proje onerisi

javabeans
13-02-2009, 18:31   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Java  için dönem boyu yapacağımız bir proje arıyoruz. Kriter, biraz kompleks ve EDUCATIONAL olması. (mobile uygulama, web uygulama da serbest ama desktop uygulama tercih edilir)Eger oneriniz varsa bekliorum.Beğendim

Son Düzenleme: javabeans ~ 13 Şubat 2009 19:28
bozfar
15-02-2009, 14:55   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
42 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

ayrı noktalarda bulunan bilgisyardaki istenilen klasörleri eşitleyen ve bu işlmeleri bir veritabanına günlük gibi tutan uygulama nasıl olur acaba network-db-io-gui ehpsi var :D

simonare
15-03-2009, 20:32   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

bozfar bahsettiğin proje içeriği kesinlikle güzel fakat biraz daha açıklayıcı olmasında yarar var bence.

2. olarak böyle bir proje yapılacak ise Applet kullanılabilirse Applet kullanmakta yarar var diye düşünüyorum. Sonra edinilen bilgi database e remote olarak gönderilir. Applet düşüncemin sebebi ise programın kullanılabilirliğini yükseltmek açısındandır.

_cypher_
16-03-2009, 00:15   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,389 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Resim editoru:JPEG veya BMP dosyalarini edit edebilecek, (blur, yakma, kontrast azaltma arttirma vs) gibi araclari olan ir uygulama. Adobe Photoshop veya Microsoft Paint gibi.

Etkilesimli Harita Appleti: Turkiye veya Dunya haritasi uzerinde tiklanilan nokta ile ilgili bilgiler, resimler vs gosterecek. Kullanicilar haritayi her yone hareket ettirebilmeli, sadece istedikleri bir bolgeyi gorebilecek sekilde filtreleme, yer arama, mesafe olcumu vs. yapabilmeli.

Matematik/Grafik Araci: Basit hesaplamalar yapabilen, bazi fonksiyonlar icin cesitli grafikler (histogram/pie/bar chart) cizebilmeli. Grafik turu degistirilebilmeli. Program text dosyalarindan verileri okuyup grafiklerini cizebilmeli.

Chat programi: Uye listesindekilerle genel ayni anda en fazla 3 kisiyle ozel chat yapabilme imkani saglayacak bir program.

Dosya paylasim programi: Program kullanicilar arasinda dosya transferi yapilabilmesini saglar.

Sinema bileti satis otomasyonu: Yonetici filmlerin afislerini salon/saat/tarih bilgilerini girer. Kullanicilar koltuk secebilir ve bilet satin alabilirler.

Oyunlar: super mario, pacman, tetris, brick breaker, rayman, tank, bomberman, boulder dash vs.

Dosya yöneticisi: Verilen isimdeki bir dosyayi arar, istenilen turdeki dosyalari listeler. Belirtilen klasordeki veya surucudeki ayni dosyalari bulup kullaniciya hangilerinin silmek istedigini sorar.

istediğin birini sec yap otomasyonlar kolay olur seni biraz zorlasın istersen oyunları dene hatta satranc yap bende yapıyorum benim yapacagımla seninkini karsılastıralım olmadı oyunlu chat yap smiley flan olcak amaKahkaha

Son Düzenleme: _cypher_ ~ 16 Mart 2009 00:19