arkadaslar bugün samsung r520 aldım.bluetooth portu sanırım yok ama denetim masasında bluetooth ayarları kısmı var sol altta.orda etraftaki cihazları gör gibi bir seçenek var onu aktif yapıp tamam dedigimde hata verior.şimdi benim bu bilgisayarımda bluetooth var mı yok mu?telden mp3 atacaktım yapamadım
r520 aldım arkadaslar
- 1
- 2
buarada tam model adı samsun Np-R 520 fs02tr daha yeni teknosadan aldım.alır almaz parça sorunu yoktur heralde
bluetooth portu yok yazıyo teknosanın sitesinde
http://www.teknosa.com/Cultures/ ... Catalog=_BILGISAYAR
yani benim bu bilgisayarda bluetooth kullanmam için ne yapmam lazım?yada öyle bi imkanım varmı?
Hiç kullanmadım ama şu ürünlerden birini alman gerekiyor sanırım
almam gereken tam olarak bunlar mı?isimleri ne ki bunların gidip teknosadan falan alsam
Bende kullanmadım ismi sanırım BLUETOOTH DONGLE. Dizüstü bluetotth cihazlarını algılamıyor onun için birşey almam gerekiyor desen herhalde bulurlar senin için
anladım.microsof office programlarından birini açtıgımda (word falan) kapatrken benden lisans key istiyor 25haneli.bana office cdsi verilmedi nerden bulcam ben bu keyleri?1 de disk birleştirici çok uzun sürüyor.speed mode aktif yaptım belki hızlanır diye ama fayda etmedi 1saat kadar bekledim sonra sıkılıp kapattım bunun sebebi nedir?Not: oyun vs hiçbir program yüklemedim daha sadece netten birkaç güncelleme yaptım ve macafee silip nod32 kurdum
www.iobit.com bu siteden smart defrag programını indir. ücretsiz ve çok iyidir.. sana deneme sürümü vermişlerdir. orjinal office programı alarak lisans kodunu girip aktifleştirmen gerekiyo
yüklü olan office programının keyini netten bulabilirmym?yoksa bende keyi olan bi office var ama 2003 onu mu yüklesem?
O şekilde korsan olur Office yazılımınız. "Open Office" kullanmanızı öneririm.
Genel olarak:
1. Hemen herşeyde olduğu gibi bunda da, sorun çıkmadan evvel "Acaba sorun çıkar mı?" şeklinde evhama kapılmayın. HP'lerin o kadar sorunlu olduğunu düşünmediğim gibi bu konuda abartıldığını dahi düşünüyorum.
2. Donanım olarak bilgisayarınızı düşürmediğiniz, nemli, tozlu ortamda kullanmadığınız sürüce pek bir sorun yaşamazsınız. Tabi üzerine su vs. dökülmemesine dikkat etmenizi söylemeye gerek duymuyorum. :)
3. Yine donanım olarak bilgisayarınızı bence en fazla altı ayda bir servise temizletin, tozlarını alsınlar.
4. Isınma bilgisayarınızı olumsuz etkiler, özellikle yaz aylarında. Bu yüzden bilgisayarınızı ahşap bir zeminde kullanmanızı öneririm. Cam, plastik gibi zeminler ısıyı tuttuğu için bilgisayarınızın ısınmasına neden olurlar. Ara sıra "Everest" programıyla bilgisayarınızın ısılarını kontrol edebilirsiniz.
Yazılım olarak:
1. Cclenar programıyla bilgisayarınızdaki çöpleri belli aralıklarla temzileyin.
2. Güncel bir güvenlik yazılımıyla bilgisayarınızı mutlaka koruyun. Norton Internet Security 2009 veya Kaspersky Internet Security 2010 öneririm.
3. Tune Up Utilities 2009 programıyla bilgisayarınızı optimize edebilirsiniz.
4. Arama çubuğuna "msconfig" yazıp enter tuşuna basın. Açılan pencerenin başlangıç sekmesinden, sistem başladığında çalışması gerekmeyen, siz istediğinizde çalışacak programları kaldırın.
5. HP muhtemelen hiçbir zaman kullanmayacağınız bir sürü gereksiz yazılım yüklemiştir. Dilerseniz bunları kaldırabilirsiniz.
6. Muhtemel sorunlar karşısında sistem problemi yaşamanız, formatlamak zorunda kalmanız gibi durumlar için, Norton Ghost veya Acronis True Image gibi bir programla; sisteminizi tam düzenleyip güncelleştirmeleri yüklediğiniz, crackli, deneme sürümü olan hiçbir yazılımın yüklü olmadığı halinin imajını alarak, gerektiği zaman 20 dakika içinde sisteminizi kolayca geri yükleyebilirsiniz.
Unuttuğum bazı şeyler elbette olabilir. Ama bunlar kafidir diye düşünüyorum.
open office nedir? forumda gördüğüm daha atak bir vista için konusunu okudum ve ordan yapabildiklerimi yaptım.anti-virüs olarak nod32 kurdum.tune up tam sürüm olmadıgı için buldugu 300küsür hatadan sadece 15ini düzeltti:( en kısa zamanda sp2yi de kurup ghsot atmaya çalşcm.ayrıca yeni aldıgım bilgisayarda neden bu kadar çok hata cıktı anlamadm.
