Arkadaşlar ben EXPER bilgisayar aldım.Herşeyi iyi ama ekran kartı HD3450 çıktı.Dolayısıyla oyun oynanmıyor.Bende gittim AXLE 9600GT 1GB/256Bits GDDR3 ARCTIC COOLING soğutuculu ekran kartı aldım.Ama eski ekran kartım ek güç girişi istemediği için sadece PCI-ex slotundan güç çekiyordu.Şimdiki kart ise 6pin ek güç girişi istiyor.Neyse ara kablolarla bağladım çalıştı ekran kartı.Boşta 50 yükte 70 derece.Crysis vb. oyunlarda very high'de iyi performans aldım.Ama daha sonra sitelerde okuduğum haberlerden korktum.Çünkü PSU yetersizse bütün sistemin yanma riski varmış.Bende korktum HD3450 geri taktım şuan 9600GT kutusunda takıp çalıştıramıyorum.Yanma korkusundan.PSU EXPER bilgisayarın içinde gelen BELSON markalı CE CB sertifikalı bir PSU.Değerleri şöyle.
AC INPUT:230V ~,50Hz,4A
DC Output:+12V = 19A (Yellow)+5=15A(Red)+3.3V=21A(Orange),PG(Gray)
-12V = 0.3A(Blue),+5VSB=2.5A(Purple)
Output Watts:300W,+5V&+3.3V:103W
CE CB
1.Soru bu PSU kaç watt?
2.Soru bu PSU AXLE 9600GT 1GB/256Bits GDDR3 ekran kartını çalıştırır mı?
Diğer bileşenler:
Intel C2D E5200 2.5GHz NO o/c
ECS G31T-M7 1333FSB/800MHZ
2x2GB OEM RAM
SAMSUNG 320GB SATA2 HDD
DVD ROM yok!
PSU Sorusu
1-300w
2- hayır o kartı çalıştırmaz
önerim iyi bir psu alman yönünde olur.
Saçma okumadan yorum yapıyorsunuz.
1.Kartın testleri E6600 ve 4GB ram ile yapıldığı halde toplam sistem 185w çekiyor.
2.300watt everest bile %70 verimlilik verse 300 watt'dan çekeceğim 200watt'tır kaldı ki PSU'nun verdiği watt şöyle hesaplanır.12vx19a=228w+50w bu demektir ki sürekli 228w çekiyor çıkabildiği en yüksek w 278w.
3.Karıt taktım 3 gün oynadım full GTAIV Crysis Assassin's Creed FPS çok iyi rahat oynanıyor.Ayrıca mavi ekran reset olmadı.Bilip bilmeden apık sapık yorum yapmayın!
Saçma okumadan yorum yapıyorsunuz.Neyi okuyacağız bir söylermisin. Çok merak ettim şimdi, okuyacağımızın ne olduğunu. Yazıverde bilgilenelim.
1.Kartın testleri E6600 ve 4GB ram ile yapıldığı halde toplam sistem 185w çekiyor.
2.300watt everest bile %70 verimlilik verse 300 watt'dan çekeceğim 200watt'tır kaldı ki PSU'nun verdiği watt şöyle hesaplanır.12vx19a=228w+50w bu demektir ki sürekli 228w çekiyor çıkabildiği en yüksek w 278w.
3.Karıt taktım 3 gün oynadım full GTAIV Crysis Assassin's Creed FPS çok iyi rahat oynanıyor.Ayrıca mavi ekran reset olmadı.Bilip bilmeden apık sapık yorum yapmayın!Ayrıca, lütfen uslubunuza dikkat ediniz.
Son Düzenleme: Murat. ~ 26 Eylül 2009 16:49
Saçma okumadan yorum yapıyorsunuz.Şimdi şu yazdığınızın neresinden tutalım ki elimizde kalmasın; üslubunuzdan mı, yanlış bildiğiniz şeylerden mi? Benden size tavsiye, kendiniz nasıl kullanırsanız kullanın ama bu dediğinizi başkasına tavsiye etmeyin. Sorumluluğunun altından kalkamazsınız yoksa. Başka söylenecek birşey de yok esasen size.
3.Karıt taktım 3 gün oynadım full GTAIV Crysis Assassin's Creed FPS çok iyi rahat oynanıyor.Ayrıca mavi ekran reset olmadı.Bilip bilmeden apık sapık yorum yapmayın!Son Düzenleme: Süleyman. ~ 26 Eylül 2009 17:37
Neyse bir şey demeyeceğim, nasıl bilirsen öyle yap senin seviyene düşmek gibi bir niyetim yok
Hayır yanlış anlıyorsunuz.9600 zaten green bir kart çevre dostu.Yük altında 185watt çekiyor.Ben bunu bu konuyu açtıktan sonra öğrendim.Ama arkadaş diyor ki yetmez. :S
Saçma okumadan yorum yapıyorsunuz.
3.Karıt taktım 3 gün oynadım full GTAIV Crysis Assassin's Creed FPS çok iyi rahat oynanıyor.Ayrıca mavi ekran reset olmadı.Bilip bilmeden apık sapık yorum yapmayın!
sen git önce üslubunu düzelt. öyle gel. kendinden büyüklere saygılı olmayı öğren.
senin yaşın daha 16, karşındaki adamlar 30 yaşlarında.
senin seviyene düşecek değiliz elbette, bize yakışmaz...
sen git önce üslubunu düzelt. öyle gel. kendinden büyüklere saygılı olmayı öğren.
senin yaşın daha 16, karşındaki adamlar 30 yaşlarında.
senin seviyene düşecek değiliz elbette, bize yakışmaz...
Sabahtan beri 1 kişi soruma cevap yazdı ama şimdi kavga var diye herkes yazıyor. :SBu mu olgunluk?Son Düzenleme: javocu ~ 26 Eylül 2009 17:54
Evet sabahtan beri bir yanıt geldi ama ona da hakaret ediyorsun!
Sabahtan beri 1 kişi soruma cevap yazdı ama şimdi kavga var diye herkes yazıyor. :SBu mu olgunluk?Ben ne apığım nede sapığım ama söylediğimin arkasındayım, ne everest nede sizdeki psu %70 verimliliğe sahip değil ayrıca Nvıdıa bakın sizin 9600 gt için ne kadar psu öneriyor
Minimum System Power Requirement (W)400 W
http://www.nvidia.com/object/product_geforce_9600gt_us.html
Ha dersenki ben Nvıdıa'dan daha iyi biliyorum ona bir şey dememSon Düzenleme: Ahmet_79 ~ 26 Eylül 2009 18:29
Senin sorununa / mesajına verilen cevap yeterliydi de o yüzden kimse üzerine birşey yazmadı. Ayrıca bu yazılanlar kavga için değil, hatalarını göstermek amaçlıydı. Hatanla ilgili olarak en iyi cevabı sana Adem verdi.
Sabahtan beri 1 kişi soruma cevap yazdı ama şimdi kavga var diye herkes yazıyor. :SBu mu olgunluk?
Burası kavga arenası değil ki kavgayı gören klavyeye sarılsın. Sana verilen cevaplardan sonra küçük bir özür ile daha çok çözüm sunan cevaplar alabilirdin. Bak Ahmet79 sana olgunluk gösterip yine kızgınlıla da olsa bir cevap vermiş.