Profesyonel Oyun Yapma

firaristt
19-01-2011, 16:20   |  #26  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

biraz moraliniz bozulabilr normaldir :D aşağıdaki videoyu bi izleyin derim :D Crytek'in sadece 1 stüdyosu...

http://www.youtube.com/watch?v=bUISvAOliiM

izleyemeyenler DNS ayarlarını 8.8.8.8, 8.8.4.4 yapsın :))

okinkurt
19-01-2011, 16:59   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj

abi zor iş organizasoypnu iyi olanların bile yaptığı oyunlar ortada pusu uyanış var bilirsiniz ben bitirmiştim resmen max payne den araklamışlar adamın rüya görmesini felan o oyun bile çpk iyi değildi ben tek kişinin iyi bi oyun yapabileceğini sanmıyorum..

tumantuy
19-01-2011, 17:33   |  #28  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
329 mesaj

mario gibi şeylere başlamıştım 3 haftada 1. bölümü bile yapamadım:)
bıraktım

M.G.G
20-01-2011, 15:59   |  #29  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj
Alıntı: okinkurt  
abi zor iş organizasoypnu iyi olanların bile yaptığı oyunlar ortada pusu uyanış var bilirsiniz ben bitirmiştim resmen max payne den araklamışlar adamın rüya görmesini felan o oyun bile çpk iyi değildi ben tek kişinin iyi bi oyun yapabileceğini sanmıyorum..
Tek kişi 3d filmin 25 dksını hergün 10 saat uğraşırsa 5 ayda rahat bitirebilir.Yani 18 yaşından 40 yaşına kadar sefillik içinde yüzebilirsin.Oyun için sanalzeka lazımdır.Üstüne en düşük grup 25 kişilik olmalıdır.

okinkurt
21-01-2011, 09:46   |  #30  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

arkadaş tek başıma diyorda ondan imkansız diyoruz ben mümkün olduğunu sanmıyorum bide abi hergün 10saat uğraşılırmı onlan ya aboo delirir insan.:) düzgün mekan iyi para felan olcakki iyi bi oyun olsun demi

M.G.G
21-01-2011, 16:17   |  #31  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
3,367 mesaj
Alıntı: okinkurt  
arkadaş tek başıma diyorda ondan imkansız diyoruz ben mümkün olduğunu sanmıyorum bide abi hergün 10saat uğraşılırmı onlan ya aboo delirir insan.:) düzgün mekan iyi para felan olcakki iyi bi oyun olsun
Yoo grafik tasarım eğlencelidir abi.Sadece CAD çizim yaptığın için biraz beynin yorulur o kadar :).
Not:Oyun yapımı demedim zaten :).Oyun yapımından önce C+ veya C öğrenmek lazım :).Bu arada oyun motoru için para vermeye gerek yok Lite-C dilini kullanan A8 game engine var(Süpercan ve C4 robot bu motorla yapıldı ;)).Download: http://www.conitec.com/english/gstudio/download.php

okinkurt
21-01-2011, 16:51   |  #32  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

valla ben uğraşmam bence genede zor iş gibi hayatta bulaşmam :))

firaristt
21-01-2011, 17:09   |  #33  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

xD siz onu bana anlatın xD grafiker olmak isteyen benim xD ama önce eğitimi alıcam ondan sonra EA games gibi bi firmya kapağa attım mı tamamdır xD

Mami4gs
21-01-2011, 21:24   |  #34  
Yıllanmış Üye
412 mesaj

EA hmm...Orda ben çaycı bile olurum ingilizce öğrendim alamancada öğreniyorum hadi bakalım hayırlısı.Silikon vadisi bekle ben geliyorum:D

Şaka maka evde GTA gibi bi oyun yapmak evrenin sırrın çözmekle eş değer:D

firaristt
21-01-2011, 21:27   |  #35  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

tek çekirdekli 3500+ ım 1GB ram onboard x1250 e.kartlı sistemimle nükleer füzyonu çözücem arkadaş xD xD

