Benden sana öneri işlemcini yerınden söküp kablolarla anakartın USB gırısıne tak bakalım. Sen bu gazla herşeyi yaparsın

01 May 2008 : 18:31
ben sana anlatayım önce kabloları kes daha sonra klavye tarafındaki kestiğin kablo ucunu al uzun uzun bak ben nası bi akla uydumda bunu yaptım de...(ama inan o akıl senden kaynaklanarak sana cevap veriyo)Ve son aşama git bi tane usb girişli klavye al...Kesin Çözüm
Yazdığınız mesajlardan sizlerin beceriksiz ve bir şey bilmediğiniz ortaya çıkyor. Eğer bu konuda bilginiz olsaydı dalga geçmek yerine doğru dürüst cevap verirdiniz.
Sorunun cevabına gelince hem ps/2 klavye de hem de usb klavyede 4 lü kablo vardır. Bazılarının dediği gibi 8 li değil.
ps/2 bağlantısı; besleme, toprak, data, ve clock
usb bağlantısı ;besleme, toprak, data+, data-
yukarıda görüldüğü gibi besleme beslemeye ,toprak toprağa bağlanır. Buraya kadar sorun yok. Esas sorun data bağlantılarını bağlamaya çalıştığınızda yaşanır. Çünkü ps/2 da data bir kablo üzerinden giderken diğer kablo senkronizasyon için kullanılır. Usb de ise data + ve - olmak üzere iki kablo üzerinden taşınır. Dolayısıyla sıradan bir bağlantıyla çalıştıramazsınız. ps/2 yu usb ye bağlamak için entegreli bir devreye ihtiyaç vardır. Sonuç olarak evde iki dakikada kes birbine bağla yaparak çalıştıramazsınız.
Not: Soru sorulalı neredeyse iki yıl geçmiş farkındayım.Ama 2 yıldırda kimse cevap verememiş.En azından başkaları faydalanabilir.