"Open Office" ücretsiz bir ofis yazılımıdır ve "Microsoft Office"ten eksiği yoktur. Bütün işlemlerinizi yapabiliriniz. Tuneup deneme sürümü bile olsa bütün işlemleri yapar. O şekilde bir kısıtlama içermiyor. Siz hangi sürümü, nerden indirdiniz? Yazılım olarak bulunan hataların bilgisayarınızın yeni olmasıyla alakası yok. Windows'u optimize etmeniz gerekiyor, yeni kurulan her işletim sisteminde vardır bu durum.
bende 15tanesini düzeltmişti.sanırım bende bir hata oldu o zaman.buarada ghost atmayı da bilmiyorum dediklerinizi ve sp2yi yükledikten sonra sanırım onu da burada soracagım sizlere.yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Rica ederim. Ghost hakkında internette resimli anlatımlar bulunuyor.
almayı düşünen arkadaslara görüdügüm bir eksigini söyleyeym.performans açısından gayet iyi bir bilgisayar ama dvd romu cok yavaş.recovery cdlerini oluşturmak çok uzun sürecekti bende kapatmıştım işim bitmeden daha sonra samsungun sitesinde dvd romu biraz olsn hızlandrmak için program var onu indirip kurmak faydalı oluyor.ayrıca speed moda almak da kısa süreligine işe yarıyor.speed mode+samsung programı sayesinde 15x yazılım hızına kadar ulaştım ama bisüre sonra speed mode devre dışı kalınca 5xlere kadar düştü.
sp2yi windows updateden yüklerken bir kaç kere takıldı bende durdurup yeniden başlatmak zorunda kaldım.en son %96da kaldı bende tekrar kapatıp çalıştırmayı denedigimde windows uptade kitlenmeye başladı.2kere restrart attım ama hala denetim masası-güvenlik-windows uptade kısmında güncelleştirmeleri denetle dedigim anda kitleniyor.bana yardımcı olabilirmsnz lütfen:(
şimdi denedim bu sefer kitlenmedi.önceki durdur-yeniden başlat dedigimde kaldıgı yerden devam ediyordu bu seferde %0da kalıp hiç ilerlemiyor.buarada ccleaner ve tuneup programlarını kurup dediklerinizi yaptım süleyman bey.
sistem geri yükleme ile düne dönüp tekrar update başlat
SP1 yüklü mü? SP1'den sonraki güncelleştirmeleri aldınız mı Windows Update üzerinden?
evet sp1 yüklü ve sp1den sonraki güncelleştirmeleride aldım.dün sp2yi de yükleyebildim.bugün ögleden sonra ghost atmayı araştıracagım.recovery yapmştım ama recoveryden sonra ccleaner tuneup sp2 gibi önerdiginiz şeyleri ve hızlı bir vista için konusundaki şeyleri yaptım.
Daha iyi olmuştur mutlaka...
arkadaşlar ben SAMSUNG NP-R 520- FS02TR almak istiyorum ama ekran kartının max ne kadar artırılabildiğini bilmiyorum biri yardım edebilirse sevinirim
Dizüstü bilgisayarlarda ekran kartı değişimi olmaz. Ne aldıysanız odur.
İşlemci [/url]:Intel Core 2 Duo T6600 İşlemci Hızı :2,2 GHz Bellek [url=http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030932&CS_Category=_SBA_63_1662_444_2103&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63#]:4 GB Sabit Disk :320 GB Ağırlık :3,40 kg Bluetooth Portu [/url]:Var Ekran Belleği :1 GB (Max 2816 MB Paylaşımlı) Ekran Boyutu [url=http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030932&CS_Category=_SBA_63_1662_444_2103&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63#]:16" Ekran Çözünürlüğü :1366 x 768 (HD) Ethernet [/url]:Var Garanti Süresi :2 Yıl Hoparlör :Var Bellek Tipi [url=http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030932&CS_Category=_SBA_63_1662_444_2103&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63#]:DDR2 Model :AS6930G-664G32MN Ekran Özelliği :WXGA HD Parlak Grafik Tipi [/url]:ATI Radeon HD 4650 İşlemci Tipi :Çift Çekirdek Optik Sürücüler :DVD-RW Pil Tipi :6 Hücreli Li-Ion Menşei :İthal Touchpad Mouse :Var Ses Kartı :Dolby Home Ses Sistemi Tv-out Çıkışı :HDMI Wireless :Var Kart Okuyucu :Var Dahili Kamera :Var Usb Bağlantı Adedi [url=http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030932&CS_Category=_SBA_63_1662_444_2103&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63#]:4 Yazılım [url=http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030932&CS_Category=_SBA_63_1662_444_2103&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63#][/url]:Windows Vista Home Premium
bu örnekte kırmızı ile göterdiğim yeri soruyorum NP-R 520- FS02TR modelinde bunu sade 1 gb olrak gösteriyor ben max ne olabiliyor onu merak ettim bu özelliğine göre alıcam eğer 1 de kalıyosa almıcam
- 1
- 2