beyler ramlerım 400 mhz ama 200 mhz gozukuyor biostan nası yapıcagımı anlatabilcek varmı???
RAM(bios)
Merhaba,
400Mz belleğin etkin hızıdır, 200MHz ise gerçek hızıdır. Yani tüm bellek modüllerinde aynı durum söz konusu. Bios'tan herhangi bir ayar yapmaya gerek yok.
BIOS'a girin. RAM'lerin 200 Mhz'de gösterilen kısma girin. Bu ayarı 400 ya da auto'ya getirin. Bu arada yanlış bilmiyorsam DDR400'ü destekleyen bir anakartın DDR200'ü desteklememesi gerekiyor.
Yanlışlıkla FSB değerine bakıyor olmayasınız. Bir de bu konuya daha önce cevap vermiş olmam gerekiyor. Tavsiye işe yaramadı mı yoksa?
uykucini biosta oyle bir yer yok:(ramlerle ilgili bir yer bulamadım...biosta bakmadıgım yer kalmadı:(
cemtalasuykucini biosta oyle bir yer yok:(ramlerle ilgili bir yer bulamadım...biosta bakmadıgım yer kalmadı:(Ozaman 200 Mhz'de çalıştığını nasıl anladınız.
Şu anda evimden uzaktayım. Hangi bios'u kullanıyorsunuz.
hangi bios mu:D bilmiyorumki???????
Phoenix ya da Award olmalı. Bs açılırken ilk çıkan sayfada (POST) en üstte yazar.
tamam buldum:
BIOS Özellikleri
BIOS Türü Award Modular
BIOS Sürümü F6
Award BIOS Türü Award Modular BIOS v6.00PG
Award BIOS iletisi Intel 865PE AGPSet BIOS for 8IPE1000-G F6
Sistem BIOS Tarihi 08/25/05
Görüntü BIOS Tarihi 05/12/04
BIOS Üreticisi
Firma Adı Phoenix Technologies Ltd.
Ürün Bilgisi
BIOS Güncellemeleri
Sorunlar & Öneriler
Öneri Are you looking for a BIOS Upgrade? Contact eSupport Today!
Öneri Sistem BIOS'u 2 yıldan daha eski.Gerekli ise güncelleyin.
Öneri Görüntü BIOS'u 2 yıldan daha eski.Gerekli ise güncelleyin.
İnan tam hatırlayamıyorum. Yanlış bilgi vermek istemiyorum. Ama BIOS türünü vermen şu an kaynaklarına ulaşabilen arkadaşlarımızın işlerini kolaylaştıracaktır.
yaw bu konuya biri acıklık getirsin...
sanırım burdaki anlatım biraz aydınlatır
DDR SDRAM ( Double Data Rate SDRAM ) : DDR SDRAM teknolojisi gelecek vaat eden bir bellek teknolojisidir. Teorik olarak DDR SDRAM bellekler SDRAM belleğin sunduğu bant genişliğinin iki katını sunuyor. Adından da anlaşılacağı üzere yine senkronize yani sistem veriyolu hızı ile aynı hızda çalışmaktadır. Bant genişliğini iki katına çıkaran özellik ise Saat vuruşlarının yükselen ve alçalan noktalarından bilgi okuyabilme yeteneğinin olmasıdır. SDRAM'da ise bilgi alma yönü saat vuruşlarının yükselen noktalarındandır. Buradan yola çıkarak teorik olarak 133 Mhz hıza sahip olan DDR bellek 266 Mhz hıza sahip olan SD bellek ile aynı performansı verecektir.
hmmmm cok saol ama ben bu yolla cıkarak 400 mhz nin 800 mhz calısabileceginide anlayabilirim...bios ayarlarını bilen yokmu yaw...