PS3 kullanicisi olarak ilk tavsiyem PS3 alman olur. Bluray'dan dolayi ki bir cok XBOX oyunu coklu diskle gelmeye basladi iki de bir disk degistirmek bir cok oyunda iskenceden baska birsey degil. Ayrica PS3'te cok guzel blueray filmlerde izlersin.
Tarafsiz bir bakis acisi istiyorsan iki konsolun birbirinden farkli oldugu noktalara bakarak neye daha cok ihtiyacin var ona karar vermek zorundasin.
PS3'un avantajlari bedava PSN baglantisi. Bluray ve XBOX'tan daha iyi grafik performans.
XBOX'in avantajlari Kinnect ve daha iyi arayuz.
Eger kinnect oyunlari yada yanlizca XBOX icin cikan oyunlari (Gears of Wars gibi) oynamak istiyorsan XBOX tek tercih oluyor.
Yok kinnect oynamam online oyun oynayacagim diyorsan PS3 bence tek alternatif.
Klavye fare olayi hikaye. Konsollar tvye baglayip koltuga yayilarak oyun oynamak icin tasarlanmis aygitlar. Ekranin karsisina gecip klavye fare ile oynamak icin degil. Onun icin ilk baslarda ne kadar zor olsada kontrollera alistiktan sonra kolay kolay vazgececegini sanmiyorum. BC1 BC2 BF3 MW1 MW2 God of War Metal Gear Heavy Rain vb ... oyunlarinin hepsini PS3'te oynadim BC2'yi hem bilgisayarda hem de PS3'te oynuyordum acikcasi koltukta yayilip 40" tvde oynamak bilgisayarin karsisinda kamburum cikarak oynamaktan daha cok zevk veriyordu. Sonucta hersey grafik degilse konsolu tek gecerim. BF3 grafikleri PS3'te cok iyi ama oyunda bazi sorunlar var yeni guncelleme yayinladiklari zaman bu sorunlar cozulmus olur. Onun icin yalnizca bu oyuna bakarak hayal kirikligina ugramani istemem. Ayrica hangi konsolu alirsan al http://www.play.com/Games/Games/6-/RegionHome.html 'a bak derim oyun fiyatlari cok hizli dusuyor ve belli bir fiyatin altindaki internet alisverislerinde gumruk ödemiyorsun diye biliyorum. Ben Avrupa'da yasiyorum ve yasadigim yere ucretsiz gönderiyorlar 70€luk oyunu burada cok rahatlikla 49€ya satin alabiliyorum. Biraz bekledigimde 30€'ya bile oyunu bulabiliyorum. Onun icin suanda 50'den fazla PS3 oyunum var. 90%'ini bu siteden satin aldim. Ayrica bir cok bluray filmide yine ayni siteden satin aldim.XBOX ve PC oyunlarida satiyorlar.