high power cool max 450 watt power supply im var. bu gece öylece oturuyordum pc yük altında bile değildi msn de konuşuyordum. birden pc reset attı sora pat! diye bir ses duydum sora powerdan alevler yükselemeye başladı zor söndürdüm.sizce diğer parçalarda bozulmuşmudur acaba :( zaten öğrenciyiz mahvoldum ben ya :( power ın faturası var garanti belgesi kayıp bulamadım.garantiye göndersem yapılır yada değiştirilirmi sizce? hepsiburada dan almıştım.
psu yandı cayır cayır :(
- 1
- 2
geçmiş olsun bro dengesiz bir voltaj vermemiştir inşaallah diğer parçları takmadan ankart işlmeci ram takılıyıkden bi dene istersen ekran kartını çıkart bende bu çocuk msnden neden yazı yazmıyo demiştim
geçmiş olsun ...umarım çok masraf çıkarmaz
Marka / Model: toplama
İşletim Sistemi: Windows XP Proffessional (32-bit)
İşlemci: Intel p4 3.0@3.62 ghz 2mb l2
Anakart: G41 m es2l
Ekran Kartı: AMD (ATI) Hd 5670 iceq bunlar var cash31de
saol adem abi. diğer parçalar yanmamış ekran kartına bakamadım 250w lık psu ile denediğimden dolayı.inş oda sağlamdır. eski power ın sata gücü yok o yüzden sistemi açamadım ama açılırken eksik parça uyarısı falan vermedi bios falan açıldı sıcaklıklar çok normal.sorun sadece power da galiba şükürler olsun Rabbime.
ya anakart direk kapamış kendini dengesiz voltaj koruması vardı sanırım.ekran kartına da bişi olduğunu sanmıyorum çünki cpu ya bişi olmamış cpu direk besleniyor onun yanma olasılığı daha yüksek.şimdi fark ettim 24 pin güç girişi var ya psu nun bi tanesinin içinde demir yok ayni 23 üle çalışıyormuş pc.fatura ile hallolur inşallah yarın arıcam bakalım hadi hayırlısı .
geçmiş olsun kardeş ilki diğer parçalara zarar gelmemiş çok masraf olurdu
Alev mi çıktı bide vay anam vay. Geçmiş olsun. İnşallah değiştirirler problem çıkarmazlar. Diğer parçalar yanmadıysa ekran kartıda yanmamış olması yüksek ihtimal PSU o malum darbeyi yediği anda kapanmış zaten :)
Geçmiş olsun kardeşim.Şehrimizde durmadan elektirik kesintileri voltoj yükselmesi düşmesi dengesiz güç alım verimi olduğu için bilgisayarınıda etkilemiş ondan voltaj dengeliyici almak şart oluyor en temizi öyle olur sadece bilgisayarına bağlıyacak ucuz hesaplı bir tane alsan başını ağırtmaz bundan sonra önlemini alırsın artık...
onu önleyemez o ufak bir voltaj düşüklüğü olsa bile psuyu sapıttıra biliyor yane firmanın suçu yok gibi bişey suç o elektiriği verende :) fark edersen arada ampullerden kısık ışık gelir 1-2 saniye boyunca az ışık verir düşüş olur ya evde yüklü bir elektirik kullanımı vardır şohbenle ütü aynı anda çalışıyor gibisinden yada elektirik sana düşük gelmiştir oda haliyle psunu yakmıştır.
- 1
- 2