Yanlış anlamayın lütfen ama bir konuda serzenişte bulunmak istiyorum size. Yabancı adıyla psu, Türkçe olarak da Güç kaynağı seçimi benim saydığım kadarıyla yüzlerce konuda aynı şekillerde tartışıldı. Olay şundan ibaret, yüzlerce dolar verip ekran kartı alınıyor, yine aynı şekilde işlemci, hafıza modülü, vs.. Gelgelelim bunlara güç sağlayacak ekipmana para çok görülüyor. 300-400 watt... Arkadaşlar, bu wattlar 10 senelik bilgisayarlarda kaldı artık. Hızlara bakın, çift işlemci 3.15 ghz, ekran kartı ona keza. Sabit sürücü, hıphızlı hafıza modülleri, belki kasadan güç alan bir de dev monitör. Hiç 10 sene evvel kullanılan watt'lı güç kaynakları bu sistemleri idare eder mi? Bunun için habire konu açılır mı?
Cidden beni affetmenizi rica ediyorum ama lütfen açmayın bu tarz birbirinin aynı konuları. Biraz para verin, bütçenizin alabileceği EN YÜKSEK watt değerli güç kaynağını alın sorununuz bitsin. Burada bu sisteme en az 1000 watt'lık güç kaynağı lazım desek alabilecek misiniz sanki? Kaldı ki emin olun hemen hiçbirimiz bir güç kaynağı üreticisi olmadığımızdan sizden daha aman aman bir bilgi sahibi de değiliz aslında. Aynı işlemciler gibi, güç kaynaklarında da en yüksek wattlısı ve pahalısı en iyisidir. Bütçenizi ayarlayın, alabileceğiniz en iyisini alın. Durum sadece bundan ibaret...
Saygılarımla...