programci olmak istiyorsunuz degil mi?
peki hangi programdan baslamaliyim diye soruyorsunuz
iste size deneyimlerle sabit bir tavsiye
eger zamaninda benim gibi bu sorunun cevabini beklemeye kalkarsaniz
bakmissinizki sordugunuz zamanla karar verdiginiz zaman arasindan 1 ay zaman gecmis
bu bir ayda sizinle birlikte bu dusuncede olanlar yolun 1/4'unu geride birakmis
unutmayin siz universitede okumuyorsunuz ve kimse sizin elinize bir mufredat programi veremez
size tutup bogazici'nin odtu'nun programini versek oda dogru olmaz
cunku onlar bunu kendilerine gore ayarliyor
size gore degil
bakarsiniz biri pascal'la demis digeri c digeride vb
peki nasil sececeksiniz
atanin msj sayisina goremi
lutfen arkadaslar bir tane belirleyin ve gidin onu arastirip ogrenin
kitaplarini alin,netten arastirin,kurs arastirin
ama su soru tamamen zaman kaybi ve sonu husran olan bir sorudur
HANGİ PROGRAMDAN BASLAMALİYİM!!!
yanlis yoldasiniz
hepinizin bu istegine saygi duyuyorum ve onun icin bunlari yazdim
baska zaman baska platformda BİR PROGRAM hakkindaki sorunlarimizla
bilgi alisverisi yapabilmek umuduyla
basarilar....
programciliga baslamak icin altin kural
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.cok tesekkür ederim bu yazin icin ummaz.
cünkü bir cok kisi( ki arasinda bende varmim) böle düsünüyor.
bende bir haftadir programlama ilgili forumlar gezip acaba hangisi ile baslamali diye düsünüyorum.
compexde güzel kitaplarda vardi. Ancak cok kararsizdim.
ancak dediklerinde cok haklisin gidip bende bir tanesine baslicam. :)
alıntı:
Gönderen : ummaz
su soru tamamen zaman kaybi ve sonu husran olan bir sorudur
HANGİ PROGRAMDAN BASLAMALİYİM!!!
Malesef size katılmıyorum. Sadece bir veya iki dil öğrenerek tam bir programcı olamayacağımızı bilmemiz gerekiyor.Herhangi bir dilden bağımsız olarak programlama problemleri hakkında düşünmeyi öğrenmeliyiz. Hangi programlama dili ile başlamalıyım? sorusuda bu anlamda önem kazanır. Bu sorunun öyle bir cevabı olmalı ki, bu cevap; diğer öğreneceğiniz programlama dillerini yada script dillerini öğrenirken size kolaylık sağlayacak,bilgisayarın calışma sistemini,algoritmayı ve programlamanın ne demek olduğunu anlayabileceğiniz bir cevap olsun.
Siz, eminim ki "zaman kaybı" diye nitelendirdiğiniz süre içinde çok şey öğrenmişsinizdir. En azından programlama dilleri hakkında bir fikriniz vardır artık. O sizinle birlikte bu düşüncede ve yolun 1/4 ünü geride bırakmış olanlar varya, işte siz, hangi programlama dili ile başlamalıyım? sorusuna bulduğunuz doğru bir cevapla o farkı 1 günde kapatabilirsiniz.
Hangi programlama dili ile başlamalıyım? Peki bu soruya alacağınız cevapta kime güveneceksiniz? Tabi ki yıldızı çok olana değil. Biri pascal der, biri C, biri VB. Hepsinin özelliklerini inceleyip,ben hangi düzeyde bir programcı olmak istiyorum? sorusunun cevabını iyi düşünüp, kendinize ve yukarıda bahsettiğim özelliklere uygun olanını sececeksiniz. Seçtiğinize sımsıkı sarılın,araştırın,caba gösterin ve motivasyonunuzu en üst düzeyde tutun.
En kötü karar, kararsızlıktır...
real ist
zaten sorun orda, yani burda hangi program diyince 5000 kisi 100 tane program adi verir sana.
Ama mesela bende suan programcilig abaslicam, yarin gidip c kitabini ve algoritma kitabini alcam, ancak
kendime sordugum soru su?
Ben neden programciligi web tasari gibi seyleri ögrenmek istiyorum?
Kendi kendime oturup program mi yazcam? Yoksa ilerde isim ve ünide yardimci olsun diyemi
YOksa zevk icin yapip zaman gecirmek olsun diyemi. Bunlarda celiskili sorular.
bence isin bir yerinden tutmak lazim gerisi zamanla geliyor.
Muhakkak secimlerimizde bazı gereksinimleri goz onunde bulunduruyoruzdur. Yoksa suursuzca gidip hadi bende bir programlama dili ogreneyim cabalarının sonu husrandır. Cunku hakikaten mesekkatli bir yolu olan programlama dunyasında tutunabilmek icin ideallerimize sarılmaktan baska temel dayanak noktası bulunmamakta. Bunları programlamayla cidi sekilde ilgilenen tum arkadaslarım yasayarak gormustur. Kolay Gelsin...
