Arkdaşlar pcye şu programları yukledım sizce bu programlardan hangıleri guzel yada hangilerini silmem gerekir..Gereksiz olan varmdır sizce?
ESet no32 antivirüs
Malwarebtyes Anti-Malware
SUPERAntiSpyware Professional
AIMFix
Avira Anti-Vir
Wise Registry Cleaner 4
Windows Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme Aracı
Eset NOD32 Antivirüs'ün Firewall koruması yok birincisi. İkinci olarak eğer 4 sürümüyse hemen silin yok 3 sürümüyse biraz sonra anlatacaklarıma göre silersiniz veya tutarsınız.<
Malwarebytes' Antimalware pasif konumda tutulup arada bir sistem taraması yaptırılırsa (tabii ki güncellemeden sonra) çok güzel ve yararlı bir program olur.
SuperAntiSpyware Professional ise arkaplanda çalışan bir antispyware programı olarak durabilir. Tabii ki sisteminiz iyiyse. Sisteminizin özelliklerini belirtmemişsiniz.
AIMFix isimli program yerine ComboFix kurabilirsiniz. Çok nadiren gerekli olacaktır. O yüzden kaldırılmasında fayda var. Zaten AOL Messenger kullanmıyorsunuzdur herhalde. Kullanıyorsanız Trillian'dan hesabınıza giriş yaparsınız.
Avira Antivir'in hangi sürümünü kullandığınızı belirtmemişsiniz. Kesinlikle Personal sürümünü kullanmanızı tavsiye etmiyorum çünkü çok yarım yamalak bir koruması var. Premium Security Suite kullanın, forumlarda 3 aylık-5 aylık kampanyaları mevcut ( lisans kampanyaları). Avira Antivir şu andaki tek bağımsız antivirüs testine göre on-demand taramada %99,7'lik bir performans göstererek 10 tane motor kullanıp %99,8'lik yakalama yüzdesine erişen GDATA'dan sonra ikinci gelmiştir. Kıyası siz yaparsınız.Ayrıca aynı firmanın test sonuçlarına göre yeni çıkan virüslere karşı %69'luk bir tanıma ve silme performansı göstermiş. En yakın rakibi ise %60.
Wise Registry Cleaner 4 ile sadece Registry'deki hataları temizleyebilirsiniz. Tavsiyem Registry Defrag özelliği olan bir kayıt defteri düzenleme programı bulmanızdır. Örnek olarak vermek gerekirse TuneUp Utilities 2009.
Windows Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı zaten güncellemelerle sürekli gelen bir araç. Ben çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta arkaplanda çalışan bir antispyware, bir antivirüs ve bir de tarama için bekleyen program var değil mi? Bunu kullanmasanız da çok bir şey değişeceğini düşünmüyorum.
Benim görüşlerim böyle. Tabii ki karar yine sizindir.
Saygılar.