Arkadaşlar 4 gb lık bi ram ve 2 tane 2 gb lık ram bunlardan hangisi pc de daha iyi performans sergiler?
Yoksa ikiside aynımıdır?
Ram 2x2 Mi 1x4 Mü?
- 1
- 2
2 sıde aynıdır bence senınkı 2 kg pamuk mu agır yoksa 2 kg demır mı agır gıbı bısey olmus:):)
hiko912 sıde aynıdır bence senınkı 2 kg pamuk mu agır yoksa 2 kg demır mı agır gıbı bısey olmus:):)Yok ondan değil Borga Abi birine öyle cevap vermişti:
"2 gb değilde 1x2 gb yap rami" şeklinde dedim acaba birlikten güçmü doğuyo yoksa:D
heheheh olabılır ama bence tek olması daha ıy olur sankı verı akısı daha cabuk olur gıbıme gelıo
2*2 dual yap daha performanslı olur
herzaman 2 tane ayrı ayrı olması iyidir...
Anakart modellerinin Dual DDr olayını hiç incelememişsiniz sanırım... 2*2 ram her zaman daha iyi performans verir... tabiki anakart ın Dual Ram desteği var ise zaten son 2-3 seneden itibaren çıkan çoğu anakart dual ddr özelliğini destekliyor.. örnek vermek gerekirse anakartınızda 4 soket vardır A1 A2 B1 B2 diye adlandırırlır genelde... aynı özellikte bir ram A1 e diğer ram i B1 takarsanız anakartınız o zaman Dual DDr modunda çalışır... A1 A2 ye yada B1 B2 ya takarsanız dual ram adına bişey olmaz...
gerçi son zamanlarda Corsair in çıkardığı yeni 4 GB ramlar Dual ddr dan daha iyi sonuç verdiğini chip haberlerinde okumuştum.. fakat buda çok pahalı bir çözüm olabilir..
umarım verdiğim bilgi sizi ram konusunda tatmin etmiştir. :)
sakarboyherzaman 2 tane ayrı ayrı olması iyidir...cok tesekkur ederım arkadasm bu konuda hıc bılgım yoktu sımdı bıseyler ogrendımAnakart modellerinin Dual DDr olayını hiç incelememişsiniz sanırım... 2*2 ram her zaman daha iyi performans verir... tabiki anakart ın Dual Ram desteği var ise zaten son 2-3 seneden itibaren çıkan çoğu anakart dual ddr özelliğini destekliyor.. örnek vermek gerekirse anakartınızda 4 soket vardır A1 A2 B1 B2 diye adlandırırlır genelde... aynı özellikte bir ram A1 e diğer ram i B1 takarsanız anakartınız o zaman Dual DDr modunda çalışır... A1 A2 ye yada B1 B2 ya takarsanız dual ram adına bişey olmaz...
gerçi son zamanlarda Corsair in çıkardığı yeni 4 GB ramlar Dual ddr dan daha iyi sonuç verdiğini chip haberlerinde okumuştum.. fakat buda çok pahalı bir çözüm olabilir..umarım verdiğim bilgi sizi ram konusunda tatmin etmiştir. :)
Ramleri DUAL CHANNEL bağlarsanız birlikten güç doğabilir .
Anakarta bakın ram slotları mesela
Sarı-Sarı Siyah-Siyah böyle çift olur mesela bende böyle renkler.
2 tane 1gb ram alırsanız aynı renk slotlara takacaksınız .
2 tane 2gb'da böyle ,
ama 1 tane 4gb ile 2 tane Dual Channel bağlanmış 2gb ram arasında fark olurmu , hangisi daha iyidir bilemem .
sakarboyherzaman 2 tane ayrı ayrı olması iyidir...Evet yardımlarınız için çok tşk ederim arkadaşlar...Anakart modellerinin Dual DDr olayını hiç incelememişsiniz sanırım... 2*2 ram her zaman daha iyi performans verir... tabiki anakart ın Dual Ram desteği var ise zaten son 2-3 seneden itibaren çıkan çoğu anakart dual ddr özelliğini destekliyor.. örnek vermek gerekirse anakartınızda 4 soket vardır A1 A2 B1 B2 diye adlandırırlır genelde... aynı özellikte bir ram A1 e diğer ram i B1 takarsanız anakartınız o zaman Dual DDr modunda çalışır... A1 A2 ye yada B1 B2 ya takarsanız dual ram adına bişey olmaz...
gerçi son zamanlarda Corsair in çıkardığı yeni 4 GB ramlar Dual ddr dan daha iyi sonuç verdiğini chip haberlerinde okumuştum.. fakat buda çok pahalı bir çözüm olabilir..umarım verdiğim bilgi sizi ram konusunda tatmin etmiştir. :)
Ayrıca(bkz.:D)::
mengu88Ramleri DUAL CHANNEL bağlarsanız birlikten güç doğabilir .Tabiki fark olur dual-channel performansı hissedilir derecede artıran bir teknolojidir.
