Quantum Break eski zamanlardaki düz çizgi üzerinde gitmek zorunda olduğumuz ve giderken önümüze kim gelirse vurup kırmak zorunda olduğumuz zamanlara beni geri götürdü. Oyunun hikaye kısmının güzel olduğunu ve günümüzdeki bilim kurgu trendine ayak uydurduğunu söyleyebilirim. Ama hikayeden keyif almak oyuncunun eline bırakılmış durumda…. Bunun için etrafı biraz kurcalayarak oyunu oynamanız yeterli olacaktır. Oyunu mıncıkladıkça hikayenin tam olarak içine girebiliyorsunuz ve bir roman okuyormuş veya güzel bir bilim kurgu filmi izliyormuş havasına kapılıyorsunuz.
Gelelim oyunun dinamiklerine oyun Max Payne'nin geliştirilmiş ve değiştirilmiş bir versiyonu gibi hissettiriyor. Grafikler biraz zamanın gerisinde kalmış; Sesler ise tatmin edici düzeyde diyebilirim. Bunların dışında oyunda bol miktarda bug bulunuyor. Karakterlerimizin fiziksel hareketleri ise paslanmış robotların hareketlerine benzer şekilde olduğundan bazen gerçeklikten uzaklaştığınızı hissedebiliyorsunuz. Oyunun çizgisinin düz bir rotada gittiğini başta söylemiştim. Biraz daha açmak gerekirse, oyunda basit bir iki bulmaca çözüyorsunuz ve sonra çıkan bütün düşmanları silahla öldürüyorsunuz. Bu sırada zamanın kırılmasından doğan, doğa üstü güçleriniz ile çatışmayı zevkli hale getiriyorsunuz. Yani oynarken şimdi ne yapacağım diye fazla düşünmenize gerek yok. Karakterin güç dengesi biraz fazlaya kaçtığından dolayı mücadelelerde fazla zorlu geçmiyor. Ama kesinlikle sıkılmıyorsunuz.
Quantum Break tek kelime ile vur kır parçala bu maçı kazan havasında geçen bir aksiyon oyunu olduğunu bana kanıtladı. İkinciye oynar mıyım ? pek sanmıyorum. Oynadığıma pişman mıyım ? kesinlikle hayır. Eğlendim mi ? rahatlıkla evet diyebilirim. Sıkıldım mı? hayır. Oyunu oynarken kendimi çok rahat hissetim. Herhangi bir şekilde kasılmadan, gerilmeden zevkle vurup kırdığım bir 5 6 saat geçirdim diyebilirim. Aksiyon tarzı sevenlerdenseniz, oynamaya değer derim. Eğer daha iyi bir seçeneğiniz varsa ve aksiyon türünü severmiyim diye Quantum Break deneyecekseniz uzak durum derim.
İyi eğlenceler :)