selam chip online üyeleri:
ben program yazmak istiyorum( küçükte olsa) bunun için gerekli program ve eğitici bir forum bulabilirseniz sevinirim.çok teşekkür ederim şimdiden...
program yazma programı
Ya Visual Studio yükle kullan :)
visual studio 2008 kullanın 2010 daha beta sürecinde
nasıl bir program yazacaksın önce ona kara ver.
arkadaşlara katılıyorum visual stüdio öneriyorum bende sana microsoft'un sitesinden ücretsiz sürümünü indir kullanmaya başla.
eğitim vb. sitelerde
videolu eğitim olarak www.kariyervideo.com
be benim sitemi öneririm yakında eğitim makalelerini yükleyeceğim. www.yaztasarla.com
visual stüdio kurulumu resimli olarak mevcut sitemden bakabilirsin kurulumuna.
Ama kardeş visual studio öyle yükle kullan taktiği değil onu kullanmak için en az 1 yıl programlama eğitim almak ve ayrı yeten onun için de ki dilleri kullanmak için ise 2-3 yıllık mantık dersi alman ve çalışman lazıben hiç eğitim almadım ama kendi çapımda basit programlar geliştiriyorum zaten visual studio 2008 de program hazırlamak gayet basit eğitime gerek yok
zaten herşey önünde vs 2008 de kodlarda önünde olay basit property olursa =""; metod olursa ("");
console deil sadece formlarla falan da çalısıyorum forumda yayınladıgım programların hepsi console deil aralarında form uygulamalarıda var
zaten herşey önünde vs 2008 de kodlarda önünde olay basit property olursa =""; metod olursa ("");bende fazla anlamıyorum ama Visual Studioda binlerce tool var bunların bir sürü özellikleri var bunları öğrenmek ha diyince olmuyor.
console deil sadece formlarla falan da çalısıyorum forumda yayınladıgım programların hepsi console deil aralarında form uygulamalarıdaToolboxta sağ tıkla choose ıtems te oradaki araçlara bak ne kadar karışık olduğunu anlayacaksındır.Görünürdekiler sadece sık kullanılanlar ;)
Basit ?birader, sana zor gelmiş. visual studio'nun amacı programalayı farklı türde kullanıcılar içinde mümkün kılmak. en basit bi kitapçıdan herhangi bir visual dili kitabını aldıktan kendi işlerin için program geliştirebilirsin onda. zaten o yüzden biton dil içeriyor, hangisi amacına ve sana daha kolaysa; visual basic var, c'si var, c++'ı bide ortak olarak onların birleşik ve pratiği c#'ı var, J'i var...
Galiba console çalışıyorsun.Formlarla çalışırken,drawing sınıfını kullanmak cidden çok kolay!WPF diye arat o da çok kolay .
birader, sana zor gelmiş. visual studio'nun amacı programalayı farklı türde kullanıcılar içinde mümkün kılmak. en basit bi kitapçıdan herhangi bir visual dili kitabını aldıktan kendi işlerin için program geliştirebilirsin onda. zaten o yüzden biton dil içeriyor, hangisi amacına ve sana daha kolaysa; visual basic var, c'si var, c++'ı bide ortak olarak onların birleşik ve pratiği c#'ı var, J'i var...Arkadaş çok kolay fln demişte.Hiç kullanmamaış biri bana web browser yapabilirmi acaba hemen ilk açtığında yapabilirmi Visual Studio en basitinden başlayıp en zoruna kadar kullanıcıya imkan sağlıyo ama bu onun basit olduğuna işaret etmez Uğur abi :)
bende fazla anlamıyorum ama Visual Studioda binlerce tool var bunların bir sürü özellikleri var bunları öğrenmek ha diyince olmuyor.oraya daha önce bakmıstım fazla karısık deilToolboxta sağ tıkla choose ıtems te oradaki araçlara bak ne kadar karışık olduğunu anlayacaksındır.Görünürdekiler sadece sık kullanılanlar ;)
oraya daha önce bakmıstım fazla karısıkorasının karışık olduğunu söylemek istemedim o kadar fazla toolun olduğunu söylemek istedim ve onlarınn onlarca özelliği var sence bunları ilk kullandığımızda süper bilebilirmiyiz.Visual Studioyu anca 1 yılda tam anlamıyla hakim olabiliriz galiba ben hakim olduğumu iddia etmiyorum bu arada sadece çok büyük ve özellikli bi program olduğunu beilrtmek istiyorum
Bende Visual C# ile uğraşıyorum bayadır.Heleki okul düz lise (1.sınıf) olunca tek yardım kaynağı internet ve telefon edebileceğim bir iki kişi.WindowsFormAppcilation form düzenleme falan biraz daha kolay geliyor WPF'e göre.Yapısı daha rahat.Zaten benim bildiğim sanırım bu programlama derleyiciler arasında en sık kullanılanlar MS Visual Studio ve Delphi.
