programlamaya başlamak için?

onurgncgl93
02-04-2009, 12:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

arkadaşlar okuduğum bazı yazılarda programlama dilleri arasında en iyisi c diyorlar bende programlama ile uğraşmak istiyorum okudumki bu işe başlamak için algoritma bilgisinin olması lazımmış bana algoritma ve birazda programlamadan genel olarak bahsedebilirmisiniz.şimdiden teşekkür ederim

iletişim: onurgncgl_93@hotmail.com

Son Düzenleme: onurgncgl93 ~ 02 Nisan 2009 12:55
musakeskin
03-04-2009, 09:06   |  #2  
Yeni Üye
23 mesaj

Bana sorarsan hemen c den başlama 2-3 ay lık bir süre vb.net öğren takıl mantığı çöz daha sonra c ye geç derim sana c ler hakkında en deyatlı ve açık bilgiyi sanırsam http://www.megep.meb.gov.tr/indextr.html adresinde 12. sınıf bilişim teknolojileri içerisinde nesnel tabanlı programlama modülleri yardımcı olur çok açıklamışlar hatta fazla fazla bilgiler var artık sen önemlilerine karar verirsin :)

onurgncgl93
03-04-2009, 20:27   |  #3  
OP Taze Üye
11 mesaj

sağol teşekkürler

PcMaKeR
04-04-2009, 18:14   |  #4  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Bakın kaç kere söyledim. Programlamada temel yapıları öğrenmek için kaynağı çok olan ve rahat kullanılabilen bir dil öğrenin.

çoğu insan c de c++ der.

ama bunu diyenler c ve c++ ı yalayıp yutmuş değil bilgili görünmek için konuşan insanlardır.

bu iki dil çok ağır bir dildir. hemen bu dille başlarsan bir haftaya kalmaz nefret edersin programlamadan.

VB yi öğren vb.net te ağır kaçar.

vb 6.0 la başla geliştir kendini. bak sonra diğerleri daha kolay gelecek.

Battal Gazi
04-04-2009, 18:26   |  #5  
Battal Gazi avatarı
Yıllanmış Üye
366 mesaj

Ben bunun okulunu okuyorum şu an, pazartesi de sınav var aksi. Önce algoritma lazım. Onu öğrenmelisin. Biz paskal ve c gördük, ikisinde de algotima lazım yani. Hala biliyor sayılmam. Sen nerde çalışacaksın internette?

onurgncgl93
04-04-2009, 21:17   |  #6  
OP Taze Üye
11 mesaj

yorumlar için sağolun ben sadece kendimi geliştirmek ilerdeki mesleğimi şimdiden öğrenmeye başlamak istiyorum:D

PcMaKeR
04-04-2009, 21:20   |  #7  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
onurgncgl93
yorumlar için sağolun ben sadece kendimi geliştirmek ilerdeki mesleğimi şimdiden öğrenmeye başlamak istiyorum:
kaç yaşındasın merak ettim :D

eolos
05-04-2009, 00:00   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

arkadaşım bazı arkadaşların dediği gibi bilgili gözükmek için soylemiyorum. mühendislik fakultesinde c ile başladık biz yıllar once c yi öğrendikten sonra bütün dilleri öğrenmek bana çok kolay geldi. ama bazı arkadaşlar vb felan demişler bak vb c#  bunlar gercekten güzel diller ama bu dilleri c yi öğrendikten sonra öğrenmen daha iyi yoksa hiçbirini tam anlamıyla öğrenemessin.

algoritmaya gelince problem çözme mantığı program yazdıkça geliyor düşünmeye başlıyorsun bunu nasıl daha basit yaparım diye yada bu büyük projeyi nasıl küçük partlara bölerim diye

sana tavsiyem c ye başla sonra gerisi gelecek....

onurgncgl93
05-04-2009, 00:04   |  #9  
OP Taze Üye
11 mesaj

teşekkürler ben bir algoritmayı öğreneyimde:D

PcMaKeR
05-04-2009, 12:13   |  #10  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
eolos
arkadaşım bazı arkadaşların dediği gibi bilgili gözükmek için soylemiyorum. mühendislik fakultesinde c ile başladık biz yıllar once c yi öğrendikten sonra bütün dilleri öğrenmek bana çok kolay geldi. ama bazı arkadaşlar vb felan demişler bak vb c#  bunlar gercekten güzel diller ama bu dilleri c yi öğrendikten sonra öğrenmen daha iyi yoksa hiçbirini tam anlamıyla öğrenemessin.

algoritmaya gelince problem çözme mantığı program yazdıkça geliyor düşünmeye başlıyorsun bunu nasıl daha basit yaparım diye yada bu büyük projeyi nasıl küçük partlara bölerim diye

sana tavsiyem c ye başla sonra gerisi gelecek....

adı üzerinde müh fakültesi. temel dil öretilir orda. çünkü o adamların bilgileri vardır diğer dillerle.

kendimden bahsedersem eml de bize pascal ve vb 6 öğrettiler. bu daha iyi sonuç verir. c temel bir dildir low level denilen bir yapıdır. tabana inersn. ilk başta direk buna dalarsan yerlerde süründürür.

Düz liseden anadolu lisesinden yada fen liselerinden mühendisliğe giden kişilerin çoğu(hepsi demiyorum çoğu) c dilinde çakılıp kalıyor. kaldıki ilk sene ağırlıklı olarak c göstermiyorlar. algoritma geliştirtiyorlar.

hangisi mantıklı ?

onurgncgl93
07-04-2009, 11:40   |  #11  
OP Taze Üye
11 mesaj

bencede arkadaşlar daha hiç bir şey bilmeden c den başlamak bencede kötü olur PcMaKeR in dediği gibi temelden başlamak daha mantıklı geldi bana