Problem Anakart' tan Doğunca...

urican
02-07-2010, 16:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

İşletim Sistemi: Windows XP Home Edition (32 bit)

İşlemci: AMD Athlon(tm) 64 3200+
Ram: 2 GB (512 MB x 2 Dual Kit + 1 GB) DDR 400
Anakart: ASUS A8N5X
Ekran Kartı: ATI Radeon HD 3800 Series
Hard Disk: Samsung SP2504C
Disk Sürücüleri: Philips PBRW5232L3 + Philips SPD2400L1
Kasa: Aopen H600 B (400 Watt Güç Kaynağı)

Asus marka anakartımın(a8n5x) chip fanı arızalandı. Bilgisayar çalışırken daha önce hiç duymadığım rahatsız edici bir ses hakim. Ben de anakartı kontrol edince gördüm ki fan anakarta gömülü; yani parça değişimine izin vermiyor. Bunun üzerine ben de anakartı değiştirmeye karar verdim. Aynı zamanda eskimiş olan sistemin önemli parçalarını yenilemek istiyorum.
Anakart konusunda kararımı Chip yazılarını da dikkate alarak ve kendi araştırmam doğrultusunda GIGABYTE tan yana kullanacağım. Çok sık donanım değiştirmiyorum;fakat aldığımda da kalitelisini almak isterim. İşlemcimi AMD Phenom II X4 965 BE olarak seçtim. Bu doğrultuda sizden;
1. Gigabyte 'ın hangi model anakartını tavsiye edersiniz
2. Bilginizden yararlanacağım anakarta uygun Ram tavsiyeniz nedir
3. Güç Kaynağım bu donanımlar için yeterli midir; değilse hangi marka ve model tavsiye edersiniz.
Yardımınız için şimdiden teşekkür eder ve saygılar sunarım.
Not: İmkanım doğrultusunda bu donanımların herbirini birer aylık arayla alacağım. Bütçemi zorlamamak için bu yolu seçeceğim. Bu yüzden sizden ricam extreme modeller yerine alınabilecek en mantıklı modeli veya markayı tavsiye etmenizdir. Tekrar teşekkür ederim ve iyi çalışmalar dilerim.

Son Düzenleme: urican ~ 02 Temmuz 2010 22:11
50promil
03-07-2010, 00:05   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
43 mesaj

aslında parçalardan alacağın verim verdiğin paraya da bakıyor.benim deneyimlerim genelde bu yönde.çok sık model değiştirmiyorsan biraz iyi birşey alsan yada ortanın üzeri daha rahat edersin

anakart

güç kaynağı

güç kaynağın yetersiz.high power coolermaster ocz falan iyi markalardır.watt olarak 750 ye yüksek diyen olursa aldırma.yeni donanımlar çok elektrik istiyor.donanım değiştirdikçe güç kaynağıda değiştirmek zorunda kalma 850 yada 1000 bile alabilirsin.fazla watt göz çıkarmaz.ram için gigabyte ın sitesinden anakart modelini bul orada uygun ram modelleri listesi vardır.ona göre alırsın birşey ama gigabyte da ream pek sorun çıkarmıyor.asus rezil bu konuda.

hazır elin değişmişken ekran kartını da çıkar elinden bari:D