Mami4gs
21-01-2011, 22:58   |  #36  
Yıllanmış Üye
412 mesaj

Yok arkdaş benim tek bildğim komut ''dir''.EA'de gözüm yok ama güçlerimizi birleştirirseeek...!:D
Toplam 3 Gb ram'imiz oldu.Kaldı 21 Gb XD

M.G.G
22-01-2011, 08:12   |  #37  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
3,367 mesaj
Alıntı: firaristt  
xD siz onu bana anlatın xD grafiker olmak isteyen benim xD ama önce eğitimi alıcam ondan sonra EA games gibi bi firmya kapağa attım mı tamamdır
Bana kalırsa web tasarımcı ol XD.Şakanın yanında bu yaştan sonra grafik tasarımda profesyonel olmak istiyorsan 7-8 yıl uğraşman lazım.

mahmutdemir
22-01-2011, 14:01   |  #38  
mahmutdemir avatarı
Yıllanmış Üye
497 mesaj

Amatör sen zor yaparsın zaten amnatör olmasan program ismi sormazdın

user32.dll
05-05-2011, 16:40   |  #39  
Taze Üye
2 mesaj

Profesyonel anlamda oyun programlamak isteyen yada isteyim nerden başlayacağını bilmeyen
ileri derecede ingilizce bilen benimle birlikte kordineli şekilde msn üzerinden calışmak isteyen
msnmi eklesin. Programlama(c#) xna,c++, opengl ve direcx teknolojisi hakkında gerekli yardımı ben
yapacağım  ve cok azda olsa programlama hakkında birşeyler bilmeniz kafi sadece ingilizceyi ileri dereceden bilmeniz çok  önemli. Çünkü bilmediğim hazır fonksyonlar ve tutoriyaller hakkında türkçe cevirisini yaparak yardımcı olacaksınız ve beraber 2D dövüş oyunu yapacaz.   ([email=arattafranch@hotmail.com]aratafranch@hotmail.com[/email])
Başka katılmak isteyen ve photoshop veya corelDraw programlarından birini bilen arkadaşlar varsa
onlarda ekleyebilir.

Son Düzenleme: user32.dll ~ 05 Mayıs 2011 16:45
M.G.G
06-05-2011, 18:32   |  #40  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
3,367 mesaj
Alıntı: user32.dll  
Profesyonel anlamda oyun programlamak isteyen yada isteyim nerden başlayacağını bilmeyen
ileri derecede ingilizce bilen benimle birlikte kordineli şekilde msn üzerinden calışmak isteyen
msnmi eklesin. Programlama(c#) xna,c++, opengl ve direcx teknolojisi hakkında gerekli yardımı ben
yapacağım  ve cok azda olsa programlama hakkında birşeyler bilmeniz kafi sadece ingilizceyi ileri dereceden bilmeniz çok  önemli. Çünkü bilmediğim hazır fonksyonlar ve tutoriyaller hakkında türkçe cevirisini yaparak yardımcı olacaksınız ve beraber 2D dövüş oyunu yapacaz.   ([email=arattafranch@hotmail.com]aratafranch@hotmail.com[/email])
Başka katılmak isteyen ve photoshop veya corelDraw programlarından birini bilen arkadaşlar varsa
onlarda ekleyebilir.
Photoshop(CS3), Coreldraw(X4) ve Actionscript(2.0) dillerini profesyonele yakın derecede biliyorum.Bu arada Dostan(xcopy) komutu ile kurulum hazırlayabiliyorum.Ama bu aralar biraz yoğunum abi Üzerimde tamamen 5 tane iş var(2si üç boyut animasyon).Ve hepsinin süper olması lazım.Malum İlköğretim okulunda grafik tasarım işinden anlayan tek kişi benim(Ben hariç bütün okul anlamıyor (: ) ve iyi bir iş çıkararak kendimi Bütün çevre okullara tanıtmak istiyorum.Şöyle bir 2 hafta bekleyip dövüş oyunu hazırlamaya başlayabiliriz.