Ya arkadaşlar bu işler kitaptan mitaptan netten metten öğrenilmez. Tamam bunların yardımı olur.
En azından altyapı oluşturur. Gerçek öğrenme yapmayla bir grubun içine dahil olmayla olur. Yoksa kitabın içindekileri 50 sene yap ne yarar.
Gerçekten doğru iki senedir kafamda programcılığa başlamak için düşünce var ama bi türlü uygulamaya koyamadım bügünden itibaren ufak ufak başlıyorum ama yinede nerden başlıcam karar veremedim gerçekten doğrumuş yani
Java Öğrenin.Ya da Hakan'ı DİLEYİN ve C öğrenin..
alıntı:
Gönderen : SenaJava Öğrenin.Ya da Hakan'ı DİLEYİN ve C öğrenin..
Böyle tavsiye olmaz ki. Ya onu öğren yada bunu. Yani şuna benziyo, bu maçı ya Fener kazanacak yada Galatasaray(Tabii ki her zaman Fener kazanır ama o ayrı bir tartışma konusu)e zaten başka alternatif yok ki yani böyle bir tavsiye olmaz. Tavsiye dediğin şöyle olmalı. Tavsiye ettiğin dilin özelliklerini yazarsın, artılarını yazarsın, kolaylıklarını yazarsın bu karşıdaki kişiye yol gösterici, aklındaki soru işaretlerini azaltıcı olur. Ama Öyle işkembe-i kübradan atarak onu öğren yada bunu öğren bence yanlış.
Evet kimse işkembe-i kübradan atarak GS-FB yi rekabetini, programlama dilleri rekabetine benzetmemeli ayrıca.
Tamam da benim işkembe-i kübradan attığım yok ki. Ama benim eleştirdiğim konuya bakarsan orada gerçekten bir umursamazlık var. Ben ona karşıyım.
Genclik anlamsız tartısmaları bir kenara koyarsak. Şu bir gruba dahil olup dil üzerine uygulama gelistirme olayının hakikaten burada gecmesine cok sevindim. Bence de bir dil üzerinde uzmanlasmak icin belirli bir proje dahilinde calısmak cok faydalı olacaktır suphesiz. Kısaca ciddi uygulamalarla ugrasıp, becerileri gelistirmek yani. Ama kimse internetin ve kitapların dili öğrenmedeki faktörünü hice sayamaz. Cünkü uygulama yaparak dil öğrenilmez, gelistirilir. Kolay gelsin...
Bu arada bir soru: Bu "Hakan" da kim? Gıyabında masallah pek cumle kuruluyor...
Diyojen lahanalarını yıkarken yanından geçen Aristippos'a "Lahanayla yaşamasını bilseydin bir zalime dalkavukluk etmezdin!" demiş. O da ona "İnsanlar arasında yaşamayı bilseydin, böyle lahana yıkamazdın!" diye cevap vermiş. Bakın akıl, ayrı ayrı görüşleri insana nasıl kabul ettiriyor.
Anlamsız tartışmaları, gençliğimize verip bir kenara koyarsak (hâla GS-fb Reakabetinin kötü bi benzetme oldugunu düşünüyorum :P ) Şu bir gruba dahil olmak konusu ciddi uygulamalarla uğraşıp, beceri geliştirmek, profesyönelleşmek adına, elbette çok yararlı olacaktır. "Uygulama yaparak dil öğrenilmez, gelişir" kısmınıda belki başka zaman uzun uzun tartışız.
Bu arada bir cevap: "Hakan" Benim.
:) O kadar kasmadık be abi pes etmeseydin. Daha yeni baslıyorduk...
merhaba herkese, bu benim ilk e-maillim bu forumda ve ilk programlama ile ilgili alanda yazmak istedim goruyorum ki herkesin kendine has bilgileri var bu konu hakkinda guzel birsey bu. bende bazi bilgilerimi ve dusuncelerimi sizinle paylasmak istiyorum. ben odtu de bilgisayar ogretmenligi son sinifta okuyorum. bizim bolum odtu de bulunan teknokentlerle bir suru projede ortaklik icinde calisiyor ve size sunu soylemeliyimki su an projelerde 2 ana dil kullaniliyor bize halici yazilim dan bir proje yoneticisi gelmisti ve java hakkinda baya bahsetmisti kesinlikle javayi kullaniacagiz falan demisti. javanin artilari ve eksileri vardir muhakkak ama piyasada cok ise yariyor. Diger bir dil ise C# veya C++ gecerli bir dil gordugum kadariyla ozellikle object oriented uzerine cok is yapiyorlar. bizim bolum mezunu olan Mehmet Nuri Cankaya belki duymussunuzdur Microsoft'un bir elemani bize su anda piyasada asiri bir seklide .net ihtiyaci oldugundan bahsetmisti eger birgun kariyer nete girerseniz da acayip bir sekilde .net ci arandigini gorursunuz. ben su an kendimi C++ uzerinde gelistiriyorum. bence onemli olan progarmci olabilmek icin iyi bir algoritmanin omasi lazim ve birde calisma azmi oturarak hicbirsey olmuyor selamlar :-)