Program Yazmak !

KarCet
22-05-2012, 21:30   |  #1  
KarCet avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Arkadaşlar yazılım yazmanın ne kadar meşakkatli olduğunu biliyorum. Yani yazılımcı olmak için standart 6 aylık eğitimler var ama biliyoru(z)mki daha iyi olmak için yıllarını vermelisin.


Ama ben 18 yaşındayım ancak yazılım yazmak en büyük PC hayalimdir. Çok iyi projelerim var ama biliyorum bunları yapmak tabiri caizse değil "TAM" anlamıyla ""**ZOR**"". O eğitimi alacak imkana sahip değilim ancak internet üzerinden en azından kayıt programı, basit oyunlar gibi yazılım aşamalarını öğrenmek istiyorum hiç olmazsa bişeyler yapıyım. Bunun için Visual Basic biçilmiş kaftan ancak ondaki görselleri eklediğimizde tanımlı ve değişken olan kodları yinede yazmalıyız. Bu konuda desteğinizi bekliyorum...

Not: Çok zor tipi bilgiler vermenize gerek yok herşeyin farkındayım. Örneğin basit olarak görebileceğimiz 3B Tasarım bile ohoo...

KarCet
22-05-2012, 23:14   |  #2  
KarCet avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Böyle Veritabanıyla ilgili programlar basit flash veya VB ile oyunlar gibi...

KarCet
23-05-2012, 00:25   |  #3  
KarCet avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Bir yardımı yorumu olan yok mu ? .. ? :S

KarCet
23-05-2012, 09:44   |  #4  
KarCet avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Yardımcı, Bilgilendirici olacak birisi yok mu ?

netrunner
23-05-2012, 10:03   |  #5  
netrunner avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
1,180 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2012

kardeşim game maker pro 8 kullan oyun yazılımı karakter resmi obje cevre ve herşeyi sen yazıyosun.

keshkesh
23-05-2012, 12:38   |  #6  
keshkesh avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
910 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

kendi kendine projeler üretmen lazım kafanda... hangi seviyedesin şu anda kestiremiyorum. örneğin düşün bakkallar neye ihtiyaç duyarlar hemen onu modellemeye çalış, düşün x neye ihtiyaç duyar modellemeye çalış...

KarCet
23-05-2012, 12:53   |  #7  
KarCet avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Arkadaşlar proje üretmek benim için kolay yatkınlığım var ama eğitimin alamadığım için üretemiyorum kod bilmem lazım... :/

keshkesh
23-05-2012, 13:25   |  #8  
keshkesh avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
910 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

analitik ve algoritmik düşünce gerekiyor. eğitimini almadan da yazabilirsin. sadece zaman daha uzun sürer. Öncelikle kendine ihtiyacına göre bir VB.net kullanıyorsan modül, C# kullanıyorsan Class oluşturman lazım. Sürekli kullanacağın işlemleri o modüllere yaz. Mesela veritabanı işlemleri, dosyalama işlemleri, registry işlemleri, sıralama fonksiyonları v.b. daha sonra o tarz kodlara ihtiyaç duyduğunda modülü projene ekleyip, projendeki herhangi bir formdan erişebilirsin yazmış olduğun fonksiyonlara ve metodlara.

KarCet
23-05-2012, 13:31   |  #9  
KarCet avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Teşekkür ederim.. Ancak benim kodları öğrenmem lazım.. Çünkü eğitim alamıyacağım için (İnşallah olur..) kod bilemem kod öğrenebileceğim bir online proje yokmu _?_

keshkesh
23-05-2012, 13:59   |  #10  
keshkesh avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
910 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

kendine kitap alabilirsin. .net kitapları 30 tl civarında. kitap almak istemiyorsan ingilizcen de varsa bolca e-book bulabilirsin .net ile ilgili. türkçe e-kitap bulabilir misin bilmiyorum. 
internette bolca yardım alabileceğin siteler, 







kaynak kod ve anlatım





KarCet
23-05-2012, 14:12   |  #11  
KarCet avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Kitabını alsam ne kadar vakitte öğrenirim. Ve öğrendiklerim 10 üzerinden kaç puan alır ?