Kapalı Hesap (153334)
06-05-2011, 22:29   |  #41  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Oyun ekip işidir yaparsın ama büyük alan teşkil eden oyunlar çok çok zor.Ayrıca grafik motoru, adımlama motoru, render ,ses modülü, patlama sahnelerini tasarlayan motor , yapay zeka motoru, sharder motoru ,dx ile bağlantılı birsürü ıvır zıvır.Mario yapmak zor değil emek ister gta sevmem ama ekip olmadan olmaz.Bazı oyunlarda makinelere insanları yerleştiriyorlar insanların hareketlerini makineye aktarıyorlar.

Burdaki sadece efekleri incele oyun çizmekten vazgeçeceksin.

http://mycryengine.com/index.php?conid=8#

Bir kere maya yı süper bilmen şart auto cad ve renderlama yapam gerekli.Daha sonra hesapla yapmalısın.Her cismi ayrı ayrı çizmelisin tır,çiçek,sinek,tahta vs..Bunları 3d şeklinde hazıladıktan sonra giydirmelisin normal resimlerle.Buda bittikten sonra harekli cisimleri hareket ettiren programları bulamalısın ve yapay zeka.baya uzun bir konuuuu..

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (204123) ~ 06 Mayıs 2011 22:53
M.G.G
07-05-2011, 09:54   |  #42  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
3,367 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
Oyun ekip işidir yaparsın ama büyük alan teşkil eden oyunlar çok çok zor.Ayrıca grafik motoru, adımlama motoru, render ,ses modülü, patlama sahnelerini tasarlayan motor , yapay zeka motoru, sharder motoru ,dx ile bağlantılı birsürü ıvır zıvır.Mario yapmak zor değil emek ister gta sevmem ama ekip olmadan olmaz.Bazı oyunlarda makinelere insanları yerleştiriyorlar insanların hareketlerini makineye aktarıyorlar.

Burdaki sadece efekleri incele oyun çizmekten vazgeçeceksin.

http://mycryengine.com/index.php?conid=8#

Bir kere maya yı süper bilmen şart auto cad ve renderlama yapam gerekli.Daha sonra hesapla yapmalısın.Her cismi ayrı ayrı çizmelisin tır,çiçek,sinek,tahta vs..Bunları 3d şeklinde hazıladıktan sonra giydirmelisin normal resimlerle.Buda bittikten sonra harekli cisimleri hareket ettiren programları bulamalısın ve yapay zeka.baya uzun bir konuuuu..

Renderlama en uzun işlerden biridir.Renderdan ayrı Bone Bağlantılarına özenle bakmak gerekir.karakterin kolunda herhangi bir çakışma olursa adamın kolu sakat gibi kalır (:Veya Köprünün bone bağlantılarını Karaya iyi bağlamazsan köprü Hayratiye köprüsü gibi sallanır(bknz. Üç boyutta liquid özellikleri) (:

user32.dll
07-05-2011, 14:54   |  #43  
Taze Üye
2 mesaj

Arkadaşlar ben 3Boyut uzay sistemindeki bir oyundan bahsetmiyorum. Evet haklısınız oyun geliştirmek zor iştir fakat 2d oyunlar  3d kordinat sistemine gore daha kolay tasarlanıp geliştirilebilir. Nitekim ben 1gunde
mariodan daha kaliteli oyunlar yapabiliyorum. Ayrıntılarına girersem yazmakla bitmez. Teknoloji geliştikçe
bunlar basite indirgenmiştir. Microsoftun Framework dağıtılabilir paketiyle birlikte Xna 4 ile bundan 15 sene önce geliştirilen ve geliştiricilerini zengin eden basit oyunlar artık günümüzde hobi amacıyla 2saatte gelliştirilebilir. Bu oyunların piyasa değeri kalmadı zaten.
Ama japon firmasının hala naruto,tekken vs gibi oyunlar hala konsol platformunda piyasaya hakimdir.
Elbette illegal yollarla elde ettiğin oyun motoruyla oyun geliştirip piyasaya süremezsin. 
Ama microsoftun Xna kütüphanesinin yuzlerce sınıfında her ihtiyacı karşılayacak fonksyonlarını kullanablirsiniz.
Kütüphane kendi oyun motorunu içerdiği için sizin kafa patlatacak matematiksel denklemleri kurup çözme
gibi derdinizde olmaz. Üstelik alt seviyede apilerle direcx ve opengl gibi düşük seviyeli kütüphanelerle
haşır neşir olmanızada gerek kalmaz. Sadece bu konularda uzman insanlar bulmakta çok zorlanıyorum.
Kendi üniversitelerimizde bile yabancı kaynakların dokumanlarıyla eğitim veriliyor, dolayısıyla
Üniversite mezunu arkadaşlarımız bile konunun ana detayını öğrenemeyip yüzeysel öğreniyorlar.
....
Sadece grafik programlarından anlayan, ingilizce bilen arkadaşlar ekleyip bi takım oluşturabiliriz.
Konunun programsal, matematiksel ve algoritmik yapısını anlamanız için sizin içinde bir fırsat olur.