Anakarta bakın ram slotları mesela
Sarı-Sarı Siyah-Siyah böyle çift olur mesela bende böyle renkler.
2 tane 1gb ram alırsanız aynı renk slotlara takacaksınız .
2 tane 2gb'da böyle ,
ama 1 tane 4gb ile 2 tane Dual Channel bağlanmış 2gb ram arasında fark olurmu , hangisi daha iyidir bilemem .
Ayrıca tüm anakartlarda aynı renk slot dual channel sağlamaz mesela benimki
ram takmadan önce kullanma klavuzundan bakmanız tavsiyemdir ben baya uğraşmıştım neden dual olmuyor diye
1*4 tavsiye ederim...
2*2 performansı pek tatmin edici değil..
erdem1871*4 tavsiye ederim...kesinlikle yanılıyoresnuz siz ya birbirinden uyumsuz ram modelleri kullandınız yada farklı bir sıkıntı yaşamış olabilirasiniz.. anakart dual ddr olduktan sonra dual ram kullanmak her zaman avantajlıdır...
dual channel konusunda kafasında soru işareti olanlar linkteki dökümanı inceleyebilirler...
;
eğer xp kullanıcısı iseniz 3 gb ramdan fazla kullanmanızı pek tavsiye etmiyorum.. 3 gb üstü kulşlanmak isteyenlerde sp1 entegreli vista işletim sistemi kullanmalısınız...
2*2 dual kullanmak isteyenlere tavsiyem
OCZ 4GB (2x2) 800 Platinum DDR2 RAM CL 5-4-4
yada
OCZ 4 GB (2*2) 1066 MHz Kit Reaper DDR2 CL5
saygılar...
size yardımcı olan konulara rap i unutmayın.
saygılar...
Reborn91benim bildiğim kadarıyla 2x2 4x1 den daha performanslı. 2X2 tavsiye ederim. Hem boş slot kalır hemde daha fazla performans alırsın.Bende zaten 2 slot var:D
OnnuuRYok ondan değil Borga Abi birine öyle cevap vermişti:Bence Borga abi 1 tane 2 yerine 2 tane 1 yap demek istemiştir.
"2 gb değilde 1x2 gb yap rami" şeklinde dedim acaba birlikten güçmü doğuyo yoksa:
sakarboykesinlikle yanılıyoresnuz siz ya birbirinden uyumsuz ram modelleri kullandınız yada farklı bir sıkıntı yaşamış olabilirasiniz.. anakart dual ddr olduktan sonra dual ram kullanmak her zaman avantajlıdır...Şu ana kadar birçok kere işlemci anakart kullandım ama 1*4'te aldığım performansı 2*2 vermedi..
dual channel konusunda kafasında soru işareti olanlar linkteki dökümanı inceleyebilirler...Ayrıca forumda kullanıcılar en azından kayıtlı kullanıcılar rep veremiyor alamıyor..
Bu sistem çok iyi çünkü rep için mesaj yazmış olmuyor kişiler..Son Düzenleme: erdem187 ~ 25 Temmuz 2008 21:45
mustafa91Bence Borga abi 1 tane 2 yerine 2 tane 1 yap demek istemiştir.İşte bende onu dedim ya
bencede 2*2 kullanman daha iyi diye biliyom
erdem1871*4 tavsiye ederim...Kesinlikle yanlımıyor. :)
4x1GB ram çift dual cahnnel demek.
4x1GB performansı 2x2GB performansından daha fazla olması gerekir.
Yinede gözle görülür bir fark oluşmayacağı kesin kafana göre takılSon Düzenleme: yelkowan ~ 25 Temmuz 2008 21:56
yelkowanKesinlikle yanlımıyor. :)arkadaşımız ya 4gb*1 diyor yada 4*1gb diyor onu belirtmemiş ki
4x1GB ram çift dual cahnnel demek.
font=Comic Sans MS]
Five-Techarkadaşımız ya 4gb*1 diyor yada 4*1gb diyor onu belirtmemişBüyük ihtimalle 4x1GB dir.
tek 4gb ram görmedim, duymadım, bilmiyorum :))Son Düzenleme: yelkowan ~ 26 Temmuz 2008 00:41
- 1
- 2