İyi günler merhaba öncelikle.Arkadaşlar ben playstation 3 almak istiyorum fakat malum fat,slim ve super slim diye 3 tane çeşidi var ve 15-20 tanede versiyon varmış.Neyse bu versiyonlar hakkında,korsan oyun açıp açmayacağını belirliyor gibi şeyler okudum,duydum.Fakat genel olarak bu konularda bilgisizim.Öncelikle sorularım olacak sonra alma opsiyonumdaki ps3 modelini sizinle paylaşayım,kendi fikrinizi paylaşın.
1) Her ne kadar korsana hayır desekte malum ps3 oyun fiyatları çok yüksek, o yüzden mümkünse korsan oyun açabilsin diye düşünüyorum.Yada korsan açanı önermiyorsanız nedenleri nedir? Korsan çalıştıran ve çalıştırmayan modeller hangileri? Fiyat ve kalite kriterleri göz önüne alınarak hangisini önerirsiniz?
2)Hard disk olayı tam olarak nasıl oluyor? Oyunu dvd şeklinde alıp hard diske atmamız şartmı? Çünkü bir 12gb'lık birde 500 gblık versiyon gördüm.İkiside korsan açmıyormuş,o zaman orjinal dvd alacaksam neden 150-200 lira fazla ödeyip yüksek harddiskli ps3 alayım?Bu olayların mantığı nedir?
3)Şayet 12 gb'lık korsan çalıştırmayan ps3 super slim alacaksam,12 gb'a oyun sığdıramayacağıma göre bu 12 gb ne için?Sadece dvd alıpmı kullanacağız?Birde sonradan harddisk taktırılıyormu?taktırılıyorsa fiyat olarak mantıklımıdır?
4)Slim 300 gb,superslim 500gb dan daha pahalı.Bunun olayı nedir?
Sonuç olarak şu ihtimalleri çıkardım;Yukarıdaki sorulara verdiğiniz cevapların nedenine bağlı olarak aşağıdakilerden birini önerirseniz çok memnun kalırım
1)Korsan oyun çalıştırmayan 12gb superslim
2)Korsan oyun çalıştırmayan 500gb superslim
3)Korsan çalıştıran slim 300 gb
Lütfen nedenleriyle birlikte önerirseniz çok memnun kalırım,ilgilenen deneyimli arkadaşlar şimdiden çok saolun.