merhaba arkadaşlar lütfen biri bana java da yazdığım bi programı nasıl exe. uzantılı hale getirebileceğimi izah edebilir mi ? ya 2 senedir uğraşıyorum programcılıkla ,kimya mühendisliğinde okuyorum bizede öğretmeye çalışıyolar javayı ama bi türlü şu paketleme işini yapamadım daha.
birde sorumu yanıtlıcak arkadaş bana java nın görsellikteki kullanışlılığı hakkında bilgi verebilirmi iyi mi kötü mü başka program mı seçsem kendime?
programı exe.uzantılı hale getirme
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Java'nın yaygınlaşmasını sağlayan özelliği, makine kodu değil, "byte code" denen bir seviyede derlenmesidir. Çok ciddi birkaç yerde Java için de, bildiğimiz anlamda derleyicilerinin olduğunu okudum; lakin bunlardan birini ne araştırdım, ne de beklenmedik bir anda tanışmak nasip oldu...
Tavsiyem, madem Java'yı öğrendiniz, C++'la devam edin. Yeni bir hayata adım atın.
alıntı:
Gönderen : erbilbluesmerhaba arkadaşlar lütfen biri bana java da yazdığım bi programı nasıl exe. uzantılı hale getirebileceğimi izah edebilir mi ? ya 2 senedir uğraşıyorum programcılıkla ,kimya mühendisliğinde okuyorum bizede öğretmeye çalışıyolar javayı ama bi türlü şu paketleme işini yapamadım daha.
birde sorumu yanıtlıcak arkadaş bana java nın görsellikteki kullanışlılığı hakkında bilgi verebilirmi iyi mi kötü mü başka program mı seçsem kendime?
Dostum JAVA yı exe haline getirip getiremediğini bilmiyorum ama bat dosyası haline getirebilirsin
Not defterinde ......
Java class dosyasının ismini yazıp
kaydederken ""ornek.bat"" olarak kaydet
tabii isim onemli degil
Borland veya M$ Java belki yapıyor olabilir. Emin değilim. Ama öyle ya da böyle, yazdığın şeyin çalışması için karşı makinada da derlediğin sürümün çevre birimini kurmalısın. Nasıl bazı DLL dosyaları gerekiyorsa, Java için de bu tip bir ortam olması gerekiyor. Yoksa exe mexe fark etmez.
Bu şekilde bakınca exe gibi çalışan birşey de aynı işi görür. Onun için JAR dosyası kullanabilirsin. Aslında bir arşiv biçemi ama tek dosya olarak EXE gibi yürütülebiliyor. Tabii ki biraz aheste olarak... Ve exe yapsan bile önceki saydıklarıma ilave, daha başka dosyaları da karşı makinaya yüklemen gerekecektir.
Java'yı exe yapmana gerek yok. Executable .jar file var. Manifest dosyasına main-class'ı göstermen yeterli. Çoğu bilgisayar kullanıcısının yaptığı hataya düşmeyin. Jar dosyalarını Winrar'ın dosya ilşkilendirmesinden kaldırın. Artık .jar dosyalarını çift tıklayarak çalıştırabilirsiniz. Nasıl jar dosyası oluşturacağına dahil internette çok kaynak var. Sadece araştır. Ama illa .exe yapmak istersen... JShrink var.