Benim 2 adet a-data ddr2 533 mhz ram in 2 si de 1,5 yıldır düzgün çalıştılar, nolduysa durup dururken birden sapıttılar; tüm fanların durduğu uyku moduna fanlar durmadan giriyor, hesap makinesinde mesela 2 tuşuna bastığımda 22 veya 222 çıkıyor. bir sekme açıyorum, 2 tane birden açılıyor. bu ramlerin ikisi takılıyken mavi ekran ve format hataları alırken, birini çıkardım anca öyle format atabildim
şimdi her 2 ram'de b.sayarı açıyorlar,fakat tek tek taktığımda aynı hataları alıyorum. şimdi her 2 ram bana aynı sorunu yaşatıyorlar. bu durumun sebebi ne olabilir; düzeltilebilir mi? stabilite sorunu dedikleri bu mudur? Faturası var geri alırlar mı?
Ram'de stabilite durumu?
Daha önceki gibi, Şuan ki son haliyle yine tek tek denedinizmi ? Birde mavi ekran vs gibi hatalar tamam ramden de ama hesap makinasın da 2 tuşuna basınca 22 çıkmasının ramle alakası nasıl olabilirki ? Bence başka bir yerde başka bir sorun da olabilir. Belkide sistemi formatlayıp yeniden kurmalısınız. Yada iki ram'ide çıkartın başka bir ram tedarik edip birde öyle deneyin.
"Memtest" yazılımıyla remlerinizi test edin.
önce virüs sanıp format attım ama mavi ekran çıkınca ve üstteki hatalar tekrarlanıca ram olma olasılığı çok yüksek; başka ram lerle de denicem, memtestle denicektim ama baktım çok uzun sürüyor ve işlemciyi zorlayıp ram i fena yiyor vazgeçtim
başka bi rem denedim, aynı sorunlar yine devam etti, acaba denediğim remde de mi aynı sorun var diye mi kuşkulansam yoksa sorun hangi donanımda acaba_?
Mavi ekran gelince Hata kodlarını alın.Sorunun nerde olduğu daha kolay çözülecektir ;)
öyle yapıcam; mavi ekran sadece 2 ram takılıyken format esnasında geliyor, şimdi tek ram çaılışıyor format atılabiliyor ama format öncesi sorunlar başka ram lede devam ediyor; birden bire olan bu sorunun kaynağını çok merak ediyorum
başka bi rem denedim, aynı sorunlar yine devam etti, acaba denediğim remde de mi aynı sorun var diye mi kuşkulansam yoksa sorun hangi donanımda acaba_? derken...
B.sayarın uykuya girme sorunu ram den değilmiş, kendi kendine bios tan uykuyu ayarlama kısmı değişmiş, orayı eski haline getirince düzeldi, bunun dışında diğer sorunlar devam ediyor; aynu marka ve değerde 2 ram 1,5 sene sorunsuz çalıştı, diğerini çıkardım düzeldi ama 1 ay sonra tekrar takınca yine formatta kopyalama hatası, " ram written olamadı" gibi yazılar ve mavi ekran çıktı karşıma, re mi çıkarınca işler düzeldi.. sadece bu ram tek başına b.sayarı açıyor, çalıştırıyor ama zırt pırt bilmem ne .exe dosyasonda hata var mesajı veriyor.
mavi ekran hata kodu şudur: STOP: 0X0000001A C0X00041284 0X008C9001 0X000002C8 0XC0883000
işlemci: pentium 4 3,00 ghz
anakart ms 52-75
ram: 1gb ddr2 533 mhz
ekran kartı : ati 1650