Merhaba arkadaslar,
Bir süredir ugrastigim bir sorun hakkinda tavsiyeye ihtiyacım var. Ati Radeon x800 xt platinium ekran karti kullaniyorum. Ancak ekran karti isisi bosta 50, yükte ise 68-76 derece civarında oluyor. İslemcim Intel P4 3 GHz. Oneri uzerine kalitali ve yeterli bir PSU'de taktim sorunun guc kaynagi oldugunu zannetmiyorum. Ekran karti uzerinde - sogutucu da bir gram toz olmayacak sekilde temizlesemde 4 fan'la iyi bir kasa ici hava sirkulasyonu saglasamda sonucta bir degisiklik olmadi. Ekran kartinin sogutucusunu sokup termal macunu yenilemeyi de denedim bir fark olmadi. isin can sıkıcı olan kısmı sıcaklık 65 derecenin üzerine cıktıgı andan itibaren ekran kartindan asiri bir gurultu gelmeye basliyor. Bunlar ısıgında sorularim söyle olacak :
1 - yük altında (oyun oynarken) 68-76 derece sorun yaratacak kadar yüksek bir ısı mı?
2 - Eger yüksekse bunu düşürmek için şu yukarıda saydığım seylerden baska ne yapabilirim?
3 - Ekran kartindan 65derece üstünde iken gelen aşırı gürültü fan'ın (belki 2. seviye hızda çalışırken) sorunlu - bozuk olduğunu mu gösterir? Gittigim bilgisayarcilar agp ekran karti oldugunu gorunce pek ugrasmiyolar. kendim gidip herhangi bir fan alip sogutu üzerindeki fanı söküp yerine taksam aynı şekilde çalışır mı problem olur mu acaba?
şimdiden teşekkürler. ^^