Arkadaşlar bilgisayarı çalıştırıyorum ekrana görüntü geliyor anakart modeli yazıyor ve makina kitleniyor kalıyor ;bıosada giremiyorum klavye çalışmıyor denemediğim bişe kalmadı ram değiştirdim yine fayda etmedi bıosu sıfırladım yine oolmadı; bu olay olmadan 2 gün öncede sistemim çökmüştü sonra bakarım dedim bıraktım şimdi açtığımdaysa böyle bir problem verdi sizce sorun ne önerisi olan varmı ne yapmalıyım...?
PROBLEM NERDE ANLAYAMADIM?
bu arada anakart modeli MERCURY
kalvye portları yanmış bozulmuş olabilir usb klavye ile dene (yoksada bunlar için çeviriviler mevcut ama bios ekranında kilitlenip kalması biosun çöktüğü habercisi olabilir veya sistem kendidini tanıyamıyordur her iki ihtimaldede seni pc yi bi servise göster.
sanırım sorun anakartta bi servise göstermeni öneririm bu arada geçmiş olsun
ewt benimde başıma gelmişti bu sorun
anakart yandı
garantisi varsa benimki garantiye girmişti
acele etmende yarar var 1.5 hafta anakart gelcek diye bekledim :D
Merhaba işlemcinizin aşırı ısınıp ısınmadıgını, uzerindeki fanın calışıp çalışmadığını kontrol edin. İşlemciniz aşırı ısınıyorsa kendini korumaya almak için sistemi kitliyor olabilir.
Arkadaşım
önce donanımlarınızın çalışır durumda olduğundan emin olunuz,donanımlarınızın tüm bağlantı kablolarını kontrol ediniz,çalışır durumda ise
diğer,başka klavye yardımı ile
biosu resetleyin,önerilen (fab ayarlarına alınız)resetlediğinizden emin olun,
Anakart,Remi, kontrol ediniz,Çalışır durumda olduğundan emin olun.
Dostum anakartın üzerindeki kondasatörlere bakabilirmisin şiş veya yanmış olabilir
arkadaşlar öneriniz için saolun ama anakartımın garantisi yok ve bende bir donanımcıyım terzi kendi söküğünü dikemez hesabı benimkide; şimdilik laptopla idare ediyorum anakartı değiştirecem problem orda tavsiyeler için saolun...
uzmanim.netMerhaba işlemcinizin aşırı ısınıp ısınmadıgını, uzerindeki fanın calışıp çalışmadığını kontrol edin. İşlemciniz aşırı ısınıyorsa kendini korumaya almak için sistemi kitliyor olabilir.Bu ihtimali hiç göz önünde bulundurmamıştım gerçekten çok başarılı bir tespit sorun işlemci fanındaymış hallettim çok sağol