PSU seçimi hakkında yardım istiyorum

Karub
07-12-2010, 11:16   |  #1  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,652 mesaj

XILENCE 1200w PSU'mun kablolarına elektirik gtmiyor. Sanırım sigortası attı. Yakında garantisi daha dolmadığı için onarıma göndericem. Ama artık içime sinmez gibi geliyor. Gücünü kaybedebilir mi işlem görünce?
Yeni almayıda düşünmüyor değilim.
Bundan daha kaliteli 1200w PSU arıyorum. CM, OCZ gibi markalar daha iyi olur. %100 80+ onaylı olmalı :)
Birşey buldum ama güvenilir midir, iyi midir, uzun vadede nasıl olur tam bilemiyorum. Alttakini önerir misiniz?
> CHIP Test Merkezi bu PSU'yu öneriyor. Ama bilemedim kullananlar varsa nasıldır yada bilenler varsa... :)

http://www.hepsiburada.com/Liste ... 045&categoryId=1012

NiqHt~WaTchMaN
07-12-2010, 11:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
127 mesaj

HIGH POWER ROCK SOLID 1200W SEMI-MODÜLER KABLOLU GÜÇ KAYNAĞI

bosluk
07-12-2010, 12:00   |  #3  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Şimdi @karub, al tabi de; önce evdeki prizleri kontrol ettirmen çok daha yerinde olacaktır kanımca. 1200 watt; aynı prize monitörü de, hoparlörü de, modemi de, vs..'yi de taktığın düşünülürse (hepsini ayrı prizlere takmıyorsundur sanıyorum) standart ayarlı ev içi sigortası ve hattı için haddiden fazla bir değer. Kanımca, daha önce kontrol ettirmediysen, işini iyi yapan bir elektrikçi çağır önce ve kapıdaki sigortandan (muhtemelen amperi azdır, fazla akım gelince daha hassas olduğundan o atana kadar senin güç kaynağının kendi sigortası yanmıştır) prizine ve dahili elektrik hattına kadar iyice bir kontrol ettirt. Pahalı ürünler bunlar, sonradan yenisi gelir (ki sadece sigortası atmışsa mevcut olanın boşuna kaygılanmana da gerek yok aslında), dandik bir ev hattı yüzünden o da gider, yazık olur.

Karub
07-12-2010, 18:14   |  #4  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
Alıntı: bosluk  
Şimdi @karub, al tabi de; önce evdeki prizleri kontrol ettirmen çok daha yerinde olacaktır kanımca. 1200 watt; aynı prize monitörü de, hoparlörü de, modemi de, vs..'yi de taktığın düşünülürse (hepsini ayrı prizlere takmıyorsundur sanıyorum) standart ayarlı ev içi sigortası ve hattı için haddiden fazla bir değer. Kanımca, daha önce kontrol ettirmediysen, işini iyi yapan bir elektrikçi çağır önce ve kapıdaki sigortandan (muhtemelen amperi azdır, fazla akım gelince daha hassas olduğundan o atana kadar senin güç kaynağının kendi sigortası yanmıştır) prizine ve dahili elektrik hattına kadar iyice bir kontrol ettirt. Pahalı ürünler bunlar, sonradan yenisi gelir (ki sadece sigortası atmışsa mevcut olanın boşuna kaygılanmana da gerek yok aslında), dandik bir ev hattı yüzünden o da gider, yazık olur.

Ev elektirik hattında sorun yok :)
Bu yaz kontrol ettik tamamıyla...

--
Hing Power da fena değil ama benim bulduğum nasıldır ?

TnDnmz
07-12-2010, 20:28   |  #5  
TnDnmz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 20
2,235 mesaj

Bence bunu alın derim.85+
THERMALTAKE TOUGHPOWER 1000W GÜÇ KAYNAĞI (TAK ÇIKART KABLOLU)

Karub
07-12-2010, 20:56   |  #6  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

yok 1200w istiyorumda bir soru sormak istiyorum.
> Tamiri yapılan bir PSU eski verimini verir mi?

ADEM-KAYA
08-12-2010, 19:36   |  #7  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Bozulan bir PSU tamir olunca verimli olmayabiliyor.

