Programcı Arkadaşlar

HPQ-User
24-08-2008, 12:00   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

mesut sormuş:
arkadaşlar ben veritabanı programcılığı üzerine okuyorum.lise son sınıftayım access bitirdik.sql selver 2005 görüyoruz bide vb.net ve bu senede vb.C# görüceğiz. benim istediğim arkadaşlar.böyle sistematik programlar yapabilmek nasıl yani şöyle nero ccleaner winamp ekran görüntüsü alma metin düzenleme yani böyle programlar yapmak istiyorum ama bunu görmüyoruz biz sadece veritabanı uygulamarı yapabiliyoruz bide ufak tefek programlar geliştiriyoruz.ben böyle programlar yapmak istiyorum.neler yapmam gerek bu programları vb.net ile yapamazmıyım.sırf bu yüzden türkiye'den adam gibi yazılımcı olmuyo hep veritabanı üzerine biz niye yapmayalım bi office programı msn gibi sohbet programı yokmu bizde bunu yapabilecek akıl zeka var ama sırf eğitim verirmediği için harcanıyoruz.arkadaşlar ben donanımları yönetebilmek istiyorum.faydalı uygulamalar geliştirmek istiyorum fikirlerinizi bekliyorum şimdiden sağolun.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
p4 3.06
2gb ram
8500gt ekran kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

inNteAcoME
24-08-2008, 12:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
677 mesaj

arkadaşım sen aski müfredatsın herhalde: bir 3. sısıf ta yani bu sene vb.neti göreceğiz. sene ye databese(access) server vs 4. sınıfta görcekmişiz öle dedi hoca. ben ankara ulus atl. veri tabanı öğrencisiyim gel istersen okullar başlayınca tanışa lım .
sorunn cevabı: bize okulda sadece en temel bir kaç işlem dene milecek kadar az şey öğretiyorlar. çünkü bu iç okadar kolar deil. kendi kendini geliştirceksin. bu arada winamp,office,bazı büyük oyunlar ve hatta işletim sistemleri dev ekipler aracılığı ile yazılırki hocamız bunlara üst düzey pro diyrek biz basit prolar öğreneceğiz ikerde belki üst düzey proların bir parçası ola bilirsinizdedi (ve bir sorum üzerine şu cevabı verdi: sizi kodcu olarak alırlar ama üniversitemezunları tercih ediliyordedi) biz niye okuyozki nedir yani kardeşim mu muslek lise silerinin hali hazırlıkla 5 sene boşuna mı okuyom ben allahını secen açıklasın aq.

inNteAcoME
24-08-2008, 12:32   |  #3  
Yıllanmış Üye
677 mesaj

bu arada delphi daha sistematiktir ancak vb.net 8 mivrosoft destekli ce basic i öğrenmesi daha kolay MIŞ(!)busene basic görcez keşke c görsek!!!

Son Düzenleme: inNteAcoME ~ 24 Ağustos 2008 12:33
inNteAcoME
24-08-2008, 12:36   |  #4  
Yıllanmış Üye
677 mesaj

arkadaşım yetkililer bi el atsın buraya çünkü bu konu için sistem gereksinimleri gerek siz kaçıyo o bölümü isteğe bağlı yapa bilirmisinizBeğendim