arkadaşlar yeni ram taktırmayı düşünüyorum normalde 1 gb var ama ileride sistem parçalarınıda yükseltmek istiyorum ne yapmalıyım 2 gb mı taktırayım yoksa 4 gb mı taktırayım??
SİSTEM:
genuine intel 1.60ghz 1.60ghz cpu 230
1 gb 667 mhz kingston ram
160 gb hdd
256 onboard ekran kartı
windows xp
ben ya teknosa yada teknolojixten taktırmayı düşünüyorum
ram değiştireceğim..YARDIM
teknosaya kesinlikle uğrama ram taktıracaksan maximum 2 gb olsun çünkü xp nin maximum ram miktarı 2 gb birde mhz olayına dikkat ederseniz iyi olur yani iki ram de aynı mhz de olması lazım .
nasıl yani şimdi ben 2 gblık 800 mhz lik bir ram takyıramaz mıyım ?? peki fiyat aralığı ne kadar ??
everesti pc ye kur anakartın hangi mhz ram desteklediğine bakın destekliyorsa 800 mhz lik te taktırabilirsiniz 800 mhz liği taktıktan sonra elindeki 1 gb 667 mhz lik ramı takamazsınız fiyat aralığı internetten biraz araştırıp bulabilirsiniz ama teknosadan almanı şahsen önermem .
teknosaya kesinlikle uğrama ram taktıracaksan maximum 2 gb olsun çünkü xp nin maximum ram miktarı 2 gb birde mhz olayına dikkat ederseniz iyi olur yani iki ram de aynı mhz de olması lazım .Windows XP Maks. 2 GB mi ? Saçmalama. "Kim uyduruyor bunları kim kim kim !.. Kaç kişi bunlar !"
2 GB yeter sistemin zaten fazla iyi değil. 4 GB Ram takmak ölü yatırım.
hiç güleceğim yoktu ya :) 32 bit işletim sistemi kaç gb ram destekler şimdi bu saatte bunları tartışacak hiç halim yok dostum sanıyorum ki arkadaş xp nin 64 bitini kurmayacağına göre sorun nedir anlamış deyilim açıkcası sen bana söle bakalım kim kim kim kim demiş onları bir bana söle bakalım :)
Komiksin cidden. Bi zahmet Google'dan araştır bakayım 32 Bit ve 64 Bit işletim sistemleri maks. ne kadar Ram görebiliyor ;)
eğer 2 gb ram taktırırsam pcnin performansında bir değişme olur mu?
Hemen lafı çeviriyor araştırdı galiba :)
Yaptığın işleme göre değişir. Boşta durursa katkı sağlamaz. Oyunlar ve aynı anda yapabileceğin işlem sayısı artar...
Ayrıca TeknoSA'da OEM parçalar yok.
fazla bir değişme olmaz ama pc rahatlar sana tavsiyem teknosadan alışveriş yapmamanı öneririm kendimden biliyorum çünkü.
incelleyiniz :
https://www.chip.com.tr/forum/Maximum-Ram_t75427.html
Atilla kardeş istersen sende incele ;)
Orda kaç GB yazıyor ? Tekrar bak. "xp nin maximum ram miktarı 2 gb" yazdığın yazıya bi bak ondan sonra verdiğin konuya bi bak. 32 bit ve 64 bit arasındaki farkı bilmeyecek kadar değiliz.
Windows XP'nin 64 Bit sürümü olduğunu da biliyorsundur umarım ;)
32 bitlik işletim sistemi en fazla 2 gb ram destekler
64 bit işletim sistemi 2 gb den fazla ram deskler tabi eğer işlemcin 64 bit destekliyorsa
birde şöyle birşey var 32 bitlik işletim sistemine 4 gb takılırsa o sistem zaman yavaşlıyacak
Yine yanlış bilgi veriyorsun :)
32 Bit işletim sistemi 3.5 GB Maks. görüyor.
64 Bit işletim sistemi 4 GB+ destekliyor. İşlemci 64 bit desteklemiyorsa zaten kullanamazsın.
32 Bit işletim sistemine 4 GB Ram takılırsa yavaşlamaz.
Yüklü Bellek (Ram) : 4 GB (Kullanılabilir : 3.50, 3.25, 3.00 GB) şeklinde görünür.
Bu bilgileri istediğine sorabilirsin gerekirse konuda açabilirsin. ;)
Yine yanlış bilgi veriyorsun :)
32 Bit işletim sistemi 3.5 GB Maks. görüyor.
64 Bit işletim sistemi 4 GB+ destekliyor. İşlemci 64 bit desteklemiyorsa zaten kullanamazsın.
32 Bit işletim sistemine 4 GB Ram takılırsa yavaşlamaz.
Yüklü Bellek (Ram) : 4 GB (Kullanılabilir : 3.50, 3.25, 3.00 GB) şeklinde görünür.Bu bilgileri istediğine sorabilirsin gerekirse konuda açabilirsin. ;)
bunları ben yaşadığım için söylüyorum birşey biliyoruz ki konuşuyoruz 32 bitlik işletim sistemine 4 gb ramı tak bakalım yavaşlıyomu yavaşlamıyomu.