Merhaba arkadaşlar. Dün nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde bilgisayarımın güç kaynağı bozulmuş. Bilgisayarı açmayı denediğimde güç kaynağından ince ve tiz bir ses almakla beraber bilgisayarın fanları çok düşük devirde dönüyor ve bilgisayar açılmıyor. Ve bunun yanında güç kaynağına elektrik geldiği an başlıyor bu olay. Yani benim power tuşuna basmama gerek yok fanların çalışması için. Aksine kapatmak için güç düğmesine bastığımda da elektriği kesmiyor. En son dün gece güç kaynağının içini açıp bakayım dedim. Güç kaynağına elektrik verdiğimde çıkan tiz ses aynen devam ediyor ve psu nun fanı dönmüyor. Ben bir kondansatör arızası olduğunu düşünüyorum ama elektrik bilgim yeterli olmadığı için çokta anlamıyorum. Velhasıl ben bu psu yu tamir ettirsem bana kaça mal olur?
Ben pek tamir yanlısı değilim. Sonuçta 8-9 yıllık bir psu. Yenisini almayı düşünüyorum. Şuanki psu mun üzerinde peak:300 rated:250 yazıyor. Sanırım işe yarayan bilgiler bunlar. Bana şöyle 300-350w arası bir psu yeter sanırım. Çünkü daha sonra herhangi bir parça yükseltmeyi veya oc yapmayı düşünmüyorum. Uygun psu önerileriniz varsa çok memnun olurum.