Hab bir de Mesut abi o 2 kod bilme davası varya o bişeymi ya adamlar oyun oynayınca ,program kurunca hadi formatta atsın bilgisayar uzmanı oluyor hemen ...Millete format atıyorum,program kuruyorum diyince süpersin sözü geliyor ama mesela bilgisayarda C# dili ve HTML biliyorum desen o ne deniliyor direk.
Bende Visual C# ile uğraşıyorum bayadır.Heleki okul düz lise (1.sınıf) olunca tek yardım kaynağı internet ve telefon edebileceğim bir iki kişi.WindowsFormAppcilation form düzenleme falan biraz daha kolay geliyor WPF'e göre.Yapısı daha rahat.Zaten benim bildiğim sanırım bu programlama derleyiciler arasında en sık kullanılanlar MS Visual Studio ve Delphi.bu lafların bana mı kardes ben kendimi mühendis zannetmiyorum amatör programcı zannediyorum
Hab bir de Mesut abi o 2 kod bilme davası varya o bişeymi ya adamlar oyun oynayınca ,program kurunca hadi formatta atsın bilgisayar uzmanı oluyor hemen ...Millete format atıyorum,program kuruyorum diyince süpersin sözü geliyor ama mesela bilgisayarda C# dili ve HTML biliyorum desen o ne deniliyor direk.
merhaba.
forumda bulamadım, google araması sonucunda buraya yazayım dedim.
programlama adına pek birşey bilmiyorum. sadece biraz html ve php biliyorum.
aradığım basit bir programlama programı. amacımı söyleyeyim;
sipariş takip programı yapmak istiyorum. bir çok program denedim. kullanışsız veya ihtiyacımı görmüyorlar.
ben çiçekçilik yapıyorum. tlf ile gelen siparişlerin detaylarını kayıt altına almak (ürün cinsi, teslimat gün ve saati, adres gibi), bir müşterinin bir kaç siparişi olduğu takdirde bakiyenin tek yerde toplanması, yapabilirsem eğer bakiyenin fatura olarak basılması gibi basit özellikleri olan bir program yapmayı düşünüyorum. sanırım bir veri tabanı olması gerekecek.
böyle bir programı, program yazma programlarından hangisini öğrenerek yapabilirim?
yalnız mümkün olduğu kadar kodlara bulaşmadan, butonlar ve metin kutucukları ile çözebilmek kaydıyla.
sanırım çok şey istemiş oldum. :)
cevaplarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim.
teşekkürler.
personelin kolaylıkla sipariş alabilmesi için de bir arayüze ihtiyacım var (sipariş formu şeklinde).
halen kullandığım kağıt sipariş formumun aynısını elektronik ortama aktarmalıyım, yani işletme düzenime uygun bir arayüz geliştirmeliyim.
bu arayüzü geliştirmem için benim gibi bir amatör programcı adayına :) tavsiye edebileceğiniz bir program var mı?
Sen en iyisi açtığım konuya bak tam senin için idael https://www.chip.com.tr/forum/dev.c-egitim-videolari_t220724.html