Arkadaşlar bende 2GB Ram var yanlız bana en az ram harcıyan işletim sistemi gerekiyor. Bana göre en az 600-700 mb harcaması lazım XP denedim Ram sürekli 1.4 GB filan bıktım Windows 7 Kurcam ama hangisi az ram harcıyor çözemedim XP mi Win7 mi
Bende olan Sürümler Win7:
Starter (x86)
Home Basic (x86)
Home Premium (x86)
Profossionel (x86)
Ultimate (x86)
Bunların Hepsinin Bide x64 Bit i var.(Starter Hariç)
Öneriniz nedir ???
Ram Alan Katline göre İşletim ssitemi Sırası (32 bit )
Vista 600-750 mb ram
Windows 7 450-550 mb ram
XP 350-450 mb ram
İşletim sistemlerinin Minimalize olduğundaki Ram kullanımları ( 32 bit - Özel yapılandırmayla)
Vista 350-500 mb ram
Windows 7 350-450 mb ram
XP 250-300 mb ram
Not: Minimalize sistemde İşletim sistemi Sadeleştirilmiş ve bazı yapıları başlatılmamış yada başlangıcını sisteme uydurulmasını kayıtlı bırakarak yapılan açılışlarda elde edilen Miktardır.
___Dipnot___
Windows Vista Kullanmaktayım ve ayarlarım Minimalize olduğunda Vista Bende %20 ile %25 arasında gel git yapar. 400 mb lerde gezinir.
İşletim sistemleri Maxsiminimalize olduğunda Ram kullanımları (32 bit- özel yapılandırma ekstra)
Vista 250-350 mb ram
Windows 7 200-350 mb ram
XP 150- 200 mb ram
Not: Maxsiminimalizede Bazı aygıtların açılışı Size bırakılmış olduğundan Uygulamalarınızın alışması için bu aygıtları çalıştırmanız gerekebilir.
___Dipnot___
Pek tavsiye ettiğim ayarlar değildir ama Kullanmak isteyenler olduğunu bildiğimden bu konuda da yardımcı olmaktayım. Burda önemli olan İşletim sisteminizin temel yaplarını Açılışa uygun hale getirip diğerlerini ayıklamak ve böylece açılışı hızlandırıp Yapıyı elle kontrol altında tutmayı amaçlar.
Yukardakileri Her işletim sistemine uygulayabiliyorsunuz. Ama Öncelikle işlemcinizi ve diğer bazı önemli aygıtlarıda bildirirseniz size uygun kullanımları bildirebilirm.