PTT e-postaları mektuba çevirecek

CHIP Online
14-05-2008, 18:20   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

PTT, dileyenlerin e-postalarını basarak sahibine ulaştırmaya başlıyor. İlk müşteri ise Türk Telekom.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/PTT- ... cevirecek_6889.html

PTT, yaptığı açıklama ile "Hybrid Mail" adını verdiği yeni ve farklı bir hizmeti hayata geçireceğini duyurdu. Elektronik ortamda dağıtılan fatura ve benzeri gönderilerin PTT tarafından en yakın yerde basılarak dağıtımına imkân veren hizmetin bu yıl içerisinde başlaması bekleniyor.

PTT Genel Müdürü Osman Tural, ilk aşamada Türk Telekom ile anlaşma imzalayacaklarını ve böylece uygulamaya ülkenin en büyük posta müşterisiyle başlayacaklarını söyledi. Tural, yıllık toplam bir milyar 100 milyonun üzerinde gönderi yaptıklarını belirterek, bunun yaklaşık 800 milyon adedinin bu tür toplu gönderiler olduğunu belirtti. Türk Telekom'un 21 milyon civarında aylık gönderisi olduğunu söyleyen Tural, hizmette, kârlılıkla ilgili bir şey düşünmediklerinin, tek amaçlarının hizmet kalitesini artırmak olduğunun altını özellikle çizdi. Uygulamanın basım ve dağıtımdan kaynaklanan gecikmelerin önüne geçmesi bekleniyor.

Tüm konu: PTT e-postaları mektuba çevirecek

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Hybrid Mail uygulaması, göndericiye neler kazandırabilir?

TuncaBozkurt
15-05-2008, 18:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Bence Hybrid Mail adı yanlış olmuş. Teknoloji ile ilgili çoğu terim İngilizce olsa da, Türkçe'ye çevrilebilenleri Türkçe olarak kullanmalıyız bence. Hybrid Mail yerine Melez Posta benzeri bir isim kullanılabilirdi.

buusernameyoktur
25-05-2008, 23:23   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

projeyi gerçekten çok beyendim. düşünsenize izmirde oturuyorsunuz size bir fatura gönderilecek toplu gönderi yapacak olan firma faturaları basıyor bu biraz zaman alıyor mutlaka, pttye teslim ediyor tabi buda zaman alıyor, ptt postaları posta işleme servislerinde gönderilecek bölgelere göre ayırıyor, postalar bölgelere yola dağıtılıyor, bölgelerde yine adreslere göre ayırılıp evlere dağıtılıyor. ve faturanın elinize ulaşması uzun zaman alıyor. ben şahsen son ödeme gününden 3 ün önce gelen faturalardan bıktım usandım. bu sistem ile zaten elektrnik ortamda otomatik olarak oluşturulan faturalar, anında yine otomatik bir sistemle elektronik olarak pttye ulaştırılacak, ptt yine elekronik olarak bölgelere faturaları dağıtacak fatura bölegede basılıp sahibine teslim edilecek. belkide fatura çıktığı gün içinde elimizde olacak. proje gerçekten çok güzel. zaman ve işgücünden büyük oranda tasarruf söz konusu. projenin elektornik fatura ile ağaç kurtaralım projeleriyle çeliştiği görüşüne katılmıyorum. türk telekom bu sisteme müşteri olsa müşterilerin elektronik posta taleplerini geri mi çevirecek? yada daha çok mu ağaç kesecek? burda e-mail gönderilerinin postaya çevirilip gönderilmesi söz konusu değil. postaların posta şirketine lektronik olarak iletilmesi söz konusu.... benim için en kaliteli posta hizmeti en hızlı posta hizmetidir. tekil kullanıcılarada açılırsa hizmet bende kullanırım. keşke kargolarımızıda e-maillerinize ekleyerek gönderebilsek :))