Proglamlamaya ilk adım

HPQ-User
09-07-2007, 23:33   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

azrailllll sormuş:
merhaba arkadaşlar
ben bu yaz proglamlama  hakkında bilgi ednmek istiyorum ve bu konuda da baya acemiyim.Sizden proglamlamaya hangi proglamla başlamam gerektiği ve hangi kaynaklardan faydalanmam konusunda yol gösterecek arkadaşlarımdan yardımlarını bekliyorum

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Sistem özelliklerinin bu sorumla ilgisi olmadığı için yazmaya gerek duymadım

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

Caner Güral
10-07-2007, 00:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
663 mesaj

Merhaba,

Programlama dediğin şey aslında çok geniş bir deniz gibi.Sana tavsiye edilecek en doğru şey de bu işin mantığını öğrenmeye başlamandır.Yani algoritma denen şeyi.

Evet ilk önce algoritma nedir bunu öğrenmelisin ve bende hemen sonrasında Pascal'ı öğrenmelisin.Pascal ile değişken tanımlamayı, döngü kurmayı, sınıflar oluşturmayı çözdükten sonra vakit kaybetmeden C ve C++ çalışmalısın.Niye Visual Basic demiyorum çünkü Pascal ile öğrendiğin o taze programlama bilgisini, Visual Basic'e girip, sürükle-bıraklar yaparak çürütmemeni tavsiye etmiyorum da o yüzden.

Bence yolun algoritma-Pascal-C-C++ şeklinde olmalı.Zaten bu süre zarfında öğrendiğin mantıkla her dilde iş yaparsın.Yeter ki temellerini aceleci olmadan, sağlam sağlam at.Böylelikle akranlarına zaten fark atmış olacaksın.

Sana bu yolda başarılar dilerim.İstersen bu konuda en doğru yol için tartışabilir, fikir alışverişinde bulunabiliriz.Mağlum, bu işe yeni başlıyorsan ne yaptığını bilmen çok önemli; öyle sağda soldaki forum sitelerinde, kulaktan dolma bilgileri almadan önce.

Hoşçakal.İyi günler, iyi çalışmalar...

Son Düzenleme: Caner Güral ~ 10 Temmuz 2007 00:06
Kapalı Hesap (46323)
10-07-2007, 14:53   |  #3  
Kapalı Hesap
35 mesaj

Soruma zamanını harcayıp cevapladığın için teşekkür ederim.Dediğin gibi algoritmadan baslıyacağım.Ama şunu da ilave ediyim geçen yaz ben visual basic üzerinde çalışmıştım ama bu sene öss'ye hazırlandığım için ne öğrendiysem unuttum.istersen ilk önce algoritmayı nasıl ve nereden öğreneceğimden başlayalım.Cevabını bekliyorum
HoşçakalAlkış

asimileci
10-07-2007, 23:11   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

c++ pascal delphi visual basic derim ben

ama önce programlama mantığını öğrenmen gerekli....

Son Düzenleme: asimileci ~ 10 Temmuz 2007 23:13
Caner Güral
10-07-2007, 23:58   |  #5  
Yıllanmış Üye
663 mesaj

azrailllll
Soruma zamanını harcayıp cevapladığın için teşekkür ederim.Dediğin gibi algoritmadan baslıyacağım.Ama şunu da ilave ediyim geçen yaz ben visual basic üzerinde çalışmıştım ama bu sene öss'ye hazırlandığım için ne öğrendiysem unuttum.istersen ilk önce algoritmayı nasıl ve nereden öğreneceğimden başlayalım.Cevabını bekliyorum
HoşçakalAlkış
Merhaba,

Senin için iyi bir başlangıç oluşturabilecek birkaç arşiv hazırladım.Onlara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsin.

Yalnız benim sana tavsiyem, her zaman için Visual Basic'ten uzak durmandır.O kadar kalıplaşmış işlere girme derim.Mantığı kap, altın yumurtlayan tavuk(lar) senin olsun.
(Delphi'yi denemedim ancak onunla yazılmış iyi yazılımlar bildiğimden yine de iyi diye düşünüyorum, ancak Visual Basic'in hantallığı seni sinir edebilir. İlla Visual Basic öğreneceğim dersen direkt .NET ile başlamalısın.)

(Sanırım sistemde bir sorun var [ url ] şeklinde kullanınca yanlış gösteriyor, o yüzden tekrar güncelleiyorum mesajımı)

(Bıktım şu hotlink korumasından, siz iyisi mi http://vvv.6te.net/yukle adresine girip bu bahsettiğim dosyaları oradan indirin)

Boyutları da sırasıyla şöyle:

Mini.Mini.Algoritma.Dokumanlari.rar > 596 KB
pascal-1.rar > 199 KB (Tavsiye ederim)
karisik-pascal-notlari.rar > 2,53 MB (Adı üstünde karışık)

Ne zaman kaynak ihtiyacı hissedersen bizler hep buradayız.

Son Düzenleme: Caner Güral ~ 11 Temmuz 2007 00:02
asimileci
11-07-2007, 00:26   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

caner corel photoshop visaul basic güzel notların varsa alabilirim hatta lks2 acad solid de olur?

Caner Güral
11-07-2007, 00:29   |  #7  
Yıllanmış Üye
663 mesaj

Tabi asimileci, neden olmasın ? Hemen arayıp, geliyorum ve bu mesaja ekliyorum.
Telif hakkı gerektirmeyen neyim varsa buranındır aynı zamanda.

Hoşçakal.Görüşmek üzere...
--------------------------------------------------------------

Tekrar merhaba asimileci,

Elimde sana sunabileceğim AutoCAD ve Visual Basic ile ilgili 2 arşiv var.İsimleri de şöyle:

Karisik.AutoCad.Ders.Notlari.rar > 4,72 MB
Visual.Basic.6.0.Kitap.rar > 2,95 MB

Bunları http://vvv.6te.net/yukle adresine girerek indirebilirsin.

Özellikle şu ikinci arşiv çok ayrıntılı bir e-kitaptır, tavsiye ederim.

Son Düzenleme: Caner Güral ~ 11 Temmuz 2007 13:30
Kapalı Hesap (46323)
11-07-2007, 04:08   |  #8  
Kapalı Hesap
35 mesaj

teşekkürler arkadaşlar
verdiğin dökümanları en ince ayrıntısına kadar inceleyip yenileri için dönücem sana Beğendim

Caner Güral
11-07-2007, 13:31   |  #9  
Yıllanmış Üye
663 mesaj
azrailllll
teşekkürler arkadaşlar
verdiğin dökümanları en ince ayrıntısına kadar inceleyip yenileri için dönücem sana Beğendim
Peki azrailllll,

Ben ve arkadaşlarım hepimiz buradayız.

Kolay gelsin.

osa_bh
11-07-2007, 19:53   |  #10  
Yıllanmış Üye
335 mesaj

Merhaba Caner Güral;

Visual Basic 6,0 indirebileceğim bir link verebilir misiniz?

Saygılar.İyi Günler...