boş dvd alacaktım ps2 oyunlarını kopyalamak ve pc verilerimi yedeklemek için ps oyunları satan yere gittim ordaki adam ps2 için dvd-r nin uygun olduğunu söyledi ps2 dvd+r açmaz dedi sizce bu doğrumu bide dvd+r mi dvd-r mi önerirsiniz
PS2 için dvd-r mi dvd+r mi uygundur
Öncelikle oralardaki adamlara bakmayın hiçbirşeyde, zaten birşey bilseler oralardaki adamlar olmazlar ;)
PS2'niz çipli ise (zaten çipsizse çok başka yöntemler kullanmanız gerekir kopya oyun çalıştırmak için), + ya da - farketmez (hatta çoğu çip ile dvd çift katmanlı da), ikisini de oynatacaktır. Tek dikkat etmeniz gereken şey aldığınız medyanın kaliteli olması. Verbatim'lar senelerdir denediğim kadarıyla özellikle PS2 için gayet uygunlar (başka güzel markalar da var tabi). +'sı -'si de, biri daha hızlıdır diğeri daha yavaştır belki ama pratikte hiç farketmiyor, ikisi ile de gayet normal dvd'yi taktım oyunlarımı oynadım şahsen.
Ek olarak internette araştırdığınızda ya da oralardaki adamlara :P sorduğunuzda size nero ile 2x hızında yazdır mutlaka yoksa olmaz diyeceklerdir, bu da külliyen yalan bir durum. Dvd'niz kaç hızı destekliyorsa o hızda yazdırın geçin. Bugüne kadar 1000 civarında ps2 oyunu yazdım 12-16x hızlarında ve 2-3 farklı dvd yazıcı ile, hiçbirinde de en ufak bir problem çıkmadı.
Yanlız şu var, dvd +'lar optik gözü biraz fazlaca yoruyorlar. Buna rağmen ömürleri -'lerden biraz daha fazla. Tabi bu durum 3-4 sene öncesinin dvd yazıcıları ve boş medyalarında olan bir hadise. Şu anda satılan yazıcıların dvd + problemleri de kalmadı, üretilen boş medyaların kaliteleri de arttı. En güzeli 5'er tane - ve + alın, aynı oyunu yazdırın ve ps2'nizde çalıştırın. Hız ya da takılma/akıcılık farkı görebiliyorsanız o medyayı seçin.
çok sağol arkadaşım 2 3 gündür nette araştırma yapıom şu bilgileri bulamadım