Raidli Xp'ye Vista Kurmak

Stoplazma
22-12-2007, 00:51   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

Merhaba arkadaşlar;
Şu anda bilgisayarımda Xp kurulu. Raid ile bölünömüş durumda. Hangi rakam olduğunu bilmiyorum ancak performans için kullanılan yöntemi kullanıyorum. Yani 2 diski tek disk gibi görüyor ve o şekilde 3 ayrı part yaptım. Sonuçta dosyaları rastgele 2 ayrı diske yazıyor.

Ben vista kurmaya karar verdim. Ancak format attığımda xp için kurulu olan raid driveri da silinmiş olacak. Vista kurduktan sonra da vista raid driveri kuracağım doğal olarak. Sorum tam olarak şu:
Kurduğum vista diğer partları sorunsuz görecek mi? Harddisk bayağı büyük olduğundan bütün dosyaları yedeklemedim. Sadece C'yi temizledim ve D ile E'de bulunan dosyalarımı sorunsuz kullanabilecek miyim?

Bugün yarın format atmayı düşünüyorum. Bu konuda aydınlanablirsem çok sevinirim...

black_flood
22-12-2007, 10:40   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

vistada sorun olacağını pek sanmam kendi içinde birçok raid sürücüsü mevcut ama hiç denemediğim için bilemiyorum sonucunda ne çıkabileceğini. zaten deneyende yoktur bunu ama mantıken bios'a bağlı olduğu için raid biraz zor vistanın görmemesi.vistada büyük disk desteğide mevcut en basit anlamanın yolu modifiyesiz vista dvd'si ile sistem kurulum ekranına kadar ilerle ve disk seçeneklerinde ne görüp görmediğine göz at görüyorsa rahatlıklan kurabilirsin.

Stoplazma
22-12-2007, 14:11   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

Cevap için teşekkürler. Daha önce hiç vista kurmadığım için ya da kurulurken görmediğim için o dediğin aşamalarda ne var ne yok hiç bilmiyorum. Bu ilk olacak benim için. O zaman kurulurken partları görüyorsa içim daha rahat olur tabi ki.

Driver'dan bahsetmemin nedeni, xp'yi kurduktan sonra raid sürücüsü kurmuştum anakartla gelen. Yoksa raid ayarını bios'tan yaptım tabi ki. Dün gece vista için gerekli sürücüleri arştırdığımda raid vista sürücüsü de buldum. O yüzden bu soruyu sormak istemiştim. Tekrar teşekkürler...