Problemim ekran kartı mı monitör mü?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
teaser
04-11-2004, 03:02   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

128 Mb GeForce Ti4800 grafik kartı ile philips 107s monitör kullanıyorum, Windowsta hiçbir problem olmamasına rağmen oyunlarda görüntü iki yanından titremeye başlıyor sonrasında görüntü birkaç saniyeliğine gidip sonra geri geliyor ve bu sık sık tekrarlanıyor, oyun oynanamaz hale geliyor, semptomlar sanki monitör refresh rate'i kaldırmıyormuş gibi ancak zaten 60 Hz kullanıyorum. Ayrıca windows açıldığında da görüntüde bir kez gidip gelme oluyor. aynı şey display settings e girip advanced'i tıkladığımda da oluyor, Bununla ilgisi var mı bilmiyorum ama açılışta ekranın sol üst köşesinde eskiden 128MB yazan yerde şimdi 0 mb yazıyor ama Windows'un içinden baktığımda ekran kartı belleği yine 128 Mb gösteriyor.. Oyunlarda renk kontrastı arttıığında (örneğin shooter'larda karanlık bir yerde bir ışık kaynağına yaklaştığımda, ya da makineli tüfekle ateş ettiğimde tüfeğin ucundaki alev efekti oluştuğunda ) bu problem artıyormuş gibi geliyor. Sorun karttan mı yoksa monitörden mi, yoksa her ikisi de ayrı problemler mi çözemiyorum. Monitörüm 5-6 yaşında, monitör kalibrasyonunda siyah renkler brightness ve contrast'ı sonuna dayamama rağmen yine de birbirine karışıyor, problemin bununla da ilgisi olabilir gibi geliyor.

Uzun yazdım kusura bakmayın, yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkürler :)

Banned
04-11-2004, 09:45   |  #2  
Banlandı
1,133 mesaj

Ekran kartının üzerindeki Transitörlerde (Ram'leri Besleyen) arıza oluşmuş. Konusu ile ilgili ya garantiye, garanti yoksa konusu ile uzman bir elektronikçiye götürmen iyi olur.

sp
04-11-2004, 13:41   |  #3  
Yeni Üye
30 mesaj

monitorunu baska bilgisayarda dene yine aynı hatayı tekrarlıyorsa...
monitordedir....

Banned
04-11-2004, 13:57   |  #4  
Banlandı
366 mesaj

1+
Monütörü bir dene

eddie
04-11-2004, 22:17   |  #5  
Taze Üye
7 mesaj

Ekranın gidip gelmesi sorununu bende yaşadım;ki forumada attım....Sürücülerim eskiydi nvdianın sitesinden güncelledim.F5le refresh edince veya çözünürlüğü yüksek kaliteli bir resimi küçültüp aşağı yukarı oynatınca ekrAN gidip geliyordu.Ayrıca advenced ta tıkalyınca aynı sorunla karşılaşıyordum. SOn olarak eski sürücüleri yükledim çatır çatır çalışıyor(Nvidianın ozellikle eski ekran kartları suruculerinin daha adam gibi çalıştığınıda hiç bir bilgisayarda görmedim walla..:)
sende şu resimle F5 i dene bakalım yine olcak mı..Eski sürücüleri kur ,oda olmassa teknik bi arızadır....

teaser
05-11-2004, 01:20   |  #6  
OP Taze Üye
3 mesaj

sanırım teknik bişi, işim gereği devamlık yüksek çözünürlüklü resimlerle çalışıyorum hiç problem yok, açılışta ekran kart ram'inin 0 gözükmesi düşündürüyor beni.. maalesef şu ara kartı ya da monitörü başka bilgisayarlarla da deneyemiyorum.. herhalde bilgisayarım bana bırak oyunu da işine gücüne bak diyor..