M.G.G
07-05-2011, 18:42   |  #44  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
3,367 mesaj
Alıntı: user32.dll  
Arkadaşlar ben 3Boyut uzay sistemindeki bir oyundan bahsetmiyorum. Evet haklısınız oyun geliştirmek zor iştir fakat 2d oyunlar  3d kordinat sistemine gore daha kolay tasarlanıp geliştirilebilir. Nitekim ben 1gunde
mariodan daha kaliteli oyunlar yapabiliyorum. Ayrıntılarına girersem yazmakla bitmez. Teknoloji geliştikçe
bunlar basite indirgenmiştir. Microsoftun Framework dağıtılabilir paketiyle birlikte Xna 4 ile bundan 15 sene önce geliştirilen ve geliştiricilerini zengin eden basit oyunlar artık günümüzde hobi amacıyla 2saatte gelliştirilebilir. Bu oyunların piyasa değeri kalmadı zaten.
Ama japon firmasının hala naruto,tekken vs gibi oyunlar hala konsol platformunda piyasaya hakimdir.
Elbette illegal yollarla elde ettiğin oyun motoruyla oyun geliştirip piyasaya süremezsin. 
Ama microsoftun Xna kütüphanesinin yuzlerce sınıfında her ihtiyacı karşılayacak fonksyonlarını kullanablirsiniz.
Kütüphane kendi oyun motorunu içerdiği için sizin kafa patlatacak matematiksel denklemleri kurup çözme
gibi derdinizde olmaz. Üstelik alt seviyede apilerle direcx ve opengl gibi düşük seviyeli kütüphanelerle
haşır neşir olmanızada gerek kalmaz. Sadece bu konularda uzman insanlar bulmakta çok zorlanıyorum.
Kendi üniversitelerimizde bile yabancı kaynakların dokumanlarıyla eğitim veriliyor, dolayısıyla
Üniversite mezunu arkadaşlarımız bile konunun ana detayını öğrenemeyip yüzeysel öğreniyorlar.
....
Sadece grafik programlarından anlayan, ingilizce bilen arkadaşlar ekleyip bi takım oluşturabiliriz.
Konunun programsal, matematiksel ve algoritmik yapısını anlamanız için sizin içinde bir fırsat olur.
Microsoft Xna'yı duymuştum.Bu programda Visual Basic ile Programlamayı bilmek gerekiyor diye biliyorum.Doğru değil mi (: ?
Bide Xbox 360'a yazılan oyunların hepsine Microsoft Xna'yin parmağı değmiştir (:
Özellikle flash oyun yazmak çok kolaylaştı (: .Elimde Macromedia Flash 8.0 olduğundan Şu an Ac2.0 ile çalışıyorum.Ama emin olunabilir ki Ac3.0 daha basit ve kullanışlı.
Hatta film oluşturmak ta çok basit.
After Effecsde çoğu efekt zaten hazır halde verilmiş.Eğer benim kasam After Effects kaldırmaz diyorsanız Macromedia Director deneyin.Yanlız Macromedia Director Lingo adında bir dil ile çalışıyor (:

