anakart MSI G31TM-P21 İşlemci İntel pentium e6600 3.07ghz ram 2gbDDR2 psu 400W
ekran kartı amd hd 6570 2gb sapphire
Bu sistem 1 yıl boyunca sorunsuz çalıştı.Dün pc yi kapadım yemek yedim bi yarım saat durdum tekrar acmak istedim düğmeye bastım ... elektirik kesiliyomuş gibi hemen kapandı. tekrar düğmeye basıyorum tekrar aradan 1sn ye bile gecmiyor kısa sürede hemen kapanıyordu bu olay baya oldu.... birdaha düğmeye bastım pc bu sefer kapanmadı ekrana görüntü gelmedi ram den supelendim rami çıkarp taktım elektiriği kontrol ettim vs .. gene ekran gelmedi. ekran kartını cıkarıp anakarta bağladım ekrana goruntu geldi pc acıldı ekran kartım yandı sandım ekran kartını tekrar takıyım dedim .. taktım bu sefer pc normal acıldı cok sasırdım... oldu sandım tekrar pc yi kapadım bu 1saat sonra tekrar acmak istedim gene aynı seyler tekrarlandı. ekran kartımda anakartta bir sorun yok galiba...bu sabah tekrar düğmeye bastım gene elektirik kesiliyormus gibi 1 sn bile beklemeden pc kapanıveriyordu.gene baya kendi kendine kapandı bu sefer hiç ekran kartını cıkartmadım bidaha bastım pc acıldı...
arkadaşlar sorun nerden olabilir ... bugüne kadar hiç bole olmamisti. PSU bozulmuş olabilirmi yada güç yetiştiremiyo olabilirmi...ben UPS de kullanıyorum...Kasam Zalman 4 fan bir işlemci fanı var.. güç yetiremiyo olabilirmi...
arkadaşlar birde ben son zamanlarda battlefield 3 oynuyordum call of duty 8 oynuyordum. bu oyunları acarken ekran kartımın fanını catalyst controll centerden %100 yapıyodum.. onu da unutuyodum ole pc yi kapatıyordum belkide onu ole unutunca psu güc vermekte zorlanıyodu galiba olabilirmi yada bu sorun ne anakartım ekran kartım zarar gorur diye korkuyorum........