7800 GTX , AMD 3700+ San Diego , MSI K8N DIAMOND li bir pc topliyorum ama kasaya ve psu ya karar veremedim acaba sli yapincaya kadar bir FEEL HURRICANE 550W alsam da sonra bir guc kaynagi alirim diyorum(hic sli yapmiyabilirim de) yalniz ıslemcı ye kesın o/c yaparım arastirdigim kadariyla bu Feel in psu su cok dandik acaba net kac watt verir bu psu?? yeterli mi bu sisteme??
[PSU] Kalitesiz 550W PSU ne kadar guc verir??
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Kardeş alınma ancak madem böyle UÇMUŞ bir sistem yapacaksın
neden feel gibi kasa alıyorsun?
Benim sana tavsiyem git TT ya da Coolermaster hem içi geniş Stacker, Guard türü serverimsa bir kasa al.
Ayrıca yanında 480W Tagan çek. yada üstü.
Bence feel biraz az kaçar, birde sli yapma ŞANSIm var diyorsun o kasa biraz az kalır.
Ancak genede başı için dersen büyük ihtimalle seni idare eder ama kesinlikle deymez. Bu kadar para vermişken iyi kasa ve psu kesinlikle şart.
yaw dedigim gibi normalde tt damier ve tt 680w dusunuyorum taganla sli yapilmaz en az 550 falan gerekio sli a bi de islemciye o/c dusunulurse sadece babam bu islerden anlamio da napcaksin guzel kasayi dio asus falan anlkatmaya calisiyorum.. olmuo psu icinse piyasadaki normal pfc siz falan diodu bi aralar sadece kasa psu bi de islemci ile ekran karti kaldi simdi ekrankarti ile cpu 30 unda gelio da su psu isini falan halledemedim 550w dandik tahminen ne kadar saglar?? rahatca kaldirabilecekse 320kdv ye gel'o ttler onun yer'ne 80 + kdv s'md' ver'p de s'stem coktugunde babam zaten anlar o zaman yukseltirim hatta belkide gerek bile kalmaz... sadece simdi cok pahali oluyo o yuzden..
Jedi kardeşim anlattığın konfigürasyon beni heyecanlandırdı.Doğrusunu istersen ekran kartı konusunda gerçekten takdir ediyorum seçimini ve kocaman cüzdanını,daha doğrusu babanın cüzdanınıAlınmazsın umarım sadece şakaydı.
Benim belkide bilgisayar alırken verdiğim en doğru karar aopen h 700 b idi.Gerçi 2,8 lga 775 x 600 xt var big tower kasaya ne gerek var diyebilrsin ama ilerde alacağım donanımlar için oldukça geniş bir yuva olsun istemiştim.Bu arada 400 watt benim kasa o yüzden kesinlikle bu kasayı alıyorsun ve içine tagan marka bir psu takıyorsun dediğin gibi en az 550 watt.Kasada dahili 2 fan geliyor 4 tane daha takabiliyorsun ve takmalısın bence.Bu kasayı söylememin nedeni kasanın içerisi ne kadar geniş olursa havalandırmada o kadar başarılı oluyor.
Bu arada feel marka 350 watt bir psu takıldı aopenin psu bozulduğu için ; hiçbir ısı problemi yaşamıyorum.Ama son olarak şunu söyleyim kardeş böyle bir sistemi toplayıp dandirik bir feel yada oem bir psu takarsan yazık edersin bence... Kolay gelsin.Hayran kaldım sisteme.Ya birde 7800 gtx sli yapsan sana misafir olmak isterdim bir gece doom3 half life 2 ile birlikte...Kafiyeye bak bu sisteme bu kafiye...
yo sli simdilik dusunmuyorum ama ilerde belki hani oluyo ya akrabalar falan yurt disindan gelirken ne getirelim diye soruyolar o zaman olabilir... zaten cok pahali oluyo ki sli simdilik gereksiz... oyunlari ne kadar uzun calistirirsa benim icin o kadar iyi sli yapinca vertex shader 3.0 6.0 olsa atlardim ama open gl 2.0 shader 3.0 sabit nasosa iki tane alirsam bi gun shader 4.0 isteyen oyunlar cikinca calismayacak sadece acik bi kapi birakiim ben.. aopen h700b pahali geldi ben en iyisi tt damier ve 680w psu mu aliim sagolun.
Tt damier alacağına armor ya da biraz
Coolermaster CMS Stacker almanı öneririm, fanların büyük olması hem sessizlik hem de daha etkili soğutma sağlar.
PSU olarak da FPS 600W alabilirsin ( bir arkadaşım aldı oradan biliyorum.)
Thermaltake de PSU larını fps ye yaptırıyor yani hiç çekinme. 600W FSP marka al.
(aopen de kasalarına FPS marka PSU koyar. Yani bu alemin krallarındandır ama kimse bilmez.)
Kolay GElsin.
cok saol jaina bi yasima daha girdim bizim bilgisayarci da tt yerine fsp demisti neden diye merak ediodum... fsp almaya karar verdim sadece piyasada var mi 600w lik olan?
600W lık bulman biraz zor.
Çünkü cidden çok fazla ve az kişi getiriyor.
Şu an için 600W lık güç çeken bir sistem için
iki tane 6800gt ultra, p4 EE, 3 harddisk, 3 optik türü bir sistem kullanmalısın yani.
Gerçi sende sli yaptığında buna benzeyecek ancak 600W lığı vatanbilgisayar, dijitaltrend, gold gibi yerlere ancak sipariş ettirmeni öneririm, onlar getirirler.
Ancak 550W lık coolermaster var, http://www.dijitaltrend.com/inde ... 21&products_id=1018
FSP ülkemizde nedense fazla tutulmuyor, bulabilirsen 600W sor bakalım. Ancak bulamazsanda 550W cooler master, en son çare olarakda 600W lık Tt alabilirsin, çok üst seviye birşey üstüyorsun çünkü.
550w coolarmaster ile tt 680w ayni fiyat madem tt yi de fsp yapio ve de fsp isinin ehli o zaman tt almak daha mantikli degil mi? cunku piyasada 600w fsp bulamadim
Tt tabiiki alabilirsin, memnun kalırsın.
Ancak bazı kişiler Tt den canı yandığı için tavsiye etmez. ( Bir arkadaşın 2 anakartı yandı Tt PSU yüzünden.)
Bir çok kişide çok memnundur. Bence alabilirsin, iyi olur.
680W normal pc ayarları kullansan bile o gücü çekeceğinden normal bir bilgisayarın 2-3 katı fazla elektrik kullanacaktır. Ancak bir pc nin elektrikl sarfiyatı cidden çok düşük, o yüzden problem olacağını sanmıyorum.