professionall_honor
04-10-2011, 21:57   |  #45  
Taze Üye
1 mesaj

Bunun için bir program olabilir fakat buna dair henüz bir bilgim yok.Ve düşündüğüm kadarıyla gta serisi, call of duty serisindeki oyunlardan herhangi biri gibi bir oyun yapabileceğini sanmıyorum.Böyle oyunlar yapmak için bu konuda çok bilgili olman ve çok uzun süre uğraşman gerekir.Farkettin mi bilmiyorum ama gta gibi her oyunda bir 'Credits' bölümü var.Bu bölüme girersen Gran Theft Auto oyununu kaç kişinin yaptığını görebilirsin.Böyle oyunlar tamemen ekip işi ve çok zor.Her bölümle ayrı bir kişi ilgileniyor.Örneğin ben ''Game Maker'' adında bir program kullanıyorum.Fakat bu gta gibi özel oyunlar yapmak için kullanılmıyor.Ben daha topu ortaya koyup düzgün hareket ettiremiyorum.Gta' nın bir çok özelliği var.Senin de yaptığın oyunun güzel olabilmesi için bir çok özellik yapman gerekiyor.Tekrar söyüyorum, ayrıca bu konuda yani bilgisayar işlerinde bilgili ve iyi bir kullanıcı olman da gerekiyor.Eğer istiyorsan Game Maker programını kullanabilirsin.Bu programla yapılmış bir oyun Crime Life 2'dir.

Yardımcı olabildiysem sevindim.

http://sandbox.yoyogames.com/games/14296-crimelife-2

xteam
08-11-2011, 05:05   |  #46  
xteam avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
197 mesaj

cryengine3 ücretsiz sürümü var onu kullanabilirsin.Ama tek başına iyi bir Oyun yapman bayabi uzun sürer. 
Link:http://www.crydev.net/dm_eds/download_detail.php?id=4