M.G.G
23-05-2012, 15:13   |  #12  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Flash oyun işi o kadar da zor değildir.Actionscript dilini öğrenirseniz(Yaklaşık 2 ayda öğrenirsiniz) zaten gerisi hayal gücüne kalmış bi iştir.Yazılımcılıktan hakkıyla para yemek istiyorsanız asp.net ve java programlama bilginiz mutlaka olsun :)
Kolay gelsin :)

KarCet
23-05-2012, 15:59   |  #13  
KarCet avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Ben C Dillerini ve VB Dilini tercih ederim onların önü her zaman daha açık işte eğitimini alamıyacağım için online ne kadar nasıl öğrenirim bilmem...

Kapalı Hesap (153535)
23-05-2012, 16:59   |  #14  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Sana Nirvana Yayınları ve Kodlabın kitaplarını önerebilirim açıkçası bana çok şey kattılar o kitaplar bu güne kadar.Türkçe bunlardan daha iyi kaynak bulamazsın ama İngilizcen yeterliyse internette dolu e-kitap ve kaynak mevcut.

xXoqulcanxX
23-05-2012, 20:19   |  #15  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
59 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2012

Gerçekten bilgisayara hükmetmek program yazmak istiyorsan c++ öğrenmelisin.Programcıların vazgeçilmez dillerinden biridir.

KarCet
24-05-2012, 17:32   |  #16  
KarCet avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

C Dillerini Kitapla tek başıma tam olarak öğreneceğimi sanmam Profesyonel diller onlar...

Kapalı Hesap (153535)
24-05-2012, 17:34   |  #17  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009
Alıntı: KarCet  
C Dillerini Kitapla tek başıma tam olarak öğreneceğimi sanmam Profesyonel diller onlar...
Böyle düşüneceğine harekete geç ne demişler "inanmak başarmanın yarısıdır".

KarCet
24-05-2012, 17:36   |  #18  
KarCet avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Demek istediğim şu kitapla örneğin C# Dilini ne kadar öğrenebilirim ?

Kapalı Hesap (153535)
24-05-2012, 17:37   |  #19  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Temel ve orta seviye öğrenebilirsin kanımca.

KarCet
24-05-2012, 17:39   |  #20  
KarCet avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Peki hangi dili öğrenmeliyim ?.. Örneğin verdiğim linkteki dosyayı indiren...sonra yenilendiyse güncelleyen... Ses kayıt programı.. Ver takipleri...

Kapalı Hesap (153535)
24-05-2012, 17:43   |  #21  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009
Alıntı: KarCet  
Peki hangi dili öğrenmeliyim ?.. Örneğin verdiğim linkteki dosyayı indiren...sonra yenilendiyse güncelleyen... Ses kayıt programı.. Ver takipleri...
Anlayamadım?C ya da C# ile başlayabilirsin.

KarCet
24-05-2012, 17:46   |  #22  
KarCet avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Ben sesi görüntüyü analiz edebilecek yazılımlarda yazmak istiyorum hangi dil daha uygundur ? ...

Kapalı Hesap (153535)
24-05-2012, 17:47   |  #23  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

C# ile yazabilirsin Java da uygun olabilir.

KarCet
24-05-2012, 17:51   |  #24  
KarCet avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

ftp://79.123.147.210/Bilgisayar_ ... CKITABI/CKITABI.PDF Bu linki inceliyorum şu an...

KarCet
24-05-2012, 18:20   |  #25  
KarCet avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Kameradan tanıttığım nesneyi sonraki görüntülerde tanıyan bir program yazmayı becerebilirmiyim sadece Kitap ve azimle ..... ?