arkadaşlar pardusu daha 2 saat önce kurdum filezilla indirdim ftpye girmem gerekiyor lütfen yardım edin nasıl bu tar.gzleri kuruyoruz :S
program kurma (tar.gz)
Eğer ftp girişi yapacaksan herhangi bir dizine gir ve adres satırına ftp adresini yaz. Gayet başarılı bir giriş yapacaktır.
İlla ki tar.gz kurulumu yapacağım diyorsan
adresinde kaynak koddan yazılım kurulumu anlatılmış. Bu yazıyı uygulamak istiyorsan ve Pardus 2008 kullanıyorsan öncelikle make ve gcc paketlerini paket yöneticisinden kurmalısınız.
Bunun yanında paket yöneticisinde birçok ftp yazılımı bulunmaktadır ve kodlarla boğuşmanıza gerek yoktur. Hatta sistemde kurulu bir tane bile olabilir.
şu an windows kullanıyorum ama benim ihtiyacım daha çok rar dosyalarını kurtarmaktı ftp sorun değil ve ftp programı hiç kullanışlı değildi pek hoşuma gitmedi pardus çok şey yazıyorlar ama malesef o kadar abartılmaması gerekir
prodogPardus"a program kurmak maalesef o kadar kolay değil bi kaç kod bilmek gerekiyor...Pisi paketi yapılmış yazılıları kurmak oldukça kolaydır.. İki tıka bakar.Pisi paketi olmayan Linux yazılımlarının kurulumu ise yukarıda anlatılmıştır ki Linux'a aşina olanlar bunları -zor- olarak görmezler çünkü oldukça basit olaylardır.