tayfun601
26-01-2012, 21:47   |  #47  
Taze Üye
1 mesaj

KARDEŞLER ÖNCELİKLE MERHABA
BAKIN BEN Bİ BİLGİSYAR MÜHENDİSİ OLARAK DİYORUM ÇOK ZOR
BENDE OYUN YAZDIM AMA KAÇ SENDE YAZDIM DERSİZ TAM 10 SENE SÜRDÜ AMA GTA GİBİ BİRŞEY OLMADI SİLAHLI BİR OYUN COUNTER GİBİ DESEK İYİ OLUR AMA ONUN KARARDA KÜÇÜK DEGİL TEK BLÜMDEN OLUŞAN WİLL ROCK GİBİ BİR OYUN ATLADIKÇA LEVEL GELİYOR NEDEN Mİ 10 SENE SÜRDÜ
HERŞEYİ BEN YAPTIM ÖZENE BEZENE VE ARKADAŞIN DEDİGİ GİBİ ÇOK GÜZEL BİLGİSYAR OLMASI LAZIM HAA 512MB VEYA 1GB EKRAN KARTLI 2.60 GHZ İŞLEMCİ VE 2GB REMLEDE OLUR OLAZ DİYE BİRŞEY YOK BENDE ÖLE BİR BİLGİSYARDA BAŞLADIM SANA BİRŞEYY ÖNERİYİM COUNTER OLSUN YİNE COUNTERİN TEK BÖLÜMÜNÜ MESLE BUZLU BÖLÜM VARYA YERDE SİLAHLAR VAR ADI AKLIMA GELMEDİ ŞİMDİ NEYSE SADECE OYNU YAZMAYI DENE VE SESLERİ FELAN BOŞ VER OLMASIN YAZI MAZIDA OLMSIN DİREK O BUZLU YERDEN BAŞLASIN OYUNA GİRİNCE SADECE SENİN ADAMIN OLSUN İÇİNDE BOŞ BOŞ GEZZZ ONDNA SONRA 2Cİ ADAM SONRA 3 SONRA 5 NEYSE ARTIK KAÇTANE İSTERSEN SEN BİLİRSİN ONUDA BAKIN NEDENİ ŞUU BİLGİSYAR HIZLI OLMASSA BENİM DEDİGİM OYUNU 3D SİNİ SAYMADAN 2 AYDA BİTİRSİN
KOD YAZMA FELAN SES MES NEYSE BAK BEN ŞİMDİ 100 KİŞİ 200 KİŞİ İLE ÇALIŞIYORUM ADIM LAZIM DEGİL O YÜZDEN ADIMI YAZMADIM SEN İNAN ŞİRKETTEKİ BİLGİSYARLAR IN HER BİRİ ÖZEL YAPILMIŞ HERBİRİ 1000 2000 GHZ HIZLA TABİ SADECE SES EFEKLERİNCİ ÖLE 3D CİLERİNKİ FAZLA SİZDERSİNİZ ŞİMDİ ÖLE İŞLEMCİ DAHA YOK ÖZEL YAPIM HEPSİ 1 2 TİRİLYON FELAN BİLGİSYARLAR 10 20 TANE EKRAN BAGLI HER BİRİNDE VE ÖLE LADE 200 KİŞİ DEN FAZLA ÇALIŞIYORUZZ AMA Bİ CALOF TUDY GİBİ Bİ OYUNU 3 VEYA 4 SENEDE BİTİYOR HANİ EN BAŞTA DEMİŞTİM 10 SENEDE ANCA YAPTIM OYUNU İŞTE ORTADA
GÖZÜN KORMASIN MADEM PROGRAMCISIN YPARSIN İSTERESEN YARDIM EDERİM AMA BEN FAZLA BURADA TAKILAMIYORUM MALUM OYUN YAPIYORUZ HANİ ARKADAŞLAR DEMİŞ PROGRAMLAR ÇOK PAHALI ONLARIN DEDİGİNDEN DE PAHALI AMA 2 VEYA 3 SENE İÇERSİNDE DÜŞER ÇÜNKÜ 4D ÇIKA BİLİR BENCE DEİGİMİ YAP SANA BAGLI 1 SENDEDE BİRİRİRSİN COUNTER DEİGİM TEK  BİLÜMLÜK OYUNU AMA EN ERKEN NE ZAMAN BİTER BİLİYONMU 5 AY SÜRER AONU NE KADAR 3D YAPA BİLEMNE BAGLI HAZIRSA PROGRAMDA 3D CONVERT TMM 2 VEYA 3 AYDA OYUN KODLARINI YAZARSIN TMM

faceman
26-01-2012, 21:56   |  #48  
faceman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,588 mesaj

c++,3DSmax,maya bunları bilicen iyice öğrenecen bunları sonra cryengine3'ü resmi siteden indircen ve  6 ay filanda onun inceliklerini öğrencen sonra bismillah deyip başlıcan tabii tek başına değil en azından şöyle bi 10-15 arkadaşınla ve 5-10 bilgisayarla başlıcan tüm incelikleriyle yapıcan,öyle 1ay sonra pes etmiycen 2-3-5 yıl uğraşçan işin bilginlerinden yardım alıcan çabalıycan,sabahlıycan crysis1 gibi bir oyun kesinlikle yaparsın,kesinlikle eminim.

bar9629
30-01-2012, 15:40   |  #49  
Taze Üye
1 mesaj

gta 4 gibi oyun yapıcaksan=rage engine
crysis gibi yapıcaksan=cry engine
call of duty gibi yapıcaksan=IW engine

omeromer4
01-02-2012, 19:31   |  #50  
Taze Üye
1 mesaj

beyler bizim 2 kuzen bir oyun planımız var. başlangıç içiin çok fazla bir şey bilmiyoruz. eğer oyun konusunda gerçekten bilgili birileri varsa bize yardımcı olabilirler mi? oyun tasarımı için gerekli programlar vb. şeyler için yardım istiyoruz. ilgili kişiler yardım ederse onlarda payına düşeni alıcaklardır...