SILVERSTONE 1000W ---380 TL---

http://www.teknobiyotik.com/dona ... er-guc-kaynagi.html

bosluk
09-12-2010, 01:19   |  #8  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

@ADEM'in söylediği doğru bir bilgi yani. Yanlız, sorun sadece sigorta atmasıysa o çok basit birşey. Verimi, uygun bir usta düzgün bir biçimde sigorta devresini onardığı sürece hiç etkilemez diyebiliriz aslında (sigortası 3 sene önce atan 750 ve 1000'lik 2 ayrı güç kaynağını hala sorunsuzca kullanmışlığım var). Sadece sigorta yanmasından emin olmak lazım tabi...

Karub
09-12-2010, 08:45   |  #9  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Yarın kargo ile Vatan'a onarım için göndercem. İnşallah sigortası atmıştır. Yoksa içime sinmeyip yeni bir PSU alacam. Oda pahalı.. Daha yeni sistem topladım. Allahtan yeni parçalarda bozulmadı. PSU Belki onlarada zarar verirdi :)

Kapalı Hesap (154666)
09-12-2010, 16:43   |  #10  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Hepsiburada sitesinden örnek verdiğin psu yu hiç önermiyorum.
1200w sunan bir psu için verilen değerleri topladığımızda neredeyse 1600w sunduğu görülmektedir. Bu çelişki genellikle aldatmaya yöneliktir. Benim tavsiyem TAGAN ı soruşturman. Bu kadar para harcayacaksan bir kez alıp kalite önceliğini ön plana çıkarmalısın.
Önceki PSU nun sadece sigorta sorunu var ise tamirinden sorun çıkmaz. Küçük çaplı elektronik parçalarının  (diyot kondansatör gibi) yanması sorun olmaz. Ancak mosfet türü çıkış veren transistörlerin yanması durumunda sonuç şu ihtimaller dahilinde olacaktır
1 Mosfetler oldukça pahalı transistörlerdir. çoğu zaman işçilik (tamir ücreti) ile neredeyse yeni bir PSU nun fiyatına denk gelebilir.
2 dikkatsizce değişimi esnasında bile arızalanabilir.
3 Ucuz yedek parçalar veya tam karşılık olarak verilmeyen transistörler kısa sürede yeniden bozulabilirler.

Karub
10-12-2010, 08:52   |  #11  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Hepsiburada sitesinden örnek verdiğin psu yu hiç önermiyorum.
1200w sunan bir psu için verilen değerleri topladığımızda neredeyse 1600w sunduğu görülmektedir. Bu çelişki genellikle aldatmaya yöneliktir. Benim tavsiyem TAGAN ı soruşturman. Bu kadar para harcayacaksan bir kez alıp kalite önceliğini ön plana çıkarmalısın.
Önceki PSU nun sadece sigorta sorunu var ise tamirinden sorun çıkmaz. Küçük çaplı elektronik parçalarının  (diyot kondansatör gibi) yanması sorun olmaz. Ancak mosfet türü çıkış veren transistörlerin yanması durumunda sonuç şu ihtimaller dahilinde olacaktır
1 Mosfetler oldukça pahalı transistörlerdir. çoğu zaman işçilik (tamir ücreti) ile neredeyse yeni bir PSU nun fiyatına denk gelebilir.
2 dikkatsizce değişimi esnasında bile arızalanabilir.
3 Ucuz yedek parçalar veya tam karşılık olarak verilmeyen transistörler kısa sürede yeniden bozulabilirler.

Bilgi için sağolun.. Dün Vatan'ı aradım ve oradaki ilgili kişi sanki beni dövecekmiş gibi konuştu. "yaparız, gönderin siz onu bakıcaz biz" gibisinden.. Hiçbir açıklama yapılmadı bu nasıl bir hizmettir çözemedim !
Yaşadığım yerde (Eskişehir) Vatan Bilgisayarın şubesi açılmış. Gidip oraya danışacağım olmazsa oradaki kaliteli markalardan alacağım. Yeni markalar buldum hepside kaliteli ama almaya kalksam hangisi alırdım diye düşündümde... çok or bir seçim :)

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2364

http://www.hepsiburada.com/Liste ... 455&categoryId=1012

http://www.hepsiburada.com/Liste ... 762&categoryId=1012

Erşah
10-12-2010, 10:27   |  #12  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

Kardeş sen deneyimli birisisin.
 Arkadaşların dediği gibi power'ını garantiye yolladığında (belki) aynı performansı alamayabilirsin.
Sana vatanbilgisayarın sitesinden 1000w'lık ve 1200w'lık modellerin linkini atayım.
http://www.vatanbilgisayar.com/p ... =OEMPSU&qs=|145=100
http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=OEMPSU&qs=|145=96
1000Watt'lık modeller arasından XILENCE daha kaliteli ayrıca kablo sorunu olmayan bir güç kaynağı.İhtiyacın olduğu kadarını kullan.Geri kalan kabloları sök.
1200 Watt'lık modellerden ise HIGH POWER ile GIGABYTE'ın markalarının modellerinin öneririm.

