W
- Anakart : MSI AMD SOKET AM3 + 760 DDR3
- Bellek : 2 X 4096 MB DDR3 1333 MHZ
- Hardisk : 500 GB Serial ATA
- Ekran Kartı : nVİDIA GT 220 1 GB DDR3 128 BİT
- İşletim Sistemi : WİNDOWS 7 HOME PREMİUM 64 BİT ORJİNAL
Yaptığım İşlemler :
1- Powerını değiştirdim sorun devam etti.
2- Hard diskini değiştirdim başka bir hardiskle sorun devam etti.
3- Ekran kartını değiştirdim sorun devam etti.
4- BIOS güncelemesi yapıldı, ekran karı dahil hepsinin güncellemeleri yapıldı, sorun devam etti.
5- İşlemci fanı değişti sorun devam etti. Şu anki çalışma kapasitesi 3294 olarak görünüyor BIOS'da.
6- Isı dereceleri gayet normal. 32 derece bile mavi ekran veriyor. Ayrıca voltaj değeri 14.305 ile 14.035 arasında değişiyor
7- Formatta attım 2 -3 kere.
Arkadaşlar tek yapmadığım elimde olmayan sadece anakart ile işlemcileri değiştiremedim. Anakart ve işlemci alacam yanlız tekrar aynı hatayı verir diye çekiniyorum. Boşuna para vermek istemiyorum. Sizin bu konu hakkında fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar. Daha başka ne yapmam gerek.