radeon 9550, agp veri yolu kullanamıyorm

HPQ-User
25-08-2007, 17:01   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

tchNo sormuş:
Anakart : Asus p4 V8-X (VIA chipset)
Ekran kartı : radeon 9550

Sorun: AGP VERİYOLUNU KULLANAMIYORUM
SmartGart sekmesinden Geçerli Veri yolunu (8x gözükmüyor zaten) 4x'e çıkartsam da 0'lanıyor, ve ayrıntılardan baktığımda geçerli VERİ YOLU AYARLARI 0 olarak gözüküyor.

Yaptıklarım: Biosu yeniledim, Anakart sürücülerini aradım en tazesi benim bulabildiğim 2002 yılına ait.

Ek bilgiler: Anakart Agp 3.0 destekliyor, ekran kartı agp 3.0 istiyor, ama sanırım sorun da bu noktada uyuşmazlık var. telefonla yardım edebilme imkanınız varsa telefon no'nuzu alabilirmiyim?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
İşlemci : P4 1.4
Anakart : Asus p4 V8-X
Ekran kartı : radeon 9550
Ram : 1 gb

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)

Koray Kocaman
26-08-2007, 02:49   |  #2  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Değerli Üyemiz

Sisteminizdeki donanımsal sorunu tam anlıyamadım zaten 50 kere görüntülenmiş diğer uzman arkadaşlarımızda anlamamış olabilir.Dileğiniz doğrultusunda CHIP adına size telefon ile yardımcı olabilirim.Konu ile ilgili özel mesaj gönderin numaramı yazayım ve size yardımcı olalım...

make-believe
26-08-2007, 11:33   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj

Bios'u güncelleyince, AGP ayarını bios'tan da 3.0'a getirdiniz mi??? Ayrıca diğer hazır (default) değerleri de optimum (en iyi/verimli) ayarlara aldınız mı???

Bunları bi gözden geçirin.

Son Düzenleme: make-believe ~ 26 Ağustos 2007 11:34
tchNo
27-08-2007, 02:42   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj

Kısacası sorun; Ekran kartim Agp veriyolunu kullanamiyor,

Belirtileri, Catalyst'i yukleyince, windows acildiktan sonra siyah ekran geliyor. Sadece Display driver yukledigimde iste, normal calisiyor gibi gozukuyor fakat ekran kartı ayarlarına baktığımda AGP VERİYOLU'nu kullanılmıyor olarak gösteriyor.

Oyunlarda, fps ve performans düşüklüğü
Mesela bir oyunda, alt-tab yaparak windowsa geçiş yaptığımda ekranda sıra sıra çubuk halinde(1cm boyunda) ekran boyunca çizgiler çıkıyor, klasik RAM uyuşmazlıığna benzer bir şey.

blackhawkmilan31
27-08-2007, 21:47   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj

Senin anakartında bir sorun olmasın ? O dediğin genellikle ramden kaynaklanır.AGP veriyolunda da bir arıza var diyorsun.İmkanın varsa başka bir anakartta da denemeni öneririm.Ya da ekran kartının slot ile temas eden yüzeyini beyaz bir silgi ile temizlemeye çalış.VİA chipset böyle şeyler çok yapar çünkü.

Son Düzenleme: blackhawkmilan31 ~ 27 Ağustos 2007 21:48
K.A.Y.A.H.A.N
29-08-2007, 10:24   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
672 mesaj

Ben Sana VİA AGP SUPPORT 3.0 Teoride 8x çıkarsın bunla...Dinle Yapacakların...
1---------------Adım-----------------------------------------1
*Via.com
*Driver/Chipset/HY Pro v513a indir.Zip Şeklinde gelecektir..
*Masaüsttüne çıkart/Aygıt Yöneticisini aç.
*Enaltta Sistem aygıtları dizini var.o sırada
*Şu şekilde (CPU-AGP) isminde bir driver var.Bunu güncelleyelim şimdi...
2--------------Adım------------------------------------------2
*CPU-AGP/Sağ Tıkla/S.Güncelleştir/Listeden veya belirli bir konumdan yükle/Gözat/Masattüne Çıkartığımız Klasörün içinde/AGP/XP/AGP.SYS.1.inf dosyasını seç/Via CPU to AGP2.0/AGP3.0 controller/ oluyor ileri...
*AGP driver  Güncellemesi tamam.
*Amd sistem kullanan arkadaşalr varsa restart ediyozzzzzz.
*VGA kartının sistem tepsine bir bak...Cvp Yaz !!!!!!!!!!!!!!!!!