Karub
10-12-2010, 10:47   |  #13  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
Alıntı: Erşah  
Kardeş sen deneyimli birisisin.
 Arkadaşların dediği gibi power'ını garantiye yolladığında (belki) aynı performansı alamayabilirsin.
Sana vatanbilgisayarın sitesinden 1000w'lık ve 1200w'lık modellerin linkini atayım.
http://www.vatanbilgisayar.com/p ... =OEMPSU&qs=|145=100
http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=OEMPSU&qs=|145=96
1000Watt'lık modeller arasından XILENCE daha kaliteli ayrıca kablo sorunu olmayan bir güç kaynağı.İhtiyacın olduğu kadarını kullan.Geri kalan kabloları sök.
1200 Watt'lık modellerden ise HIGH POWER ile GIGABYTE'ın markalarının modellerinin öneririm.

Teşekkürler :)
1200w kullanacağım için High Power düşündüm. Bendeki arızalı Xilence'dada kullanılmayan kabloları çıkarıp yer ve hava tasarrufu yapılıyor. High Power'da da durum aynı sanırım. Eğer kabloları çıkabiliyorsa ki çıkıyor gördüğüm kadarıyla onu alacağım.

Kapalı Hesap (154666)
10-12-2010, 15:00   |  #14  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Alıntı: Karub  

Bilgi için sağolun.. Dün Vatan'ı aradım ve oradaki ilgili kişi sanki beni dövecekmiş gibi konuştu. "yaparız, gönderin siz onu bakıcaz biz" gibisinden.. Hiçbir açıklama yapılmadı bu nasıl bir hizmettir çözemedim !
Yaşadığım yerde (Eskişehir) Vatan Bilgisayarın şubesi açılmış. Gidip oraya danışacağım olmazsa oradaki kaliteli markalardan alacağım. Yeni markalar buldum hepside kaliteli ama almaya kalksam hangisi alırdım diye düşündümde... çok zor bir seçim :)
Aslında zor bir seçim değil şöyle ki:
Bir bilgisayar topluyorsun İ bilmem kaç asus bilmem ne şu kadar ram gibi. Peki bu parçaların ömrü ne kadar... Genel olarak bakıldığında her sene konfigürasyonlarda değişiklik gözlemleniyor. Hadi sistem iyi denilse birkaç sene götürüyor. Ondan sonra....
Ama bir bilgisayarda para verilip te atılmayan parçalar da var
Kasa
PSU
monitör
Klavye
fare
ses sistemi
Tüm bu parçalar kaliteli seçilip biraz fazla ücret ödenmiş olsada kullanılmaya devam ediyor. Kendimden örnek vermem gerekirse
Yıllar önce lcd monitörler çıktığında paraya kıyıp iyi cins bir monitör almıştım hala kullanıyorum.
Klavyem samsung ve 27 dolar gibi bir ücret ödememe rağmen hala tertemiz kullanıyorum
Birkaç sene önce almış olduğum 550W lık psu ve asus TA252 kasa hala revaçta
Ses sistemi dersen ben zaten ses ile profesyonel olarak ilgilendiğim için benim ses sistemimde kullandığım hoparlörler (Stüdyo monitörü) oldukça üst seviye ki bu gün almaya kalksak 1000 Tl gibi bir ücret ile zor alabiliriz. (Herkes zorunlu değildir)
Bu parçalar, bilgisayar değişip bilmem ne işlemcileri çıksa bile zorunluluk olmadığı sürece değişmezler dolayısı ile vermiş olduğum paralar boşa gitmez.
Benim tavsiyem mümkün oldukça iyi kalite psu tercih etmelisin ki 5 sene sonra sistem değişsede psu yu hala kullanabiliyor olmandır.
Marka tercihi dersen elbette çok farklı markalar var benim bildiğim en iyi marka tagan ama başka seçenekler de var elbette

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (146566) ~ 10 Aralık 2010 15:02